A tota castanya

La Unió Esportiva Olot espera sublimar el mes d’octubre amb la visita de l’Esport Club Granollers (diumenge, 17h). Mantenir la imbatibilitat a l’Estadi, si pot ser amb porteria a zero, i enllaçar el cinquè triomf seguit són les principals fites dels de Calderé, que intentaran cavar més forat amb la frontera del play-off. Uri Santos, sancionat, és l’única baixa en una tarda en la qual ens visitarà el genet Maria Clavell i el futbol base de l’Escola Pia. 

El ritme vertiginiós que està oferint la UEO ha de tenir continuïtat, l’estrés ferotge del campionat no admet relax ni concessions. Ara per ara, l’equip respon a totes les adversitats i la força del grup és el gran actiu; quan Sergio Álvarez no està inspirat, apareix Mas i te la clava, quan Kike està rebentat, surt Dembo i et deslloriga el partit, quan Roger necessita un descans, irromp Èric Vilanova i es fa l’amo del mig del camp. Plantilla curta d’efectius, i més després de les baixes de Conesa i Amargant, però compromesa, polivalent i de molta qualitat. Diumenge s’ha de cremar una altra etapa, la confirmació que el cos a cos amb el Peralada és real i que la distància amb el cinquè comença a ser quilomètrica. Si parlem de números, anem a la recerca del cinquè triomf seguit i el sisè com a local. Perquè això és “El Fortí Olotí”, garantia d’èxit quan futbolistes i “marea vermella” s’hi posen de veritat.

El rival d’aquesta jornada és l’EC Granollers, un equip que és capaç del millor i el pitjor tal i com demostren els seus resultats. Fa algunes setmanes el vèiem traient el cap a la part alta i ara vindrà a la Garrotxa amb tres derrotes consecutives, l’última contra el Vilafranca. Irregular però amb armes per fer mal, sobretot a davant, ja que és el quart equip més golejador amb 18 dianes. Ben atents als Carlos Cano, Diego, Gil, Garrós i companyia, que van clavar-ne 6 al Palamós, 4 al Castelldefels i 3 al Sabadell B. Per diumenge, Cámara tindrà les absències de Valls, sancionat, i Èric, Burgos, Corzo i Joel, lesionats.

A l’Olot, Calderé no podrà comptar amb Uri Santos, que compleix cicle de targetes, i per buscar un defecte a la marxa triomfant té una assignatura pendent; deixar la porteria a zero. El partit, corresponent a la 12a jornada del campionat, es jugarà diumenge les 17h a l’Estadi Municipal, del qual esperem que torni a superar la barrera dels 1.500 espectadors. La prèvia vindrà amenitzada amb la presència dels joves de l’Escola Pia d’Olot i també amb Marià Clavell, el genet olotí que recentment ha estat escollit segon millor jugador del món de horseball. I és que a la UEO sempre anem a cavall guanyador… TOTS AL CAMP! Junts més forts!

La prèvia de Calderé

“El Granollers és un equip sorprenent i irregular, ha obtingut resultats increïbles. El pitjor enemic som nosaltres mateixos després d’unes setmanes amb resultats positius. La meva feina és seguir traient el màxim rendiment de cada jugador, tenim joves en un gran estat de forma. La meva obligació és que toquin de peus a terra i mantenir el nivell d’exigència. Cada setmana tenim una batalla diferent i això és una marató molt llarga. La gran força d’aquest grup es demostra en el tercer gol a Sant Andreu, quan tot l’equip se’n va a celebrar-lo amb els jugadors descartats. Estic content, anem per bon camí. M’agrada estar a prop del Peralada però menja a part, el primer objectiu és consolidar-nos en els quatre llocs privilegiats”.

Precedents

Fins a un total de 20 ocasions l’EC Granollers ha visitat la Garrotxa per enfrontar-se a la UEO. Els registres són clarament favorables als de casa amb 16 victòries olotines, 1 empat i 3 triomfs vallesans (temporades 1964-65, 1984-85 i 1991-92). La majoria d’aquests duels són dels anys seixanta i vuitanta, quan els dos equips també militaven a la Tercera Divisió.

Baixes: Uri Santos (sanció).

Foto: Isaac Planella-UE Olot 

Leave a Reply