Un bon derbi… I punt! (CF Peralada 0-0 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot i el CF Peralada-Girona B es reparteixen els punts en un derbi passat per aigua i amb el pes del partit i les millors oportunitats al bàndol garrotxí. Tercer empat a la lliga i porteria a zero abans d’encarar la visita il·lusionant a la Nueva Condomina en la tercera eliminatòria de la Copa del Rei. La nota negativa, la lesió muscular d’Ivan Guzmán, que estarà fora de combat uns dies. 

Pólvora mullada. La climatologia d’ahir a la tarda a l’Empordà va ser un presagi del que es veuria després sobre el terreny de joc. Dos equips necessitats de punts amb ganes de guanyar però sobretot, de no perdre. L’arrencada de la UEO va ser prometedora, generant accions de perill a l’àrea de Gianni Cassaro. Alfredo, amb un parell de barrets i una ruleta marca de la casa, i després Alberto Toril, aprofitant la seva envergadura, van ser els homes més destacats en els compassos inicials. Per part del Peralada, sense Coro, a la banqueta, va ser Joel Arimany qui va disposar de l’arribada més notòria amb una centrada massa passada. Iu Ranera, en una jugada embolicada, també va a estar a punt de causar un maldecap a la porteria de Ginard, també que va haver de treure’s de sobre un xut enverinat pel bot ràpid de la gespa. Una primera meitat amb la pluja com a convidada inesperada, de cert domini olotí i amb poques fissures defensives, essent optimistes de cara a rematar la feina a la represa. Abans del descans, Ivan Guzmán va notar una punxada en un contraatac i va ser substituït per Pedro del Campo, pendents de l’abast de la lesió muscular.

La represa va estar marcada per les imprecisions i per un control més altern del joc. El conjunt d’Arnau Sala i Xavi Punsí, que va canviar el sistema de joc per al derbi gironí, es va obrir més i va disposar de noves arribades; destaquem un cop de cap d’Estellés i una centrada amb mala bava de Sergi Álamo que per sort ningú va poder acompanyar a la xarxa. Martín Posse també hi va dir la seva amb les entrades d’Héctor Simón i Marc Mas, dos dels pesos pesants de l’equip, que va continuar buscant la manera de desequilibrar la balança. El més actiu, en aquest segon acte, va ser Uri Santos, primer amb un xut rebotat i ja en temps afegit amb una maniobra dins l’àrea que a punt va estar de transformar-la en or. Els darrers minuts van ser un anar i venir amb els dos equips disposats a trencar la igualtat en el marcador. La punteria, però, no va fer acte de presència al Municipal de Peralada i es van haver de conformar amb el botí mínim. Ens quedem amb el got mig ple; tercer punt a la lliga (segon empat consecutiu) i el primer en el qual deixem la porteria a zero. Tot plegat, abans d’un repte tan bonic com històric al camp del Real Múrcia aquest proper dimecres (21.30h). La Copa del Rei ens espera per somiar, a la lliga anem arrencant… Moltes gràcies a l’afició desplaçada! Seguim!

FITXA TÈCNICA

CF Peralada: Gianni, Estellés, Vallho (c), Diaby, Álamo, Iu Ranera (Èric Montes, 45′), Paik (Cesc Clotet, 74′), Romero, Joel Arimany, Javi Sánchez (Coro, 57′) i Maxi Villa.

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Carles Mas, Blázquez, Micaló, Barnils, Roger Vidal (Héctor, 62′), Guzmán (Pedro, 41′), Toril (Marc Mas, 67′), Uri i Alfredo.

Àrbitre: Imanol Irurtzun Artola. Va amonestar Joel Arimany, Romero i Èric Montes (Peralada) i també Blázquez (UEO).

Incidències: partit corresponent a la cinquena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 400 espectadors al Municipal de Peralada.

Fotos: Lluís Ribera

Leave a Reply