Pals a les rodes (UE OLOT 0-2 CE Sabadell)

Estrena amarga a l’Estadi Municipal de la Unió Esportiva Olot, que rep dues fuetades en el primer quart d’hora just després d’un tir de Nacho Pérez al pal. Els de Posse, amb més pilota a la represa, han reaccionat i han tingut l’opció d’entrar dins del partit amb un llançament de penal d’Héctor, que també s’ha estavellat a la fusta. Mala fortuna en el debut a casa davant de 1.131 espectadors i un conjunt arlequinat pràctic i efectiu. La propera cita serà dimecres a Xàtiva, en la primera ronda de la Copa del Rei. 

Benvinguts a Segona B, que diria aquell. La categoria dels petits detalls, de l’eficàcia, de l’estratègia i del gol errat a una banda i del gol marcat a l’altra en pocs segons de marge. Amb aquestes armes el conjunt de Seligrat s’ha plantat amb un 0-2 tot just sobrepassat el primer quart d’hora. L’inici del matx ha estat elèctric; acció de força de Marc Mas, pilota per a Nacho Pérez que, amb poc angle, l’envia directament al pal. En la jugada posterior, passada en llarg per a Felipe, control i xut marca de la casa (3′). Del possible 1-0 al 0-1 en un vist i no vist que ens ha deixat amb cara de babau. Per si no n’hi havia prou, jugada a pilota aturada del Sabadell, arribada al segon pal de Dani Gómez i rematada excel·lent connectant-la de primeres (12′). Sense fer res de l’altre món, els arlequinats s’han trobat amb un marcador molt favorable i han curtcircuitat l’atac de l’Olot, que volia i no podia buscant Mas i Toril, les dues referències. Una primera part sense ocasions de gol amb cara i ulls i amb lleuger domini olotí, intentant reaccionar a la insòlita efectivitat visitant.

A la represa Posse ha mogut el sistema donant entrada a Pedro del Campo per Toril, buscant tenir més pilota i joc entre línies. Aquí s’han vist els millors minuts de l’Olot, arribant per bandes (sobretot amb centrades laterals de Bigas i Blázquez) i amb més aparicions de Guzmán, un corcó per l’esquerra. El porter Roberto, molt atent, ha salvat els seus aturant una rematada potent de Marc Mas. A l’altre costat ho provava Felipe, sempre perillós, que s’ha trobat amb la resposta de Ginard. El setge cada vegada era més notori dels garrotxins i Guzmán ha forçat el penal en una incursió de les seves, en la qual el defensa no ha tingut més remei que tombar-lo. Héctor Simon ha assumit la responsabilitat però el seu xut s’ha topat amb el pal, novament. Estava clar que avui no era el dia dels nostres jugadors, que han fet un desgast físic espectacular i a canvi han rebut un càstig excessiu en el debut davant de l’afició. No passa res, segona jornada i estem aquí per millorar i aprendre. I sobretot quedar-nos amb el pas endavant de la segona part i la voluntat de proposar i discutir-li la bola a un bloc tan experimentat com el de Seligrat. Oblidada la desfeta, dimecres toca Copa del Rei a La Murta, el camp de l’Olímpic de Xàtiva. Serà el moment per treure’ns l’espina d’aquest dissabte d’agost poc afortunat. Agraïts, això sí, al suport de l’afició que avui ha omplert l’Estadi amb 1.131. Us ho tornarem! Això només acaba de començar!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Barnils, Blázquez, Bigas, Masó (Uri, 87′), Guzmán, Héctor, Marc Mas, Nacho Pérez (Alfredo, 68′) i Toril (Pedro, 45′).

CE Sabadell: Roberto, Dani, Óscar, Aleix Coch, Migue (c), Pol Moreno (Àngel Martínez, 63′), Capó, Marc, Josu (Mario, 75′), Felipe i Adri (Víctor, 81′).

Gols: 0-1, Felipe (3′), 0-2, Dani Gómez (12′).

Àrbitre: Álvaro Varón Aceitón. Ha amonestat Blázquez, Bigas, Nacho i Pedro (UEO) i Migue, Pol Moreno i Marc Martínez (Sabadell).

Incidències: partit corresponent a la segona jornada de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.131 espectadors a l’Estadi Municipal, un centenar procedents de Sabadell. Abans del matx s’ha fet un reconeixement a la trajectòria de Jordi Delgà (entrenador del futbol base) i els jugadors del primer equip, amb samarretes de suport i ànims a Dembo, han sortit acompanyats dels nens de l’Escola de Futbol UE Olot. També s’ha guardat un minut de silenci en memòria dels atemptats a Barcelona i Cambrils.

Fotos: Isaac Morchón-UE Olot 

Leave a Reply