Treure les castanyes del foc

La Unió Esportiva Olot es retroba amb el CD Alcoyano (demà, 18.30h) amb la intenció de traduir el bon regust de boca del partit contra el Llagostera en resultats tangibles a la classificació. Encetem una setmana de tres partits que comença a El Collao, continuarà amb la visita del Cornellà i s’acabarà a Saragossa al camp del CD Ebro. Martín Posse encara no podrà disposar de Jose Martínez i Yeray Sabariego davant d’un rival en línia ascendent. L’expedició surt aquest migdia amb un convidat d’excepció, el comentarista de Ràdio Olot Pere Ribes. 

Resoldre una situació compromesa afrontant un risc. Aquest és el significat de l’expressió que titula la prèvia d’avui, res que no sapiguem analitzant la situació que viu el conjunt olotí. Les bones intencions no són suficients a Segona B, les mil i una ocasions serveixen de ben poc a la categoria de bronze i ser protagonista amb la pilota no t’assegura absolutament res. Ho sabem, però també sabem que aquest camí ens durà més a prop del somriure que de les llàgrimes. El segell propi de l’Olot de Posse, exhibit en la seva màxima esplendor contra el Llagostera, sublima més el com que el què. És l’hora d’equilibrar la balança i de començar a treure rèdit de tantes estones de futbol de luxe que ens regalen els nostres futbolistes. Tres partits amb vuit dies i dues parades (Alcoi i Saragossa) que seran el termòmetre de l’equip.

El rival d’aquest dissabte és el CD Alcoyano, al qual ja vam eliminar en la segona ronda de la Copa del Rei en un partit certament accidentat. Un gol de Toril en la pròrroga ens va donar el bitllet davant d’un contrincant que es va quedar amb tres jugadors menys. Ha canviat molt d’ençà l’Alcoyano, començant per la banqueta, on ara s’asseu José Galiana en substitució de Toni Aparicio. També a nivell estadístic han fet una revifada amb dos empats de mèrit (Mestalla i Lleida Esportiu) i una victòria d’autoritat al Martínez Valero d’Elx (0-2). El màxim golejador és David Torres amb tres dianes. Per demà, Galiana tindrà les baixes de Cubero, Alarcón i Omgba (lesió), a més de López Silva (sanció). Són dubte els davanters Gato i Mariano Sanz, mentre que el central Tomás Ruso tornarà a la llista. A l’Olot, segueixen de baixa Jose i Yeray, molt a prop de la recuperació, i també el porter Moha Chaoui. Això farà que els juvenils Sacrest i Lluís Aspar tornin a entrar a la convocatòria.

L’expedició olotina sortirà aquest migdia cap a terres alancantines, on s’allotjarà a Cocentaina en el mateix hotel de fa dues setmanes contra l’Ontinyent. Comptarà, aquest cop, amb una visita destacada com és el jove olotí Pere Ribes, que gaudirà d’un desplaçament amb l’equip i participarà en la transmisió de Ràdio Olot Esports in-situ des de El Collao. També ens podreu seguir des del twitter del club (@UEO1921), en el qual també informarem de les evolucions del Sènior Femení, que juga a partir de les 18hh a l’Estadi contra el Girona FC. Una tarda per gaudir i per treure pit dels nostres colors, aquí i allà. Missió a Alcoi, busquem la primera fora de casa!

La prèvia de Martín Posse

“Volem tallar la mala ratxa sabent que tenim una setmana important de tres partits en els quals hem de puntuar. No estem per pensar en els tres partits, intentem treure el millor equip segons la proposta que puguem oferir. Els rivals no estan tan lluny i podem acostar-nos al grup de mitja taula. El que més m’importa és trencar la dinàmica de dues derrotes seguides, en joc hem tornat a ser nosaltres en el partit contra el Llagostera. El vestidor és responsable i conscients de les seves carències i virtuts. En moments difícils segueixen apostant, treballant i creient en la feina, no estem nerviosos, sinó confiats i amb ganes de revertir la situació. No serà el mateix Alcoyano que ens vam trobar a la Copa del Rei, han canviat d’entrenador i han fet bons partits de local contra rivals importants. Ens rebran amb la moral alta.  A fora hem estat sòlids i competitius i els plantejaments ens han sortit força bé”. 

Precedents

Quatre precedents de la UEO a El Collao amb tres derrotes i un empat. La primera visita va ser en la temporada 1966-67 amb clara golejada local (4-0). La resta, més recents, ens van deixar un empat sense gols (0-0, 2014-15), una desfeta per la mínima (1-0, 2014-15) i un punt de prestigi gràcies al golàs de falta in-extremis d’Alberto Perea. (2-2, 2015-16).

Baixes: Jose, Yeray i Moha (lesió)

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply