Aquí pau i després glòria (UE OLOT 2-0 Atlético Saguntino)

Primera victòria de la Unió Esportiva Olot en el campionat de lliga realitzant un exercici de maduresa, seriositat i compromís espectacular. Els gols d’Héctor Simón, en estat de gràcia, i d’Escudero en pròpia porteria garanteixen una dosi de moral enorme per afrontar la visita de la setmana que ve a Ontinyent. Xavi Ginard, amb les seves intervencions, ha avortat qualsevol intent de remuntada de l’Atlético Saguntino. 

Ha arribat, per fi. L’equip la buscava, l’acariciava i la mereixia, però no la trobava. Avui, els de Posse han aconseguit el primer triomf a la lliga per trencar una ratxa de quatre empats consecutius. En una primera meitat de llibre, l’Olot ha trobat l’encert que li havia mancat en jornades anteriors. I tot plegat comandat pel timó, Héctor Simón, que ha estat sublim i ens ha regalat un autèntic golàs de rosca amb la cama esquerra (21′). Un primer acte on ens hem defensat de forma correcta, canviant el sistema i apostant per tres centrals amb Micaló, Carles Mas i Barnils, i hem atacat amb sentit i criteri per les bandes, lliures per Bigas i Blázquez com a carrilers. En una ràpida acció d’Alfredo, novament protagonista el jove de Sant Roc, arribaria el segon. Capricis del destí, ha estat l’ex-Olot David Escudero qui s’ha introduït la pilota a la seva pròpia xarxa quan tenia la intenció de rebutjar-la (37′). Fins i tot la fortuna ens somreia en una tarda que, inevitablement, havia d’acabar amb final feliç.

I això que ha calgut suar una mica per quedar-nos amb l’anhelada recompensa. Els valencians, amb la clara missió d’anotar un gol per entrar de ple en el partit, han fet un pas endavant i han arribat amb més rellevància a l’àrea de Ginard. I aquí ha tornat a emergir la figura del mallorquí, tocat per una vareta màgica i autor de tres parades tan determinants com boniques; una amb el peu, a baix, una altra amb les mans, ràpid de reflexos, i la tercera traient un guant decisiu en una falta lateral. A l’altra banda, certament la UEO s’ha limitat a gestionar i conservar l’avantatge i només s’ha animat en un tir de Marc Mas i una bona mitja volta de Guzmán, que reapareixia després de la lesió. I defensant com autèntics guerrers hem matat el duel per assaborir tres punts més que necessaris. Sortim del descens i agafem aire a la zona mitja-baixa. No hi ha res fet, però per fi el treball i l’esforç dels nostres futbolistes es veu plasmat en el marcador. I agraïts, un cop més, a la nostra afició, que avui s’ha manifestat a favor de la dignitat dels pobles i de la llibertat d’expressió. I què es pensaven? Som gent de pau… i també, quan cal, sabem guanyar les guerres sobre el camp. SEGUIM!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Micaló, Carles Mas, Blázquez, Bigas, Barnils, Pedro (Roger Vidal, 69′), Masó, Marc Mas (Uri, 82′), Héctor (c) i Alfredo (Guzmán, 65′). 

Atlético Saguntino: Lluna, Gámez, Gimeno (Fas, 63′), Quesada, Escudero, Gilabert, Gallego (Lois, 63′), Julià, Pau Franch, Felip i Granell (Lucas, 82′). 

Gols: 1-0, Héctor (21′), 2-0, Escudero en pròpia (37′).

Àrbitre: Daniel David Baiges Donés. Ha amonestat Barnils i Ginard (UEO) i Escudero, Felip i Gámez (Saguntino).

Incidències: partit corresponent a la vuitena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 932 espectadors a l’Estadi Municipal. Abans del duel s’ha guardat un minut de silenci en memòria de Jordi Darné, soci i ex-entrenador del futbol base del club. En el minut 17:14, la Grada UE Olot ha realitzat un mosaic amb una senyera i la paraula “Dignitat”, a favor de la llibertat d’expressió. 

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply