De caps a la tercera ronda (UE OLOT 1-0 CD Alcoyano)

La Unió Esportiva Olot supera una altra eliminatòria de la Copa del Rei després de vèncer de forma agònica al CD Alcoyano, que s’ha quedat amb deu homes ben aviat. Una rematada d’Alberto Toril, ja en la pròrroga, ha donat la victòria als de Martín Posse, que han generat moltes ocasions per sentenciar el matx. Immillorable arrencada de Festes del Tura i un plus de moral i confiança de cara al partit de lliga del diumenge. 

Ha estat un partit difícil de resumir en quatre línies, ha tingut de tot. Un duel condicionat per l’expulsió matinera de Galas, que ha fet caure Guzmán quan ja enfilava porteria. El tir d’Héctor Simon, des de la frontal, ha sortit fregant el pal. L’Olot ha sabut gestionar la superiorat numèrica i ha mogut el rival amb bona circulació de pilota. A partir d’aquí han arribat les millors ocasions per obrir la llauna; Guzmán, de xut potent, Pedro, culminant un bon contraatac, i Marc Mas, amb un cop de cap al travesser, han disposat de les opcions més remarcables. Per part dels de Toni Aparicio, sòlids i ferms en defensa, només comptabilitzem un xut de David Torres que ha rebutjat Ginard. Mitja part i respir després de tantes emocions.

Tot i ser un home menys, el CD Alcoyano ha sortit dels vestidors amb la voluntat d’estrenar el marcador. Manuel Gato, dels més perillosos, ho ha provat amb un cacau des de fora l’àrea. Posse ha mogut fitxa amb l’entrada d’Uri Santos, guanyant mobilitat i lluita, i també Masó, més consistència i frescor al centre del camp. El domini ha estat de la UEO, que li ha costat foradar la teranyina dels visitants, molt ben ordenats. Ja en els últims minuts, Héctor, Masó i sobretot Uri, amb un cop de cap al lateral de la xarxa, han generat perill real a la porteria de Bañuz. La més clara, però, ha estat de David Torres amb una rematada amb la testa que ha marxat ben a prop del pal. A la pròrroga, possessió de pilota absoluta per als garrotxins, que han anat bombardejant l’àrea buscant un forat per rematar. I l’ha trobat Alberto Toril, que havia entrat en la recta final del matx per Guzmán, amb una rematada inapel·lable al segon pal després d’una jugada fantàstica de Pedro per banda dreta (105′). El gol ha asserenat els ànims a un costat i ha posat dels nervis al Alcoyano, que ha vist com Pau Bosch i de Silva també se n’anaven al carrer per dures entrades. En la segona part de la pròrroga, opcions a dojo per a l’Olot per finiquitar el duel i l’eliminatòria. La més important, un contraatac de Marc Mas, sol davant de Bañuz, que ha marxat fora per centímetres. Final i eufòria a l’Estadi Municipal, que vivia el primer dia de Festes del Tura amb una alegria futbolística. Passem a la tercera ronda de la Copa del Rei i ara estarem pendents del sorteig (aquest divendres) per veure quin rival ens toca (o si quedem exempts). Una classificació que significa una alenada d’aire i d’estímul per a la lliga, en la qual diumenge a les 18h tenim un duel importantíssim contra el Deportivo Aragón, rival directe a la taula. De moment, aquesta nit cal celebrar l’última gesta dels nostres herois. Els reis de la Copa, els reis de la festa! GRÀCIES, AFICIÓ!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Carles Mas, Blázquez, Bigas, Barnils (Masó, 70′), Guzmán (Toril, 77′), Héctor, Marc Mas, Pedro i Alfredo (Uri Santos, 61′).

CD Alcoyano: Bañuz, Barreda, Navarro (Pau Bosch, 25′), Galas, Fuentes (c), Ribelles, López de Silva, Omgba, David Torres, Gato (Cubero, 75′) i Jose García (Mariano, 81′).

Gols: 1-0, Toril (105′).

Àrbitre: Antonio Monter Solans. Ha amonestat Ginard, Blázquez, Bigas, Guzmán, Héctor, Masó, Toril i Uri (UEO) i també a Bañuz, Barreda, Fuentes, Navarro, López de Silva, Omgba, David Torres i Pau Bosch (Alcoyano). Ha expulsat Galas (vermella directa) i de Silva i Pau Bosch, amb dues grogues.

Incidències: partit corresponent a la segona ronda de la Copa del Rei amb la presència de 735 espectadors a l’Estadi Municipal. Abans de començar s’ha fet un reconeixement a la plantilla de la temporada 1966-67, que celebra el 50è aniversari de la promoció d’ascens per pujar a Segona A contra el CD Alcoyano. Jordi Danés, Figueras, Morchón, Franch i Plana han estat la representació d’aquell equip mític.

Fotos: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply