A les portes de la història (Real Murcia 3-1 UE OLOT)

Partidàs en majúscules de la Unió Esportiva Olot a la Nueva Condomina, on s’avança amb gol matiner d’Héctor Simón i Uri Santos envia un xut al pal després de la igualada local. El Real Murcia, superat en molts moments per una UEO valenta i dominadora, ha tirat d’efectivitat a la represa amb dianes de Pedro Martín i Víctor Curto. Un marcador injust que ens arracona de la Copa del Rei i ens fa centrar de ple en la lliga, amb la transcendental visita del Peña Deportiva d’aquest diumenge.

Era el guió somiat, era el pla perfecte, era massa bonic. Els nostres jugadors, que estrenaven la tercera equipació  totalment negre, han sortit sense complexos en un escenari de renom com el del Real Murcia CF i ben aviat s’han apoderat de la possessió. Després d’un parell de tirs de Santi Jara i Llorente, els de Martín Posse han pogut inaugurar el marcador amb un golàs d’Héctor Simón, que ha engaltat la pilota com li venia després d’un servei de banda d’Albert Blàzquez (16’). Cop de timó del llançanenc a la Condomina mentre l’afició local es començava a impacientar amb tímids xiulets. La fermesa defensiva i solidaritat col·lectiva del grup ha estat encomiable, menció especial per a Bigas i Masó, dos gladiadors que s’han fet un fart de robar pilotes. Però els de casa també hi volien dir la seva i amb molt poc s’han trobat un premi massa gran. Pedro Martín, amb una rematada gairebé d’esquenes, ha situat les taules en el marcador (28’). Una acció aïllada que, lluny d’enfonsar la UEO, l’ha esperonat per continuar insistint. Prova d’això és l’ocasió claríssima que ha tingut Uri Santos, que ha topat amb el pal després d’una errada de la defensa. El refús, per Héctor, tampoc ha fructificat. Abans del descans, bona sortida de Ginard per tapar l’acció de Pedro, el més incisiu dels locals.

Si la primera part de l’Olot havia estat notable, la segona encara ha estat millor, cosa que incomprensiblement no s’ha traduït en el marcador. Després d’unes primeres envestides del Murcia, ben solucionades per Ginard, els de Posse s’han fet amb el control de la pilota, que han mogut d’un costat a l’altre buscant el desequilibri. Pedro del Campo, des de la distància, ja ha avisat que no ens pensàvem rendir. Ben vius en l’eliminatòria, ni ens arronsàvem ni ens deixàvem intimidar per al potencial ofensiu dels de Sanlúcar, que ha donat entrada a Elady i Víctor Curto. En el bàndol olotí, Alfredo, Nacho i Toril han donat refresc a l’atac i l’equip ha generat més arribades com un cop de cap de Masó, omnipresent, o un cacau d’Héctor Simón, molt similar al primer gol. Però el futbol no entén de justícia i ha estat el Murcia qui s’ha posat per davant en una jugada desgraciada; centrada de Jara des de la banda dreta, s’enverina, toca el pal i el rebuig va directament als peus de Curto, que anota el 2-1. (76’). Quedava temps per la gesta i no es pot dir que no ho haguem intentat, bolcats amb cos i ànims per mantenir encesa la flama de la Copa. El tercer, de Pedro Martín ja a les acaballes, ha quedat com una anècdota i ha ampliat un resultat exageradament enganyós (87’). Ens acomiadem de la competició amb orgull i molta dignitat, res a treure a uns jugadors que volien fer història i que han viscut l’altra cara del futbol. Ens tornarà a ser just, n’estem segurs, aquest diumenge amb la visita de la Peña Deportiva d’Eivissa a l’Estadi Municipal (12h). Torna la lliga, figues d’un altre paner però amb la missió d’oblidar Murcia i encarrilar el primer triomf del curs. Ànims i endavant! Cap ben alt!

FITXA TÈCNICA

Real Murcia: Santomé. Juanra, Xiscu, Orfila, Mateos, Juanma, Santi Jara, Carnicer, (David Sánchez, 70′) Pedro Martín, Llorente (Elady, 61′)i Jordan (Víctor Curto, 59′).

UE Olot: Ginard, Blázquez, Barnils, Carles Mas, Bigas, Masó, Roger (Toril, 78′), Pedro (Nacho Pérez, 69′), Héctor, Uri Santos (Alfredo, 58′) i Marc Mas.

Gols: 0-1, Héctor (16′), 1-1, Pedro Martín (28′), 2-1, Víctor Curto (76′), 3-1, Pedro Martín (87′). 

Àrbitre: Julio Mena Gimeno. Ha amonestat Pedro Martín (Murcia) i Toril (UEO).

Incidències: partit corresponent a la tercera eliminatòria de la Copa del Rei amb la presència d’uns 6.000 espectadors a la Nueva Condomina de Murcia.

Foto: Real Murcia

Leave a Reply