Amb els peus a terra

La Unió Esportiva Olot es desplaça a La Verneda (diumenge, 12h) amb prudència però amb el desig de perllongar la tònica positiva per empaitar el Peralada i obrir forat amb la resta de candidats al play-off. Camp petit de gespa artificial i un oponent, el CE Júpiter, que es juga les garrofes per sortir de la zona de descens. Calderé recupera Jose Martínez a l’eix central i només té el dubte de Lluc Banús. 

La segona volta va començar de manera immillorable amb la victòria contra l’Ascó, un rival rocós i que va demostrar el perquè de la seva espectacular dinàmica. Ara és el torn de reafirmar-se a domicili, en un ecosistema que l’equip no domina però que ja ha estat capaç d’adaptar-s’hi en camps com el de la Montañesa o del Vilassar. La trajectòria dels últims mesos (9 victòries i 4 empats) i l’evolució en l’aspecte defensiu conviden a l’optimisme sempre i punt no es rebaixi ni un pèl la intensitat. A més, els defenses com Escudero també s’apunten a la causa de sumar en atac i això amplifica el ventall de recursos ofensius.

El CE Júpiter és un històric de la Tercera Divisió, de fet és el segon equip amb més participacions. Els de Juanjo Garcia han patit una renovació profunda en la plantilla i els està costant trobar una línia de regularitat. El penúltim lloc a la taula (16 punts) i la urgència de puntuar fan especialment amenaçadors els del Poblenou, que vénen de fer suar de valent el Vilafranca (1-1). Els màxims golejadors són Pau Darbra, amb tres dianes, i Rafa Murillo, Blasco i Bauli, amb dos gols. Un equip que li costa marcar (el tercer menys golejador) i que també rep molt de càstig a la seva àrea (el tercer més golejat). Atents a la pilota aturada, una de les armes principals dels grisgrana.

Ramon Calderé ja podrà disposar de Jose Martínez un cop complerta la sanció i només té el dubte de Lluc Banús, acabant de fer net de l’esquinç al turmell. El partit es disputarà diumenge a les 12h al camp de La Verneda i el podreu seguir com sempre al twitter del club (@UEO1921) i a Ràdio Olot Esports. Primera sortida de l’any amb mentalitat guanyadora i ambició per mantenir el llistó ben alt. Som-hi UEO, en volem tres més! HI TORNAREM!

La prèvia de Calderé

“Ara no podem afluixar, cada setmana és un partit diferent i aquí no hi ha rival petit, no et pots refiar. El Júpiter no està passant per una situació gaire còmoda però ve d’empatar contra el Vilafranca i va fer mèrits per guanyar el partit. Hi ha factors importants com són el terreny de joc i l’estratègia, tenen gent que va molt bé de cap i intentarem contrarestar-ho. Volem intentar ser dominadors a camp contrari el màxim de temps possible, generar ocasions que es puguin transformar i ser sòlids com el dia de l’Ascó. Hem d’incidir en la força defensiva en aquesta segona volta. Vull que cada jugador que entri o faci bé tingui reconeixement i el premi de seguir jugant. Vull que tots es sentin importants, sabem que estem en el club i en el lloc ideal i volem donar un plus en el nostre rendiment”.

Precedents

Des dels anys quaranta fins a l’actualitat, hem comptabilitzat fins a 16 visites de l’Olot al camp del Júpiter amb un balanç poc productiu: 4 victòries, 3 empats i 9 derrotes. L’últim triomf, per cert, és de la temporada de l’ascens a Segona B (2012-13) amb dos gols del killer Carlos Martínez (0-2) i el debut d’un joveníssim Èric Vilanova.

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply