Malgrat tot, un punt (UE OLOT 1-1 Deportivo Aragón)

La despesa física de la Copa del Rei passa factura a la Unió Esportiva Olot, que topa amb la frescor i la irreverència del filial del Real Zaragoza. Enmig del descontrol, gran gol de Roger Barnils neutralitzat per una acció a pilota aturada de Jesús. Descomunal actuació de Xavi Ginard sota pals, evitant una vegada i una altra la derrota olotina. Segon empat del curs i setmana neta per encarar el derbi gironí davant del CF Peralada, que encara tampoc ha guanyat.  

Tirant de tòpic, el d’aquesta tarda és d’aquells partits que tan agraden a l’espectador neutral però que desesperen als entrenadors. Duels d’anada i tornada, que embogeixen, trenquen el mig del camp i es converteixin en un atac i gol a cada porteria. Un escenari poc còmode i massa exigent per a l’Olot, tenint en compte el partit més pròrroga que arrossegava contra el CD Alcoyano. Les ressaques sempre són dures, i sinó que els hi preguntin als aficionats que ahir van sortir per Festes del Tura. I això que Roger Barnils, un dels destacats d’avui, s’ha vestit de killer per treure les teranyines de l’escaire després d’un servei de cantonada (24′). Primer gol del central de Seva amb la samarreta de l’Olot. L’alegria, però, ha durat poc, ja que la pilota aturada ha martiritzat als olotins. Falta lateral a favor del Deportivo Aragón, que la penja a l’àrea i Jesús remata de cap al segon pal (36′). Tot plegat, en un primer temps amb un cert d’ordre i control dins del caos i amb bones associacions entre Héctor, Guzmán i Marc Mas. Mentrestant, el Zaragoza B anava fent i Ginard es guanyava les primeres hores extres. Les dues, al davanter Rubio; la primera, tapant amb el cos i la segona, traient el peu com un porter d’handbol. Descans i quinze minuts per intentar calmar la bogeria.

A la represa s’ha fet evident la davallada física dels olotins, que han patit les conseqüències de la Copa i han cedit terreny davant de l’energia visitant. No obstant, les primeres oportunitats han estat nostres; una rematada de Guzmán al lateral de la xarxa i un xut rebotat de Bigas al travesser. I en l’última mitja hora, recital absolut de Xavi Ginard. El mallorquí ha tret el repertori amb aturades de tots els colors, ajudat també per Carles Mas en un doble intent claríssim del Deportivo Aragón. Posse ha respost amb la consistència de Roger Vidal i la velocitat de Kike Sánchez, que per cert avui debutava a Segona B. En els darrers minuts, els de Laínez s’han acostat amb molt perill a l’àrea de Ginard, que continuava el seu xou particular. A l’altra banda, un xut molt ajustat d’Héctor Simon ha estat a apunt de significar el 2-1. Al final, un punt que convé valorar tenint en compte els factors que hi havia sobre la taula. Segon empat a la lliga i, malgrat que seguim en la zona delicada, l’equip manté el to i les bones intencions per acostar-nos a la victòria. Ara, dos dies de festa i setmana llarga per preparar el duel directe i derbi gironí del cap de setmana a Peralada. Gràcies a l’afició que avui ens ha ajudat en massa (1.137) en plena festa major a la ciutat. Puntuem a casa i tenim ganes de més!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c) (Carles Mas, 68′), Barnils, Blázquez, Bigas, Masó, Guzmán, Héctor, Marc Mas, Pedro (Roger, 68′) i Alfredo (Kike, 75′).

Deportivo Aragón: Paisa, Leto, Marcén, Adán (c), Jesús, Torras, Nieto (Kike, 90′), Raúl, Rubio (Rotellar, 89′), Pep Biel i Forcén (Aparicio, 68′).

Gols: 1-0, Barnils (24′), 1-1, Jesús (36′).

Àrbitre: Sebastián Ripoll Solano. Ha amonestat Rubio (Dep.Aragón)

Incidències: partit corresponent a la quarta jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.137 espectadors. Els jugadors de la UEO han sortit acompanyats de les noies de l’equip femení del club i per la megafonia s’ha fet un doble reconeixement; a les patinadores del CPA Olot per assolir l’onzè títol mundial en Grups de Xou i al jove Pere Ribes, pregoner de les Festes del Tura, aficionat de l’Olot i locutor a Ràdio Olot. 

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply