Test de supervivència

La Unió Esportiva Olot se la juga amb la visita del CF Pobla de Mafumet (diumenge, 17h), recent ascendit i un dels implicats en la zona calenta amb un punt més que els olotins. L’accident de Cornellà ja està oblidat per mirar d’encadenar una altra victòria a l’Estadi, mantenir encesa la flama i sortir del descens directe. Djak Traoré cau de la llista per targetes en una jornada en la qual cada soci podrà tornar a convidar un acompanyant perquè l’Estadi sigui una olla a pressió. 

A casa, prohibit fallar. Després de la contundent derrota al camp del Cornellà, els jugadors s’han conjurat per fer creu i ratlla, treure l’esperit i el caràcter per assolir els tres punts i posar llum a les possibilitats de salvar la categoria. Traient la calculadora, si guanyem els quatre partits que queden a a la Garrotxa tenim moltes opcions de jugar un any més a Segona B i aquesta és la voluntat de la plantilla, directiva i també de l’afició. Toca remar i toca fer-ho tots junts, dins i fora del camp, endollats des del principi, perquè tot això és massa bonic per deixar-ho escapar.

El CF Pobla de Mafumet és el filial del Nàstic de Tarragona i s’estrena enguany a la categoria de bronze. Un equip, el de Martín Posse, que intenta oferir una proposta futbolística atractiva i que compta amb joves futbolistes de talent, dinamisme i força projecció, per exemple Stephane Emaná, que ja ha debutat i ha marcat a Segona A amb el conjunt grana. El cert és que l’adaptació està resultant complicada i els tarragonins es troben al límit del precipici, ja que ocupen la plaça de promoció de descens amb 33 punts. És, doncs, una oportunitat d’or per a la UEO d’escapar de la zona vermella i veure les últimes cinc jornades amb un grau major d’optimisme. Santi Castillejo té la baixa de l’ivorià Djak Traoré, que compleix cicle de targetes i podria ser rellevat per Abel Solé, el gran capità. A nivell ambiental, repetim la fórmula que ens va funcionar el dia de l’Olímpic, i és que cada soci podrà portar de franc un amic. familiar, conegut o simplement un seguidor que vulgui animar. L’Estadi Municipal dictarà sentència i ha de tornar a ser un fortí, els volcans tenen la clau de la salvació… Ens ajudes a buscar-la? Un cop de mà! Som-hi UEO! #volemSegonaB #UnSociUnAcompanyant

La prèvia de Castillejo

“El partit de Cornellà va ser un accident, això ens ha de servir d’estímul, ens estem jugant la vida i no podem fer concessions. Els jugadors tenen la seva dignitat i honor, és un moment difícil que hem de superar. Si som capaços de guanyar la Pobla pujarem fins a la zona de promoció i estarem més a prop de la salvació directa. La Pobla és un filial que li agrada tenir la pilota, un bloc que juga bé a futbol amb homes de qualitat. Té el problema, com nosaltres, que li costa fer gol, però Emana és un jugador perillós i s’ha de controlar. Hem d’imposar el nostre joc, potser sense tant de risc, i defensivament hem de ser forts, un equip només creix a partir de la defensa. És molt difícil anar sempre a remolc, per tan hem d’intentar avançar-nos en el marcador per estar més tranquils”.

Precedents

Un visitant propici. Les dues úniques vegades que la Pobla ha trepitjat la Garrotxa s’han saldat amb victòries locals. Es van trobar a Tercera; primer, en el curs 2011-12, amb triomf ajustat i gols de Serra i Granell (2-1), i en el 2012-13, amb una golejada contundent amb hat-trick de Carlos Martínez (5-1). En aquesta primera primera volta, repartiment de punts amb gols de Reverter i Perea (2-2). Serà un duel especial per al central Roger Bonet, ex de la Pobla.

Baixes: Djak (sancionat)

Convocatòria: per confirmar.

Foto: Antonio Amenós

Leave a Reply