Amb veu i vot (Atlètic Balears 1-1 UE OLOT)

En un dia on el futbol va passar a ser totalment secundari, la Unió Esportiva Olot dóna una lliçó de professionalitat i s’emporta un valuós punt de Son Malferit. Marc Mas, robant la cartera a la defensa, va avançar als de Martín Posse, però l’Atlètic Balears, que va disposar d’ocasions importants, va empatar in-extremis mitjançant Fullana. Un empat contra un rival molt potent que caldrà fer més bo dissabte amb la visita de l’Atlético Saguntino. 

Amb un ull pendent dels greus aldarulls en el referèndum de Catalunya i l’altre a Mallorca, la UEO va disputar un partit de futbol seriós, rigorós i competitiu. El camp, petit i de gespa artificial, no permetia masses floritures i els locals ja es van encarregar de recordar-ho. Forta arrencada dels balears amb una rematada d’esperó al pal de Gerard Oliva i un tir ajustat de Nacho Heras. Poc a poc, l’Olot es va treure la pressió de sobre i va començar a tenir la pilota. Els de Martín Posse van mostrar-se molt intensos alhora de recuperar la pilota a camp contrari i en una d’aquestes accions va sonar la flauta. Marc Mas, tot picardia, va interceptar una passada entre els centrals mallorquins per encarar Aulestia i batre’l al pal curt (27′). Com al camp de l’Hércules o com la setmana passada a casa, l’equip s’avançava en el marcador i es proposava mantenir el botí amb ungles i dents. A destacar la solvència de la defensa, amb Jose i Micaló a l’eix, i també el sacrifici d’homes com Pedro o Héctor.

A la represa, el conjunt d’Armano de la Moreno es va bolcar encara més sobre la porteria de Ginard, aclamat en el seu retorn a l’illa després de tres temporades de balearico. Els nostres jugadors no es deixaven intimidar i mantenir el to al darrere, però les envestides eren cada vegada més fortes. Un tros de plantilla, la de l’ATB, que va fer entrar Óscar Rico, Álvaro i Rodri per si no n’hi havia prou. En canvi, l’Olot, molt afectat per les baixes, només va donar entrada a Toril i Alfredo, que van donar aire a l’atac. Entre Ginard i el pal van evitar l’empat de Gerard Oliva, que després va creuar massa una pilota quan tot Son Malferit ja cantava el gol. Els olotins resistien el setge dels locals, que topaven una vegada i una altra amb la teranyina visitant. I quan semblava que ens emportaríem el tresor de l’illa, va arribar la diana de Fullana en una transició ràpida dels locals (87′). Un altre cop, garrotada en els darrers minuts per privar-nos del gust del triomf. Un cop dolorós que, vist en perspectiva, no cou tant tenint en compte el potencial del rival i l’esforç destacable dels nostres homes en un dia complicat. Un dia on el futbol era el menys important de tot i un dia on la UEO va estar a l’alçada. Quart empat consecutiu, aquest equip suma i sumarà molt més. La lluita continua, dissabte rebem l’Atlético Saguntino (17.30h) i la victòria és primordial. A casa, a la nostra estimada terra, amb la nostra gent, valenta, tossuda i decidida. Fem-nos forts, fem-nos sentir!

FITXA TÈCNICA

Atlètic Balears: Aulestia, José Ruiz (Rodri, 69′),. Vallori, Manu, Migue Marín, Borja, Xisco, Malik (Óscar Rico, 56′), Gerard Oliva, Fullana i Nacho (Álvaro Sánchez, 56′).

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Micaló, Blázquez, Bigas, Barnils, Pedro, Roger, Marc Mas (Toril, 81′), Nacho Pérez (Alfredo, 74′) i Héctor Simón.

Gols: 0-1, Marc Mas (27′), 1-1, Fullana (87′).

Àrbitre: José Joaquín Gallego Gambín. Va amonestar a Migue i Oliva (ATB) i a Bigas, Roger i Héctor (UEO), a més d’expulsar el segon entrenador, Pablo Rotchen, per protestar. 

Incidències: partit corresponent a la setena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 1.700 espectadors al camp de Son Malferit de Palma de Mallorca. 

Fotos: GuiemSports-ATB

 

 

Leave a Reply