El millor aparador

La Unió Esportiva Olot rep demà (19h) la visita del nou Girona FC de Primera Divisió en l’últim amistós de pretemporada abans de començar la lliga. Una tarda especial i emocionant amb l’homenatge a Abel Solé, etern capità i jugador amb més partits de la història del club, que s’acomiadarà de l’afició després de 12 temporades. Posse té les baixes de Kike Sánchez i Dembo, pendent de conèixer l’abast de la lesió al genoll que es va fer a Banyoles.

Un divendres màgic. L’últim duel abans de la competició ens portarà un munt d’emocions del tot inesperades fins el passat dimarts, dia que es va fer oficial el matx. Primer perquè ens visita el Girona FC, flamant equip de Primera Divisió i l’orgull de la nostra província. Segon perquè després d’Espanyol i Nàstic tornem a gaudir a casa de l’Olot, que està assentant les bases per consolidar-se a Segona B. I tercer, i el més rellevant, per homenatjar al gran capità Abel Solé, que aquest estiu va decidir fer un pas al costat i penjar les botes després des 437 partits (rècord del club), 12 temporades i 5 ascensos. El migcampista olotí, un exemple de valors i fidelitat als colors, viurà una tarda de sorpreses davant d’uns seguidors que l’han vist picar pedra des de Primera Regional fins a Segona B. Una història insòlita en el món del futbol que mereix tot el reconeixement i admiració (+ INFO: “L’adéu d’un mite”)

El rival és el Girona FC, que afronta el seu sisè partit d’una pretemporada amb un sol triomf (2-1 contra el Nottingham, 1-2 contra Oldham, 0-0 contra el Brighton, 2-2 contra el Barça B i 1-0 contra el Getafe). Els de Pablo Machín estan en plena confecció de la plantilla i en els últims dies han incorporat Stuani, Boulaya i quatre jugadors del Manchester City com Marlos, Douglas, Aleix García i Maffeo, que ja hi era com a cedit. Tampoc hi faltaran els ex-Olot Pere Pons i Àlex Granell, que volen fer-se un lloc en la màxima categoria del futbol estatal. Està per veure la participació d’Eloi, Carles Planas i Juanpe, que arrossegaven molèsties físiques.

El partit es jugarà aquest divendres a les 19h a l’Estadi Municipal, amb entrada gratuïta per socis de la UEO (12€ General i 3€ Júnior). En l’àmbit esportiu, Martín Posse recupera Blázquez respecte el Torneig de l’Estany però perd Dembo, del qual en les properes hores sabrem el diagnòstic exacta de la lesió al genoll que es va fer contra el Figueres a Banyoles. Kike Sánchez continua sent baixa per pubàlgia. La resta, tots a punt per fer un bon paper davant del Girona. Us esperem a l’Estadi! Junts per l’Abel!

Precedents

Trobem molts enfrontaments històrics entre Olot i Girona, tradicionalment dos dels equips més potents de la demarcació. L’amistós més recent és de fa dos estius (2015), quan els olotins es van emportar el Trofeu Sant Aniol als penals (2-2). Alcaraz, amb un doblet, va avançar els gironins, però Luismi i Héctor, de penal, van neutralitzar el marcador. Curiosament, l’últim precendent del Girona FC a l’Estadi no va ser contra l’Olot sinó contra el Nàstic de Tarragona, en la final de la Copa Catalunya del curs passat que es va emportar el conjunt grana també als penals (0-0).

Baixes: Kike i Dembo (lesió)

Foto: Martí Albesa-UE Olot

 

 

 

Leave a Reply