Un derbi per alliberar-se

La Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (17h) la Unió Esportiva Llagostera en un duel provincial amb els dos conjunts igualats a la part baixa de la taula. Els de Martín Posse, farcits d’ex-blaugranes, volen oblidar la desfeta a Ontinyent i aconseguir tres punts més a un Estadi que ha de presentar l’aspecte de les grans ocasions. Jose, Yeray i Moha continuen de baixa per rebre un rival reactivat després d’eliminar el Girona a la Copa Catalunya. 

Arriba l’altre derbi. Com va passar fa algunes setmanes en el Peralada-Olot, la cita gironina contra el Llagostera també adquireix una gran importància veient la posició dels dos a la classificació. La UEO ja ha esborrat de la memòria la derrota a El Clariano i vol calcar l’escenari de fa quinze dies a casa; victòria contra el Saguntí ben encarrilada en la primera meitat i deixant la porteria a zero. Cal que aparegui la pólvora, la precisió i el talent, perquè en un derbi la motivació i el coratge ja apareixeran per sí sols, també des de la grada.

El rival és la Unió Esportiva Llagostera, club que segurament ha teixit la progressió més espectacular que es coneix en el futbol estatal. En nou anys, els d’Isabel Tarragó i Oriol Alsina van passar de Segona Regional fins a Segona Divisió A, on s’hi van mantenir dues temporades. Els de la Costa Brava compleixen el segon curs seguit a Segona B confeccionant una plantilla ambiciosa amb els Marcos, Gabarré, Guichón, Viale, Leo Ramírez o els ex-Peralada Marc Carbó i Chele. A més, es manté l’ofici de Chica o Raúl Fuster i la màgia de Pitu Comadevall. La principal novetat és el retorn al Municipal de Llagostera, camp petit i de gespa artificial on s’han escrit les principals gestes de la seva història. L’última victòria, de prestigi contra l’Elx (2-1), ha servit per trencar una ratxa negativa i veure l’horitzó amb més optimisme. A més, aquest dijous van eliminar el Girona als penals en els quarts de final de la Copa Catalunya.

Un derbi gironí que torna quatre anys després i que es disputarà diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal. Se’l perdran els lesionats Moha, Yeray i Jose Martínez, que ja podria reaparèixer la setmana vinent. Un enfrontament que també s’ha de guanyar des de la grada amb el caliu del públic i amb la força d’uns volcans que s’han de tornar a despertar. Comptem amb vosaltres, ens fan falta els punts per garantir més tranquil·litat i l’única recepta passa per la comunió Olot-afició. Aquest diumenge, tots de vermell! El derbi s’ha de quedar a casa!

La prèvia de Martín Posse

Treballem el partit com un més, el derbi es viu en l’ambient i en la premsa però la preparació és la mateixa. És un partit molt important perquè estem en igualtat de punts en una zona que no ens agrada. Que l’equip es senti ajudat per l’afició és fonamental, sempre es necessita l’escalfor i l’ànim de la nostra gent i això ens dona més força i confiança. Veníen en bona dinàmica i no esperàvem el resultat d’Ontinyent, portàvem cinc partits sense perdre i hi anàvem convençuts.No em fio de la situació del Llagostera, és un equip que té qualitat i té bons jugadors. Són competitius, tenen potencial i un estil molt definit. Les derrotes ens serveixen per créixer, se n’aprèn més que de les victòries. Aquest és un vestidor intel·ligent i humil que intenta arreglar els errors comesos”.

Precedents

Un matx amb una bona nòmina de vermells amb passat blaugrana; Jordi Masó, Roger Barnils, Marc Mas, Uri Santos i Dembo són els jugadors de la UEO que també han vestit la samarreta blaugrana de la UE Llagostera en els últims anys. Sense oblidar-nos de l’entrenador de porters, Joan Miquel Salavedra, que també va treballar a les ordres d’Oriol Alsina. Revisant els precedents a la Garrotxa, trobem dues victòries locals; 3-0 en la temporada 2005-06 (Primer Regional) i 1-0 en el curs 2013-14 (Segona B) amb gol de penal de Carlos Martínez.

Baixes: Jose, Yeray i Moha (lesió)

Foto: Isaac Morchón

Leave a Reply