Sense perdre el nord

La Unió Esportiva Olot es desplaça aquest dissabte a Gijón (diumenge, 12h) en l’eliminatòria de la ronda de campions per ascendir a Segona B. El Real Sporting B és un filial potent i sòlid, amb bons rematadors i capaç d’oferir diversos registres durant un partit. Calderé s’emporta tota la plantilla a Astúries, malgrat que Kike Sánchez no podrà jugar per lesió. Il·lusió i precaució a parts iguals per treure un bon resultat i culminar-ho diumenge que ve a La Garrotxa. 

Ha arribat el dia. Després d’una temporada excel·lent a nivell de resultats i d’un títol de lliga més que merescut, la UEO afronta el moment decisiu en plenitud de forma, física i mentalment. L’equip és conscient que en un play-off s’han de minimitzar les errades i que caldrà estar especialment inspirat a davant per marcar a Mareo. Amb entusiasme, però amb cautela, els de Calderé buscaran un marcador positiu, sabedors que la tornada a l’Estadi Municipal és un bon as sota la màniga. Per a l’optimisme, les prestacions a domicili d’un conjunt madur, expert i farcit de jugadors bregats en mil i una batalles.

El Real Sporting B, campió del grup 2 amb 92 punts, és un dels filials més temibles de la categoria. A Mareo mimen el futbol base amb una aposta clara decidida; han pujat diversos juvenils i compten amb internacionals com el porter Dani Martín, els defenses Isma Aizpiri i Pelayo Suárez i els migcampistes Pedro Díaz i Nacho Méndez. Un bloc, el de José Alberto López, capaç de marcar 112 gols a la lliga amb davanters com Claudio Medina (28 gols), Rubén Sánchez (17) i Pablo (17). Una pólvora que no va en detriment de la solidesa defensiva, allunyant-se del tòpic dels filials tendres i febles. Només 18 dianes encaixades per una de les fornades més prometedores de Gijón.

Tota la plantilla i el cos tècnic viatgen a la ciutat asturiana, amb Kike Sánchez com a una única baixa per pubàlgia. El partit, a les 12h del migdia al camp nº1 de Mareo, el seguirem en directe al Twitter del club (@UEO1921) i a Ràdio Olot Esports. També es podrà veure en diferit a Olot Televisió a partir de les 6 de la tarda. L’expedició surt demà amb avió des de Barcelona cap a Oviedo i farà nit a Gijón. A la tornada hauran d’anar amb bus fins a Bilbao, on volaran fins a Barcelona. Tot i les dificultats del desplaçament, ens consta que una trentena d’aficionats olotins seran a Mareo per animar l’equip. La resta, que es reservin per a la tornada al Fortí Olotí, que ha de treure espurnes. No us fallarem. MIREM AMUNT!

La prèvia de Calderé

“Tenim molta il·lusió i esperem aquest moment després de molts mesos de feina i de treball. Hem d’intentar sortir vius de Mareo, esportivament parlant. No ens tornarem bojos però anirem a guanyar el partit, és un equip molt fort a casa i domina molt bé les dues facetes del futbol, defensiva i ofensivament. L’únic que demano és ser l’Olot, tinc plena confiança en els jugadors. L’Sporting B té jugadors de molta envergadura, un equip més físic del que sol ser un filial. Disposa d’uns puntes de molta qualitat i bons rematadors i realitzar un replegament intensiu, poc habitual en aquest tipus d’equips. Els tinc un gran respecte, és un campió com nosaltres, però aquí enim gent veterana, gent de carrer, gent de la vella escola i això espero que es noti. Agraeixo les facilitats del club per anar a Gijón i el gest de poder viatjar en avió tota la plantilla i el cos tècnic. Demano als aficionats que confiïn en nosaltres, que pateixin escoltant la ràdio i que guardin les forces per la tornada”.

Precedents

L’única visita a Astúries al llarg de la nostra història va ser en la promoció per pujar a Segona B de la temporada 1982-83, quan ens va tocar el Langreo. Els olotins portaven un gran resultat de l’anada (4-0), però la tornada es va complicar i van de passar de ronda pels pèls (4-1). L’Arousa gallec va ser el rival en la següent eliminatòria, que va eliminar la UEO de forma ajustada (2-0 i 1-0).

Baixes: Kike Sánchez (lesió).

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply