Que parli la pilota

Enmig una setmana un força moguda, la Unió Esportiva Olot rep demà dissabte l’Atlético Saguntino (17.30h, Esport3) amb el propòsit de convertir en or el punt de Palma i atrapar un rival directe a la classificació. Martín Posse recupera Carles Mas, Uri, Masó i Guzmán, però perd el porter Moha per unes quantes setmanes. La Grada UE Olot prepara un mosaic especial en defensa de la llibertat d’expressió després del referèndum de l’1 d’octubre.

En uns dies de molt soroll extraesportiu, els jugadors s’han intentat aïllar de tot plegat per realitzar, sense factors externs que els perjudiquin, el que millor saben fer; jugar a futbol. Diuen que la música amansa les feres, però en aquest cas l’esport també és una bona teràpia per desconnectar dels moments intensos i difícils que està vivint la nostra societat. Amb la pilota com a mediadora, l’Olot afronta la seva particular lluita per inaugurar la casella de les victòries. Per A o per B, se n’ha quedat massa cops a les portes, els darrers sobre la botzina. Demà, a casa, és el dia ideal per obrir camí cap a la tranquil·litat.

El rival d’aquest dissabte és l’Atlético Saguntino, que afronta la tercera temporada de la seva història a Segona B. L’equip dirigit per David Guti ha patit baixes importants aquest estiu com són les de Javi Rubio, Néstor, Trilles o Keita (ex-Peralada). No obstant, els reforços no s’han fet esperar i han incorporat homes com l’experimentat Jorge Julià, el rapídissim Adrià Granell (tots dos ex-Huracán) o el golejador Nuha Marong (ex-Llagostera), autor de tres dianes. Els de Morverde es situen en la dotzena posició amb vuit punts, només tres més que la UEO. Un rival directe a la classificació que visitarà La Garrotxa després d’un empat de mèrit contra l’Elche CF (1-1). Aquest duel significarà el retorn a Olot de David Escudero, una de les peces claus de l’ascens i el títol de Tercera Divisió. El central alacantí viu ara una segona etapa al conjunt de Sagunt, amb el qual ha jugat de titular en les tres últimes jornades.

La infermeria es va buidant amb les tornades d’Uri Santos, Masó i Guzmán, a més de Carles Mas després de la sanció. Qui en té per un temps és el porter Moha Chaoui, que es va fractura l’escafoide del canell en un entrenament. També és baixa encara Yeray Sabariego. El partit, que s’inclou en la vuitena jornada del campionat, es jugarà, de forma excepcional, demà a dos quarts de sis de la tarda i serà retransmès en directe per Esport3 i Ràdio Olot. En una setmana especialment convulsa a Catalunya amb les conseqüències del referèndum, La Grada UE Olot prepara un mosaic reivindicatiu a favor de la llibertat d’expressió i en contra de la violència. Us esperem a l’Estadi Municipal, un camp on continuarà regnant el respecte, el civisme i la cordialitat. Demostrem els valors de la nostra afició! Som gent de pau!

La prèvia de Martín Posse

“Hem treballat com una setmana normal i amb la mateixa dinàmica per arribar en les millors condicions per dissabte. És un partit important, com tots, i estem convençuts que cada vegada estem més a prop de la victòria. Estem fent passos endavant i cada vegada juguem més còmodes, hem de tenir la consciència tranquil·la. L’afició i el vestidor es mereixen el triomf, estem treballant molt i patint a la vegada. Sabem els errors que cometem i els intentem solucionar per créixer com a equip. A casa hem de fer bons els punts que anem traient fora de casa, ens queda un gust amarg perquè ens empaten en els últims minut. Quan tinguem més punts i més tranquil·litat jugarem millor.”

Precedents

Després de regirar l’arxiu històric del club, no tenim constància de cap visita del conjunt saguntí a l’Estadi Municipal.

Baixes: Moha i Yeray (lesió)

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

 

Leave a Reply