Un central nuclear (UE OLOT 1-0 FC Ascó)

Victòria de prestigi de la Unió Esportiva Olot, que comença l’any tallant la gran ratxa de l’Ascó i consolidant la seva posició de play-off. El central David Escudero, ben assistit per Uri Santos, ha decidit un duel igualat i amb un bon plantejament dels homes de Castillejo. Ens retrobem amb el triomf després de quatre empats i el proper diumenge visitarem el Júpiter a la Verneda. 

A priori, l’enfrontament d’aquesta tarda es presentava complicat i exigent tenint en compte l’estat de forma del rival i l’aturada de les festes nadalenques. L’equip, però, ha respost magníficament a nivell físic i també tàctic, oferint la versió més sòlida i seriosa en defensa per deixar la porteria a zero. Primera part freda de temperatura i amb respecte entre els dos conjunts, que coneixien a la perfecció els virtuts i defectes de l’altre. Les primeres opcions han estat nostres, primer amb Uri Santos i després amb Mas, que ho ha intentat amb un cop de cap. L’Ascó, ben ordenat al darrere, s’ha deixat veure ben poc a prop de Ginard en aquests primers 45 minuts. Una centrada lateral que Blázquez ha pogut rebutjar ha estat l’avís més amb cara i ulls. A l’altra banda, Mas i Uri rebien i produïen a l’esquena dels defensors, ben ajudats per Kike i Èric, de nou a la banda “morta”. I en una llarga acció després d’un servei de cantonada ha arribat l’únic gol del matx; Uri Santos la rep dins l’àrea, s’esmuny entre un parell de jugadors i habilita Escudero, que amb l’instint d’un davanter ha impulsat la pilota a la xarxa (36′). Una diana clau en l’aspecte anímic, la del futbolista alacantí, que ha servit per destarotar els plans de Castillejo i manejar el guió amb més tranquil·litat. Escudero, per cert, ha dedicat el gol a la seva àvia i al seu tiet, que fa pocs dies ens van deixar.

dsc_0232

Estava clar que l’Ascó aniria a buscar l’empat a la represa com així ha estat, però també la UEO ha buscat el segon gol per encara amb comoditat la recta final. Era el dia de la pilota parada i d’Escudero, ja que el defensa ha gaudit de dues oportunitats més per engrandir el marcador. A l’altra banda, senyals de vida dels de la Ribera d’Ebre però amb poques idees a prop de l’àrea. Un xut d’Osado al lateral de la xarxa ha posat la por al cos al públic garrotxí, que tot i la rasca que feia s’ha acostat en massa a l’Estadi. Calderé ha realitzat un parell de canvis donant entrada a Dembo i a Sergio Álvarez, que també ha tingut la seva. El veneçolà s’ha plantat davant de Sergio López després d’una passada d’Èric però l’ex-porter de l’Olot li ha endevinat les intencions. Era ja a les acaballes, minuts en els quals els tarragonins s’han dedicat a penjar pilotes topant una vegada i una altra amb Escu i Lluís Micaló, avui imperial i mostrant-se com un relleu de garanties de Jose i Lluc. Al final, tres punts d’or amb visita del patge i regal de Reis en una altra tarda màgica al Fortí Olotí. I numèricament, refermant el segon lloc i pas de gegant envers el tercer, ara a set punts, el quart, a tretze punts i el cinquè, a quinze punts. I nosaltres que seguim mirant amunt… Tretze partits sense perdre i diumenge visitem la Verneda, el feu del Júpiter. HI TORNAREM!!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Bigas, Escudero, Blázquez, Roger, Marc Mas, Uri (c) (Sergio Álvarez, 67′), Èric, Kike (Dembo, 74′), Micaló i Héctor (Abel, 89′).

FC Ascó: Sergio López, Pato (Gerard, 84′), Socías (c), Héctor, Dani, Artur, Peke (Bertomeu, 67′), Masqué, Osado (Riki, 76′), Guiu i Jordi Martí.

Gols: 1-0, Escudero (36′).

Àrbitre: Àlex Muñoz Baquero. Ha amonestat Blázquez i Micaló (UEO) i també Jordi Martí (Ascó).

Incidències: partit corresponent a la jornada 20 del campionat de lliga amb la presència de 918 espectadors a l’Estadi Municipal. Avui ens ha visitat el patge dels Reis Mags, els alevins i infantils del nostre futbol base i també els integrants del Campus Héctor Simón de Llançà. També ha estat el primer partit amb Ascensors Serra com a patrocinador a la samarreta.

Foto: Isaac Planella-UE Olot

GALERIA DE FOTOS: http://www.ueolot.com/px_gallery/olot-asco-per-isaac-planella/

 

Leave a Reply