Derbi per reivindicar-se

La Unió Esportiva Olot visita demà (19h) el CF Peralada-Girona B en un derbi gironí entre dos equips necessitats de punts. Els de Martín Posse, sense el lesionat Yeray, volen agafar embranzida abans d’una setmana marcada amb vermell per la Copa del Rei. Qui encara no ha puntuat és el conjunt xampanyer, que ha patit una estrena dura a la categoria, tot i que Corominas, Vallho i companyia ja saben què és vèncer a la UEO com a locals. 

Qui ens ha vist i qui ens veu. Fa poc més de cinc mesos, UEO i Peralada eren els reis de Tercera Divisió i competien de poder a poder per erigir-se el campió de la categoria. Ara mateix, la situació és radicalment diferent ja que els dos ocupen els darrers llocs de la classificació de Segona B, una categoria molt més fotuda i poc agraïda que l’anterior. Les propostes atractives de Posse i Sala, de moment, no obtenen els beneficis desitjats en una divisió on sovint s’imposa més el què que el com. El que està clar és que demà tenim sobre la taula un duel directe amb dos equips bojos per la primera  victòria, en aquest cas sense un lideratge en joc sinó per nodrir-se de tranquil·litat i confiança. Per part olotina, amb ganes de destapar una setmana excitant amb la visita a la Nueva Condomina de Murcia (dimecres, 21.30h) i el somni intacte que un equip de Champions trepitgi la Garrotxa.

El rival, ja el coneixem, és el CF Peralada-Girona B d’Arnau Sala i Xavi Punsí. Un meritori curs a Tercera, i el descens per impagaments del Gavà, els van dur de retruc a Segona B, una dimensió desconeguda per aquest petit poblet de l’Empordà. Emparats per la filiació amb el Girona FC, els peraladencs intenten adaptar-se a marxes forçades a la nova categoria. De moment, són cuers amb 4 derrotes i 12 gols encaixats, uns registres enganyosos tenint en compte el bon nivell mostrat davant d’autèntics transatlàntics. De la plantilla, destaquem l’ex-Olot David Corominas, un futbolista màgic i capaç de decidir un partit, Marc Vallho, Gianni Cassaro… i les novetats com Diaby o Montes a la defensa, Iu Ranera o Paik al centre del camp i Kevin Soni o Joel Arimany en la punta atacant.

El primer derbi gironí del curs, corresponent a la cinquena jornada del campionat, es jugarà demà dissabte a les 19h al Municipal de Peralada. Posse té la prinicipal baixa del migcampista Yeray Sabariego, amb una ruptura muscular, mentre que els de l’Empordà no podran comptar amb José Aurelio Suárez, Boniquet, Clotet i David Serrano. Tot plegat, amb Ràdio Olot Esports en directe i el twitter del club (@UEO1921) informant del minut a minut. Som-hi vermells, ens hem d’emportar el derbi! JO SOC DE L’OLOT!

La prèvia de Martín Posse

“Ens coneixem bastant amb el Peralada, per jugadors, per proximitat i per enfrontaments de la temporada passada. Un derbi sempre és especial i diferent; per l’entorn i per la gent. Arribem molt bé al partit després de la possibilitat de descansar durant tota la setmana, que ja ho necessitàvem. Ens han vingut bé aquests dos dies de festa per desconnectar i tornar amb més força, això es notarà aquest cap de setmana. El Peralada és un rival fort i intens, que s’ha hagut d’enfrontar a equips de la zona alta i ha competit a bon nivell tot i els resultats. Ha mantingut la seva filosofia, sabem com juguen i tenen molt bones individualitats que poden marcar la diferència. Nosaltres tenim una identitat que intentem respectar tot i que podem variar segons el rival i la seva forma de jugar per tal de neutralitzar el seu potencial i explotar les nostres virtuts en atac.Sabem que aquesta és una setmana important amb tres partits consecutius i que hem d’aconseguir el primer triomf a la lliga el més aviat possible.”

Precedents

Lògicament, és la primera vegada que els dos equips s’enfronten a Segona B. La temporada passada es van trobar a Tercera amb empat a Olot (1-1) i victòria local al Municipal de Peralada (2-1). Héctor Simón va avançar l’Olot, però Sergi Álamo i Ernest Forgas, amb un cop de cap en temps afegit, van evitar l’avançament del títol de lliga dels de Calderé. La resta de duels a l’Empordà, en categories regionals i a 1a Catalana, es van saldar amb 2 victòries locals i 2 triomfs olotins.

Baixes: Yeray Sabariego i Dembo (lesió)

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply