Com fruita madura (Palamós CF 0-2 UE OLOT)

Una Unió Esportiva Olot pacient i persistent obté la sisena victòria consecutiva en un compromís d’alta exigència a Palamós. L’oportunisme de Marc Mas i Uri Santos i les parades de Ginard contribueixen decisivament al primer triomf visitant al camp del degà. Porteria a zero i pas de gegant respecte els perseguidors en un altre desplaçament massiu de la marea vermella. El pròxim, Sabadell B. 

Era una veritable prova de foc i l’hem superat amb escreix. La UEO s’està acostumant a guanyar, no per inèrcia ni per rutina, sinó a través d’una àmplia gamma de recursos que el fan encara més temible i imprevisible. La primera meitat ha estat vistosa, igualada i amb alternatives a les dues àrees. Hem començat amb un domini abassegador del joc i amb els primers avisos de Dembo, Micaló i Kike Sánchez, aquests dos últims amb el cap. A l’altre costat, el principal perill era la velocitat d’Agi Dembelley, que ha obligat a intervenir Xavi Ginard en dues ocasions. El duel era d’anada i tornada, vibrant, obert i bonic, i just abans del descans, Marc Mas ha etzibat una canonada que Manzano ha salvat de forma miraculosa.

dsc_0766

De forma paradoxal, a la represa el ritme ha afluixat i el duel s’ha calmat una mica, com si els dos equips esperessin el seu moment per fer mal al contrari. Els de Calderé anaven movent la pilota buscant el forat, els de Màrmol esperaven una pèrdua visitant per sortir a la contra amb Feixas, Serramitja i companyia. Un parell d’ensurts palamosins, i sobretot l’entrada d’Uri Santos i Roger Vidal, han despertat a la bèstia olotina, amb més equilibri i dinamisme. Precisament la jugada del primer gol la signa el petitó; es regira dins l’àrea, xuta forçat, atura Manzano i després ell mateix la cedeix a Marc Mas, que no perdona dins la petita (76′). Desena diana del silenc, que també ha fet ressonar el “Mas Style” al cor de la Costa Brava. Un triomf, el d’aquest tarda, que no s’entén sense les intervencions decisives de Xavi Ginard, que ha salvat l’empat en tres oportunitats clares dels locals, sobretot una pentinada de Barrera ben enverinada. El mallorquí ha pogut celebrar una doble alegria amb els tres punts i la porteria a zero, per fi. I ja en temps afegit, una altra aparició d’Uri Santos ha servit per finiquitar el matx; el punta olotí intercepta una pilota a tres quarts de camp, li envia a Héctor, que després li torna entre rebots i Santos que l’acaricia a la xarxa (93′). Tres punts de fe, coratge i insistència en un escenari on ningú hi havia pogut guanyar, ni tan sols el líder. Un triomf amb pas de gegant, una gambada en tota regla, ja que el marge s’amplia amb el tercer, Vilafranca (5 punts), el quart, Palamós (12 punts), i el cinquè, ara l’Ascó (14 punts). I diumenge que ve, visita del Sabadell B a l’Estadi Municipal, no s’hi val a badar. Agrair el suport i l’escalfor del centenar de seguidors que ens han ajudat a sortir amb recompensa del Baix Empordà. Gent de la Grada UE Olot, sou collonuts!! Junts som imparables!

FITXA TÈCNICA

Palamós CF: Manzano, Sergio García (Biel, 84′), Ayala, Barrera, Feixas, Cornellà, Serramitja, Ag i (Pimentel, 80′), Moha (Ivan Garcia, 62′), Jaume Duran i Subi.

UE OLOT: Ginard, Lluc Banús, Escudero, Blázquez, Marc Mas, Èric Vilanova, Kike (Roger, 57′), Micaló, Sergio Àlvarez (Uri, 71′), Dembo (Alfredo, 89′) i Héctor.

Gols: 0-1, Marc Mas (76′), 0-2, Uri Santos (93′)

Àrbitre: Xavier Bertomeu García. Ha amonestat Sergio García, Ayala i Pimentel (Palamós).

Incidències: partit corresponent a la 13a jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència d’uns 700 espectadors a l’Estadi Palamós-Costa Brava, un centenar d’aquests provinents de la Garrotxa. 

Foto: Isaac Planella

Leave a Reply