En guàrdia

Els Canyars esperen la Unió Esportiva Olot en el penúltim enfrontament de la primera volta (diumenge, 12h). Segona sortida seguida per als de Calderé que, sense Uri Santos ni Escudero, volen ampliar la ratxa de deu partits sense perdre i seguir manant al capdavant. El Castelldefels de Miki Carrillo, retornat a la categoria, té un coixí de quatre punts respecte el descens després de guanyar el Cerdanyola. Abel Solé podria fer història i convertir-se en el primer jugador en el rànquing de partits del club.

Mirant el got mig ple, l’Olot ha sortit indemne dels duels directes contra el Peralada i el Vilafranca, el famós Tourmalet. L’equip ha sabut aguantar el tipus en els moments més delicats i ha guanyat en consistència defensiva, aprofitant al màxim les arribades per sumar dos empats que ens deixen coliderant la taula amb el conjunt xampanyer. Però els camps on es guanyen (i on es perden) les lligues són els d’aquest diumenge, equips que lluiten per altres horitzons i que intentaran aixafar-nos la guitarra per encaminar els seus objectius.

La UE Castelldefels torna a Tercera després del descens a Primera Catalana. Un clàssic de la categoria a les ordres de Miki Carrillo que té com a propòsit la permanència a través d’un bloc compacte i solidari. Els gols, fins ara, ben repartits a les botes d’Adri Alonso (3), Bauli, Contreras, Maldonado o Jaume, que n’han fet dos cadascun. Els mariners ocupen la 14a posició amb 18 punts i 4 victòries, l’última a casa contra el Cerdanyola (2-0). I la jornada anterior, un bon empat contra el Vilafranca, tercer classificat, que per cert ahir també es va deixar dos punts a Manlleu en partit avançat (0-0). Orelles aixecades i mono de treball, camp petit i rival incòmode a l’estil de Vilassar o Santfeliuenc.

Pel que fa a les baixes, Carrillo no podrà comptar amb Dani Lledó i Jaume Aparicio, lesionats, mentre que Calderé també té dues absències de pes; Uri Santos, recuperant-se de l’esquinç al genoll, i David Escudero, que compleix cicle de targetes. Podria ser un dia històric per al capità Abel Solé, a les portes de superar el rècord de partits de Martí Gratacós amb la samarreta olotina (419). La cita, que corresponen a la penúltima jornada de la primera volta, es disputarà diumenge a les 12h al Municipal Els Canyars en directe per Ràdio Olot i al twitter del club (@UEO1921). Nova sortida, nous al·licients i el mateix desig, els tres punts. Fa deu setmanes que sumem i no volem deixar de fer-ho… Hi confiem, hi creiem, hi tornarem. SOM-HI VERMELLS!

La prèvia de Calderé

“Estàvem molt ben acostumats, hem passat el Tourmalet amb bona nota. Hem de recuperar la dinàmica de victòries, estem còmodes a nivell de puntuació i és un senyal que estem fent les coses bé i podem seguir millorant. Ara tenim dos partits que si som capaços de fer sis punts seria una primera volta històrica. El Castelldefels tanca molt bé els espais, sap bé al que juga, té futbolistes ràpids a la contra. A casa fa moltes centrades laterals, serà un rival incòmode i perillós en un camp de dimensions reduïdes. Fa molts anys vaig entrenar allà i vam aconseguir l’ascens a Tercera, en guardo un bon record. Últimament ens costa fer gol i em preocupa una mica, he de fer autocrítica i demanar als jugadors de banda i de segona línia que ens ajudin a marcar a part de Marc Mas i Sergio Álvarez”.

Precedents

Un camp maleït, ja que la UEO no ha guanyat en cap dels dues úniques visites a Els Canyars, les dues a Tercera. La temporada 2011-12 hi va perdre per 3-0 i la següent, la de l’ascens a Segona B, per la mínima (1-0).

Baixes: Uri Santos (lesió) i Escudero (sanció)

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply