Anar a dalt per Nadal

NoLa Unió Esportiva Olot afronta l’últim partit de la primera volta contra el Manlleu (diumenge, 16:30h) amb el repte d’assolir el títol honorífic de campió d’hivern. Calderé perd Roger Vidal per targetes però espera recuperar Uri Santos per tornar a vèncer després de tres empats consecutius. Un derbi de Bracons amb urgències per als osonencs, amenaçats per la zona de descens però que mantenen el segell de lluita, coratge i intensitat. 

Darrer partit de l’any. Un any amb sensacions contraposades; un inici dramàtic amb el descens de Segona B, un estiu de foc nou amb canvi de xip i un final il·lusionant amb una primera volta de traca i mocador. 13 victòries en 18 partits són uns registres espectaculars, i s’aconsegueix la victòria contra el Manlleu, l’equip igualaria la puntuació de 45 punts de la temporada 2012-13, en la qual va acabar campió i va ascendir a la divisió de bronze. Somnis i fites que només es poden plantejar amb treball, humilitat i respecte per a tots els rivals. Valors que encarna a la perfecció el capità Abel Solé, que rebrà un bany de masses merescut del públic després de coronar-se als Canyars amb el rècord de partits (420).

Diumenge ens visita l’AEC Manlleu, un clàssic de Tercera i un derbi sempre atractiu. Des de l’altra banda del túnel de Bracons arriba el conjunt de Miquel Muñoz, que no és el d’altres temporades però conserva l’ADN guerrer, l’esperit combatiu que l’ha caracteritzat en els últims anys. És cert que els resultats no acaben de quallar (és 17è amb 18 punts) com també que compten com homes bregats a la categoria com Aumatell, Pol Coll, Seuma o el lesionat Manel Sala. A més, recuperen Albert Canal, el central ex-Olot que és el líder de la defensa a la vora del riu Ter. L’empat de dijous passat contra el Vilafranca (0-0) és una bona declaració d’intencions i un avís per a navegants.

Ramon Calderé té la baixa de Roger Vidal, que va veure la cinquena targeta a Castelldefels, i intentarà que Uri Santos, el principal dubte, estigui a punt després del seu esquinç al genoll. El partit serà diumenge a dos quarts de cinc de la tarda, tornem a l’horari d’hivern. El líder vol menjar-se les neules, els torrons i també el derbi de Bracons. Volem anar a dalt per Nadal i per això necessitem un Estadi a ple rendiment. Que el fred es transformi en calor ambiental. Que el gris es converteixi en vermell. Que la pluja arribi en forma de gols de Mas i Sergio. I que l’Olot torni a guanyar al Fortí Olotí. COMPTEM AMB TU!

La prèvia de Calderé

“És un partit molt important, més enllà de la rivalitat sana amb el Manlleu, perquè si som capaços de poder guanyar serem campions d’hivern i assumiria lluitar claríssimament pel campionat de lliga. Animem a la gent que no es despisti i que l’afició sigui conscients que són tres punts clau. És una avaluació de mitja temporada, els nois estan treballant molt bé i intentarem lluitar pel títol, ja que té un gran premi de cara a la promoció. Em va agradar molt el Manlleu contra el Vilafranca, sobretot per la intensitat, el ritme i les ganes de ganes de guanyar. Haurem d’anar en compte, tot i que potser fora de casa és un altre tipus de partit. Tenen jugadors perillosos com Aumatell, que el conec del Sant Andreu”.

Precedents

Els Olot-Manlleu sempre s’han caracteritzat per ser partits ben disputats i de gran rivalitat entre dos habituals de Tercera Divisió. Hem trobat fins a onze visites en lliga dels manlleuencs a l’Estadi Municipal que s’han saldat amb un balanç de sis victòries olotines, dos empats i tres triomfs osonencs. El darrer precedent és de la temporada 2012-13 amb resultat favorable a l’Olot (2-0) gràcies als gols d’Uri Santos i Marc Francolí.

Baixes: Roger Vidal (sanció).

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply