A un glop de la glòria

La Unió Esportiva Olot afronta demà (21.30h) una cita única i històrica a la Nueva Condomina de Murcia en la tercera eliminatòria de la Copa del Rei. L’expedició olotina surt ben d’hora amb avió de Barcelona a Alacant amb la intenció de donar la campanada i rebre un rival de Champions a l’Estadi Municipal. Ivan Guzmán, amb una ruptura muscular, s’afegeix a Yeray en el capítol de baixes, mentre que Nacho ja està recuperat.

Un dimecres per a la posteritat. Passi el passi, sigui quin sigui el resultat, la UEO viurà demà a la Nueva Condomina un dels moments més especials de la seva història al camp del Real Murcia. Els olotins no han superat mai la tercera fase de la competició del K.O i tenen l’oportunitat de culminar una gesta que ben bé es situaria a l’alçada d’un ascens o d’un títol de lliga. La dimensió mediàtica i la recompensa, també econòmica, és ben llaminera; una ronda (anada i tornada) contra un equip de Primera Divisió que disputa competició europea (Champions o Europa League). Per tant, podem jugar a imaginar el Barça o el Madrid trepitjant la gespa de l’Estadi Municipal abans de l’exigent duel de demà. Una cosa sí que està clara, en il·lusió no ens guanyarà ningú.

El rival és el Real Murcia CF, un dels grans del futbol espanyol que actualment milita al grup quart de Segona B. Tot i ser un dels teòrics favorits al play-off, l’inici dels de Manolo Sanlúcar no ha estat gaire bo i es situen en 13a posició amb 5 punts. Un conjunt murcià que arriba després de perdre el derbi per la mínima contra l’UCAM (1-2). No podem oblidar que es tracta d’una plantilla amb gran potencial on sobresurten noms com Biel Ribas, Pedro Orfila, David Sánchez, Salva Chamorro (ex-Llagostera) o Víctor Curto. Ni tampoc podem subestimar el poder, l’ambient (i la pressió, arma de doble fil) de la Condomina, un estadi amb capacitat per a 31.000 espectadors, que tot fa pensar que presentarà una molt bona entrada per buscar el bitllet per a la següent ronda.

Martín Posse tindrà l’absència d’Ivan Guzmán, que es va lesionar al bíceps femoral a Peralada i en té per dues setmanes. Tampoc hi serà Yeray Sabariego, que també es recupera del trencament muscular. Qui pot reaparèixer és Nacho Pérez, precisament un ex-Murcia (com Jose Martínez) que ha fet net de les seves molèsties. La resta, tots a disposició (només en podrà convocar 16) per viatjar demà ben aviat de l’aeroport del Prat direcció Alacant. Evitant així un feixuc trajecte de bus, l’expedició farà nit a Múrcia després del matx i tornarà a primera hora del dijous també en avió. Les maletes, carregades d’il·lusió, motivació i autoestima per fer-la ben grossa en la Copa del Rei. El duel, demà a les 21.30h en directe per Ràdio Olot Esports i al twitter del club (@UEO1921). Una nit per somiar, una nit màgica, una nit per ser els reis de la Copa. ENDAVANT!

La prèvia de Martín Posse

“És un partit bonic, la Copa il·lusiona i tenim possibilitats de poder passar. Aquestes competicions es viuen de manera diferent, sabem que és a partit únic i que estàs a un pas d’aconseguir-ho. Estem preparats, amb il·lusió i amb ganes. Preparem tots els partits de la mateixa manera, tots són importants, tot i que la gent i l’entorn ja et fa notar que és un partit diferent. Hem de saber competir fora de casa com vam fer al camp de l’Hércules. Ens enfrontem a un camp de major pressupost i en un camp on hi haurà molta gent, bons jugadors i bona plantilla, però també juga a Segona B i estem al 50%. Treballarem per contrarestar el seu potencial, sobretot del mig del camp cap endavant, on són potents i verticals”.

Precedents

Cap precedent de visites a la Condomina ni d’enfrontaments amb el Real Múrcia CF. I pel que fa a a les estadístiques en Copa del Rei, possibilitat històrica d’accedir a la quarta ronda per primer cop en els gairebé cent anys de la fundació del club.

Baixes: Yeray, Guzmán i Dembo (lesió) 

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply