Líder sense fronteres (La Jonquera 0-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot tomba el mur de La Jonquera amb un altre gol de Marc Mas en la segona meitat. Un duel intens i de lluita màxima en el qual hem pogut assolir el vuitè triomf seguit i mantenir la porteria a zero per tercer cop consecutiu. I de retruc, assalt a la primera posició gràcies a la desfeta del Peralada contra el Vilafranca. Diumenge que ve, xoc de trens a l’Estadi. 

Una tarda rodona. I això que el desplaçament a La Jonquera s’entreveia com un dels més durs del campionat atenent la solidesa defensiva dels fronterers. I així ha estat, un enfrontament d’aquells de mastegar sorra, de bregar cada pilota com si fos l’última, de madurar el partit i de trobar el moment oportú per clavar l’estocada definitiva. La primera meitat ha transcorregut enmig del domini olotí i del perill a les contres dels jonquerencs, que amb Marc Vilà i Joan Pons intentaven sorprendre’ns a l’espai. Els de Calderé, amb una disposició de 3-5-2, han tingut calma i tranquil·litat per fer córrer el rival darrere la bola. D’ocasions, poquetes. Les més interessants, un parell de xuts llunyans d’Uri Santos i sobretot una de Sergio Ávarez, després de la paret amb Mas. Per part dels de Vizuete, Pons ha tingut la més clara però no ha estat encertat dins l’àrea petita.

Futbol. Temporada 2016/17. 3a divisió. Partit entre la Jonquera i l'Olot al municipal de la Jonquera (Les Forques). Jugades variades, entrenadors, ambient, etc ÉS UN DUEL GIRONÍ, FOTOS DELS DOS EQUIPS PER IGUAL

A la represa, amb més fred i menys llum, la batalla s’ha intensificat amb dos equips que volien anar a buscar el gol però que a la vegada desitjaven evitar-ne a la seva porteria. Hi posava més ímpetu l’Olot, sabedor que el Peralada anava perdent a casa. Ocasions per a Uri Santos, Marc Mas i Micaló, amb un gol fantasma després de picar al travesser, feien pensar que el primer de la tarda estava al caure. I no ens equivocàvem. La jugada per banda ha estat de Sergio Álvarez, que ha posat una centrada rasa, delicada, boníssima i infalible per a Marc Mas, que ha olorat sang per acompanyar-la a la xarxa (66′). 15 diana en 15 partits de “Mas Style”, unes xifres estratosfèriques. D’aquí fins al final, La Jonquera s’ha llançat amb més convicció a l’atac i ha estat a prop de marcar l’empat però s’ha trobat amb un gran Xavi Ginard. Les pilotes a l’olla en els últims minuts han estat infructuoses davant la solvència dels Jose, Escudero i Micaló, avui imperial. I a l’altra banda, Héctor i Èric Vilanova també han tingut a tocar el gol de la tranquil·litat. Al final, victòria ajustada, patiment però final feliç. Triomf de molt mèrit, el vuitè consecutiu, en un escenari tremendament complicat. Tres punts que ens col·loquen líders després la derrota del Peralada a casa contra el Vilafranca. Una recompensa a l’esforç, la constància i el compromís dels nostres jugadors, que demostren que tenen corda per estona. Precisament diumenge arriba el conjunt xampanyer a l’Estadi (12:30h) i haurem de tornar a donar la talla. Equip i afició junts, que avui ha tornat a ser el jugador número 12 a Les Forques amb càntic islandès inclòs. Quina bona pinta, prohibit adormir-se ara… HI TORNAREM!!

FITXA TÈCNICA

UE La Jonquera: Toni Montero (c), Ivan Ruiz, Bonmatí (Tidian, 86′), Murga, Minic, Joan Pujol (Henry, 86′), Marc Vilà, Brice, Fran Pérez (Joan Corominas, 72′), Joan Pons i Molina.

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Bigas (Dembo, 49′), Escudero, Roger, Marc Mas, Uri (Èric Vilanova, 75′), Kike, Micaló, Sergio i Héctor (Abel, 86′).

Gols: 0-1, Marc Mas (66′).

Àrbitre: Bruno Montoro Ferreiro (Barcelona). Ha amonestat Pujol, Brice i Molina (Jonquera) i Escudero, Uri i Kike (UEO). 

Incidències: partit corresponent a la 15a jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència d’uns 300 espectadors al Municipal Les Forques, una cinquantena arribats des de la Garrotxa. 

Fotos: Quim Puig-L’Esportiu

Leave a Reply