Diables vermells a Les Forques

La Unió Esportiva Olot enceta un tram de temporada complicadíssim amb la visita al camp de la Jonquera (diumenge, 16h). S’haurà de picar molta pedra per enderrocar la muralla dels fronterers, només sis gols encaixats, si volem extreure la vuitena victòria consecutiva. Albert Blázquez, sancionat, és baixa mentre que Micaló és dubte per al primer duel entre jonquerencs i olotins en competició oficial. 

Arriba el Tourmalet. L’equip ha superat amb nota el primer terç de temporada i ara afronta una sèrie de duels directes per mesurar l’estat real de la plantilla, una revàlida per avaluar el trimestre inicial. Un Olot impertorbable a casa, el “Fortí Olotí” és una mina, i camaleònic a domicili, capaç d’amotllar-se a qualsevol situar de partit. Esperar, madurar i atacar la presa. I una dada, entre Marc Mas i Sergio Álvarez han marcat 23 gols (14+9), els mateixos que el Vilafranca i només superats en tot el grup pels 30 del Peralada. Poca broma amb els killers.

Però centrem-nos amb el rival, la Jonquera, la il·lusió d’un poble que està firmant una arrencada destacable en el seu debut històric a Tercera Divisió. A les ordres de l’olotí Àxel Vizuete, els fronterers només han perdut 3 partits i són una autèntica teranyina amb 6 gols encaixats, si bé només n’han marcat 7. Rocós, sòlid i amb homes com Joan Corominas, Brice, Joan Pons o Marc Vilà que poden fer mal en atac. Els de l’Alt Empordà són novens amb 19 punts i vénen de perdre per la mínima a Vilafranca (1-0). Mamau Jabbie va ser expulsat i no podrà jugar. Tampoc ho podrà fer Pep Vergara, lesionat.

Per a la seva banda, Ramon Maria Calderé no podrà comptar amb el lateral Albert Blázquez, que complirà cicle de targetes, i té el dubte de Lluís Micaló, amb molèsties al soli. El partit, el primer que jugaran els dos equips en competició oficial, es disputarà el diumenge a les 16h al Municipal Les Forques del municipi jonquerenc. Formes de seguir-lo? A través de Ràdio Olot o al twitter del club (@UEO1921). Duel gironí, moments calents, xocs aferrissats… Ara va de debò, busquem la vuitena! HI TORNAREM!

La prèvia de Calderé

“Destaco l’aspecte defensiu de la Jonquera, només ha rebut 6 gols, trobar espais serà complicat. Al Peralada li va costar guanyar-los, acaben de pujar i estan fent una temporada molt bona. Per trencar aquest entramat apel·larem al talent dels jugadors, en aquests partits ha de sobresortir. L’equip està anant de menys a més, dominem els partits durant molt estona però encara ens falta molt treball per tenir un rendiment superior. La idea és seguir en línia ascendent i mantenir el nivell. Per mi els que venen ara són tres partits més. Valoro tant els punts del Terrassa, Figueres, Europa… rivals amb una qualitat tremenda. Evidentment que són rivals directes, si tu sumes, ells no sumen i al revés”.

Precedents

Rebuscant l’arxiu històric, només hem disputat un parell d’amistosos a la Jonquera; el primer va ser el 12 d’octubre de 1988 amb golejada olotina. El segon, molt més recent, el 28 de juliol de 2013 en la primera pretemporada de Segona B amb victòria visitant per 0-4.

Baixes: Blázquez (sanció)

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply