Joc de trons

La Unió Esportiva Olot rep la visita del CF Peralada (diumenge, 12:30h) en el partit més esperat de la temporada atenent la seva posició a la classificació. Els xampanyers, un autèntic equipàs, arriben ferits després de perdre el liderat a casa contra el Vilafranca. Triple repte per a Calderé; la novena victòria, mantenir el zero a darrere i que “El Fortí Olotí” continuï amb el seu prolífic rendiment. CPA Olot i Joventut Sant Pere Màrtir amenitzaran una prèvia que començarà ben d’hora amb un esmorzar a l’ATN. 

Aquest diumenge arriba un d’aquells partits que tothom vol jugar. Un d’aquells partits que tothom vol veure. I un d’aquells partits que tothom vol guanyar. Olot i Peralada, qui els ho diria l’any passat, es troben al capdavant de la taula amb unes puntuacions impressionants. Els de Calderé, a velocitat de creuer, arriben després de vèncer un ós com La Jonquera i compten amb un valor afegit: el factor camp. L’Estadi Municipal no falla en les grans cites i ha demostrat que la força de volcans dóna l’energia necessària i un plus quan la cosa es posa peluda. “El Fortí Olotí” la sap llarga: set partits, set victòries. Lluitarem junts per la vuitena. I la novena seguida. I la quarta amb porteria a zero.

Tots coneixíem el CF Peralada, però aquest no té res a veure amb l’any anterior. Estiu mogut al municipi peraladenc amb la filiació amb el Girona FC, que l’ha dotat de més recursos per confeccionar una plantilla d’alt nivell. Un bloc amb un toc ex-Olot; David Corominas, la gran estrella, Gianni, Vallho i Djak Traoré. I com a bon filial, amb joves preparats per fer el salt a l’elit com Serrano, Carbó, Víctor, Estellés i els africans Keita i Konaré, la doble K que ha marcat 14 gols entre els dos. Tots ells a les ordres d’Arnau Sala i Xavi Punsí, també vells coneguts a la Garrotxa, que han engreixat una maquinària totalment nova en un temps récord. Per aquest matx, són baixa Sergi Àlamo, Cesc Clotet, Nacho Ruiz i Djak Traoré, lesionats.

Calderé recupera Blázquez i té tota la plantilla disponible per intentar obrir forat amb el segon classificat. Missió complicada tenint en compte el potencial del rival, però possible veient el moment de forma dels nostres jugadors i la sintonia amb l’afició. Cal fer crida? Sabem que vindrà tothom qui ha de venir, no sabem si serem 2000 o no, el que si sabem és que “El Fortí Olotí” s’hi deixarà l’ànima per quedar-se amb els tres punts. Un duel en el qual el capità Abel Solé pot igualar Martí Gratacós com a jugador amb més partits de la història del club (419). A més, ens acompanyaran les campiones del CPA Olot (deu títols mundials) i el futbol base del barri de Sant Pere Màrtir. Necessitareu agafar forces, oi? Esmorzar popular a l’ATN amb embotit i carn a la brasa per 8€. Una matinal de passió, un vermut de primera, un matx gironí dels que fan afició. Aquest diumenge, més que mai, COMPTEM AMB TU! Tots de vermell!

La prèvia de Calderé

“Passi el que passi diumenge, l’important és ser l’equip guanyador i competitiu que estem sent fins ara. El partit té un gran atractiu, tots són conscients que es viurà un ambient maco, hi ha molta gent pendent de nosaltres. La Tercera d’aquest any és molt competitiva, és un autèntic partidàs. És un partit important però no decisiu, ja que hi ha altres equips com el Vilafranca. Queda  més d’una volta, no són tòpics. Tots sabíem que el Peralada menjaria a apart, és un filial atípic amb homes experimentats com Coro o Vallho, un equipàs. Sabem bé els seus moviments, ells gaudeixen més amb la pilota, potser més que nosaltres, que tenim altres camins i variants. Ells potser pateixen més sense, veurem qui és més protagonista”.

Precedents

Gratant l’arxiu dels precedents Olot-Peralada a l’Estadi, només hi hem trobat tres duels dels anys cinquanta a l’antiga Segona Regional (tres victòries olotines) i un parell d’enfrontaments més actuals a Primera Catalana; el primer en la temporada 1998-99 amb victòria visitant (0-1), i el darrer en el curs 2010-11 amb triomf garrotxí (1-0).

Baixes: cap

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply