Aguirre:”Volem que la gent surti contenta”

Javier “El Vasco” Aguirre Onaindia (Ciutat de Mèxic, 1958) és un tècnic extremadament reputat i conegut en el món del futbol. El mexicà ha entrenat equips com Osasuna, Atlético de Madrid, Real Zaragoza i RCD Espanyol, a més de ser seleccionador de Mèxic, en dues etapes, i de Japó. La temporada passada va provar l’aventura de l’Al-Wahda, un equip d’Abu-Dhabi que es troba en ple creixement, no li ha anat gens malament. Compta amb tres internacionals dels Emirats Àrabs a la plantilla, també amb el xilè Jorge Valdívia i el davanter argentí Sebastián Tagliabué, que va ser el màxim golejador de la lliga i designat com a millor jugador estranger. L’Al-Wahda es prepara des de dimarts a Torremirona (Navata), on hem pogut parlar uns minuts amb “El Vasco” en la prèvia del partit de dissabte a les 19h a l’Estadi.

Bona tarda, Javier. Aquesta setmana heu arrencat l’stage de pretemporada i dissabte teniu el primer test de l’estiu contra la UEO. Com arribeu a la cita inicial?

Serà el primer partit de la pretemporada, hem de tenir en compte que venim d’un viatge llarg i tot just estem començant a entrenar, sobretot a nivell físic i realitzant proves mèdiques. No hem tocat gaire pilota de moment, serà un partit complicat perquè cap dels dos equips tenim ritme de competició, però farem el nostre millor esforç perquè la gent que vingui al camp marxi contenta.

Què hem d’esperar de la proposta futbolística de l’Al-Wahda?

Som el tercer millor equip dels Emirats Àrabs i intentem ser sempre equilibrats, mentiria si digués que tenim la pilota tot el partit i que proposem un joc ofensiu perquè moltes vegades el partit requereix jugar sense pilota davant equips que tenen més qualitat que nosaltres. S’ha de saber defensar bé i atacar bé. Intentarem veure jugadors i fer proves a Olot, per això són les pretemporades.

Ha estat un bon primer any a Abu Dhabi, amb la consecució de la Copa àrab i la classificació per a la Champions asiàtica. 

És la segona experiència “exòtica” després de Japó i sí, estic content en la vessant personal i professional, és un equip que em respecta, que em deixa treballar sense problemes i em dóna tot el que necessito per per fer la meva feina. Estic molt satisfet d’aquest primer any a l’Al-Wahda

Aquests dies torna a ser per Espanya, país que coneix bastant bé, de fet li diuen “El Vasco” per les seves arrels a Gernika. Quin record guarda de la seva etapa a la banqueta del RCD Espanyol?

Van ser 18 mesos magnífics, els pericos em van obrir els braços i em van tractar de meravella; la premsa, l’afició, la directiva… No tinc ni una sola queixa, però la vida continua i vam haver de separar els nostres camins perquè així és el futbol.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

* Aguirre va atendre el cap de comunicació de la UEO, Oriol Boix, a Torremirona. Agraïm les gestions de Pere Artigas.

Vostè que ha viscut tot tipus de situacions en el món del futbol, i que a més té la fama de ser un gran motivador, com es gestiona i es paeix un descens de categoria com el de la Unió Esportiva Olot?

Els dono el meu suport moral, un club pot tenir mals anys i mals moments però l’equip ha de sobreposar-se i aixecar-se de les pitjors circumstàncies. Ara els toca viure un moment difícil, s’ha d’assimilar que es troben en una altra categoria, en un altre nivell, que costarà però que tard o d’hora poden tornar a aconseguir l’ascens.

Per cert, m’han comentat que coneix el nostre tècnic, Ramon Maria Calderé, amb qui va coincidir en el Mundial de Mèxic del 1986. Quines referències en té? 

I tant que sé qui és Calderé! Conec la seva trajectòria i crec que l’Olot està en molt bones mans. No serà fàcil aquest any, fins i tot poden patir en algun moment perquè les temporades són molt llargues, però crec que han d’aspirar a jugar el play-off i intentar pujar de categoria.

Moltes gràcies per atendre’ns i esperem que dissabte es vegi un bon espectacle!

 

 

Leave a Reply