Esforç col·lectiu (UE OLOT 0-5 Nàstic)

En el marc de la jornada solidària de Càritas Garrotxa, el Nàstic de Tarragona hi posa els gols i la Unió Esportiva Olot l’empenta i el coratge dels més joves. Posse ha reservat jugadors de cara al duel de diumenge al camp del Palamós, corresponent a la primera ronda de la Copa Catalunya. Gairebé 700 espectadors col·laboren en la causa benèfica davant la visita del conjunt grana per tercer any consecutiu.

Es tractava d’un partit diferent, especial, dedicat a una causa que malauradament està massa present en la societat actual. Si ja en la pretemporada el resultat té una incidència relativa i secundària, avui encara més tenint en compte que l’important era sumar i ajudar a Càritas Garrotxa, entitat que treballa dia a dia per fer un món millor. Sobre el terreny de joc, el Nàstic ha demostrat amb autoritat perquè juga a Segona Divisió, especialment en uns primers minuts de ritme vertiginós. Emana, amb una bonica mitja volta, ha posat per davant els tarragonins just començar (10′). A partir del minut 20 la UEO ha començat a despertar, a tocar i a combinar sense por a perdre la pilota. Avui amb un sistema de 4-3-3, els de Posse s’han mostrat descarats i amb atreviment per trepitjar l’àrea. Marc Mas, en dues ocasions, i Nacho Pérez, amb una rosca intencionada, han disposat de les oportunitats més clares. El joc s’ha equilibrat en els últims minuts del primer temps, amb un Olot que no donava el seu braç a tòrcer davant la qualitat i la mobilitat dels visitants.

A la represa, Martín Posse ha descarregat de minuts la majoria de teòrics “titulars”, tenint en compte que el diumenge hi ha partit de Copa Catalunya a Palamós (20h). Així doncs, hem pogut gaudir de la participació dels joves de la casa, que no han desentonat i han demostrat la seva vàlua davant d’un rival d’entitat. Lluís Carreras també ha fet rotacions i ha aprofitat per veure jugadors de la Pobla, que precisament entrenava Posse l’any passat. Ha sobresortit especialment el lateral Pol Valentín, el germà d’en Gerard, ex-Olot ara al Deportivo de La Coruña. Un altre empordanès, Brugui, ha marcat el segon només entrar al camp (76′) i aquí s’ha acabat la història. Hi hem posat lluita amb Toril i Uri, i també energia i talent amb Pedro i Alfredo, però el Nàstic s’ha mostrat tremendament efectiu. Barreiro, en dues ocasions (82′ i 89′) i Ivan de Nova (84′) han etzibat massa càstig a un Olot voluntariós i amb una defensa amb tres juvenils. Una maneta que no fa mal, avui el més important no eren els gols sinó la recaptació i la generositat dels quasi 700 espectadors. Aspectes per polir i marge de millora, superades dues proves de foc ara ve la Copa Catalunya; diumenge hem d’oferir la nostra millor versió a Palamós en una setmana d’alt voltatge. Recuperant Carles Mas i Guzmán, avui baixa per precaució, intentarem avançar ronda en la competició catalana. Seguim!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Barnils, Blázquez, Bigas, Héctor, Masó, Roger, Marc Mas, Nacho Pérez i Dembo. També han jugat: Moha (ps a prova), Micaló, Pedro, Alfredo, Uri, Guzmán, Aspar, Pujadas, Arumí i Ferru.

Nàstic de Tarragona: Dimitrievski, Kakabadke, Xavi Molina (c), Delgado, S. Emana, Maikel Mesa, Perone, Suzuki, Omar, Abraham i Tejera. També han jugat: Perales (ps), Roger, Zahibo, Sandro, Barreiro, Blanco, C.Garcia, Rayco, Djetei, Brugui, Pol i Ivan.

Gols: 0-1, Emana (10′), 0-2, Brugui (76′), 0-3, Barreiro (82′), 0-4, Ivan (84′), 0-5, Barreiro (89′).

Àrbitre: Miguel Àngel Moreno Villaècija. Ha amonestat Uri Santos (UEO) i Zahibo (Nàstic).

Incidències: tercer partit de pretemporada de la UEO amb 692 espectadors a l’Estadi Municipal. Una jornada solidària, ja que tots els diners recaptats van a parar directament a Càritas Garrotxa, que lluita per combatre la pobresa i per ajudar als més necessitats en el nostre territori.

Fotos: Sandra Díaz

 

Leave a Reply