Meravellosa valentia (UE OLOT 0-4 RCD Espanyol)

La Unió Esportiva Olot dóna la cara i no s’arronsa davant d’un RCD Espanyol que ha mostrat la seva superioritat en atac. Un doblet de Baptistao, un de Granero i un altre de Puado han donat la victòria al conjunt perico, exigit per uns olotins valents, lluitadors i amb ganes d’agradar en el debut davant de l’afició. Més de 2.000 persones han gaudit del peix gros de la pretemporada, que divendres viurà un nou capítol amb la visita del Nàstic de Tarragona. 

A l’alçada. Conscients que ens visitava un rival de màxima categoria i que el resultat s’hauria de relativitzar, la UEO ha sortit sense complexos i amb la intenció de, si més no, posar les coses difícils al conjunt de Quique Sánchez Flores. Ja s’han vist cosetes de la idea de Posse; sortida de pilota des del darrere, associacions constants, alta pressió i replegament intensiu. Amb aquests arguments hem pogut neutralitzar el joc de l’Espanyol, que s’ha trobat còmode en pocs compassos durant el primer temps. Això sí, ha tingut les arribades més clares a les botes de Baptistao, Hermoso (al travesser) i Sergio García, un perill constant. A l’altre costat, Guzmán era el més incisiu, mentre que Marc Mas no l’ha enganxat bé al primer pal després d’una centrada rasa de Blázquez. Poc després de la mitja hora, els visitants han obert la llauna mitjançant el talent del “Pirata” Granero, un dels nous fitxatges (37′).

A la represa, Posse ha reactivat l’equip amb l’entrada de Toril, Barnils, Nacho Pérez, tres nous reforços, i també amb Roger i Alfredo, present i futur garrotxí. També han fet canvis els pericos, amb joves del planter descarats i amb ganes de convèncer el míster. Ginard ha desviat un toc de qualitat de Sergio García, just abans que Alberto Toril es plantés davant Pau i no pogués culminar l’acció personal. I del possible 1-1 al 0-2… ja que Baptistao ha superat per baix el porter mallorquí (63′). Baixada de tensió lògica pel cansament acumulat i pel moment de la pretemporada en el qual ens trobem. En els últims minuts, el tècnic argentí ha premiat els juvenils i joves que es volen guanyar un lloc, com també Quique ha repartit el protagonisme. El mateix Baptistao, molt motivat, ha firmat el seu doblet (72′) i ja en temps afegit, Puado ha tancat el marcador amb la quarta diana (91′). La derrota més dolça, gols que no fan mal i que han de servir per continuar engreixant la maquinària, potenciant les virtuts i arranjant els defectes. Era un contrincant de Primera, i ha quedat clar per qualitat, físic i intensitat. La tarda, amb 2.189 espectadors a l’Estadi, ja ha valgut la pena i ha estat un bon entreteniment. Divendres hi tornarem, en aquest cas contra el Nàstic de Tarragona (19h), en el partit a favor de Càritas Garrotxa. Us hi esperem de nou!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Blázquez, Carles Mas, Bigas, Héctor, Masó, Guzmán, Dembo, Pedro i Marc Mas. També han jugat: Roger, Toril, Alfredo, Barnils, Nacho Pérez, Arumí, Aspar, Pujadas i Ferrussola.

RCD Espanyol: Pau, Aaron, Sergio García, Baptistao, Jurado, David López, Javi López (c), Javi Fuego, Hermoso, Granero i Marc Roca. També han jugat: Navarro, Diop, Melendo, Lluís, Pipa, Pibe, Puado, Royo, Lozano i Adrià (PS).

Gols: 0-1, Granero (37′), 0-2, Baptistao (63′), 0-3, Baptistao (72′), 0-4, Puado (90′).

Àrbitre: Rubén Ávalos Barrera. Ha amonestat Dembo, Roger, Guzmán i Bigas (UEO) i Puado (RCDE). 

Incidències: segon partit de la pretemporada de la UE Olot amb la presència de 2.189 espectadors a l’Estadi Municipal, amb una bona representació de seguidors blanc-i-blaus a les grades.

Fotos: Isaac Planella-UE Olot 

Leave a Reply