Torna a sortir creu (CD Ebro 2-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot iguala el nivell físic i d’intensitat del CD Ebro però encaixa una nova derrota martiritzat en la pilota aturada. Un gol olímpic d’Àlex Cruz i un refús d’un penal de Salinas donen els tres punts als locals pràcticament en les seves úniques arribades. Els de Posse reaccionen a la represa a base de rauxa, insistència i un gran Alberto Toril, autor de l’empat amb el cap, però surten de Saragossa sense opcions de puntuar. El proper diumenge, visita del temible Villarreal B a l’Estadi Municipal.  

Essent conscients de les dimensions reduïdes de La Almozara i de la superfície de gespa artificial, la UEO ha sortit al camp intentant combinar el joc associatiu habitual amb un estil més directe buscant les dues referències, avui Marc Mas i Alberto Toril. A destacar també la continuïtat del juvenil Lluís Aspar en l’eix defensiu, que ha tornat a realitzar una actuació amb ben poques fissures. La primera part ha estat igualada i competida, potser en l’inici més decantada per als locals, que han imprimit un ritme fort en les pressions i caigudes. Abans del primer quart d’hora s’han trobat amb un regal caigut del cel. Córner directe que serveix Àlex Cruz, la pilota s’enverina per culpa del fort vent que bufava a Saragossa i Ginard no pot blocar-la amb tanta mala sort que se la introdueix cap a dins (14′). Una altra acció desgraciada per apuntar a la llista. Ha estat un primer acte amb poques arribades clares, només un llançament de falta d’Héctor Simón que ha sortit desviat i a l’altre costat, una volea escorada de Mainz que Ginard ha rebutjat amb una mà prodigiosa. Tot i el gol matiner en contra, la UEO es mostrava seriosa, ordenada i confiada de poder ensenyar les urpes a la represa.

I de fet, l’inici de la segona meitat ha estat un sacseig de cap a peus. Alberto Toril, sens dubte el millor jugador dels olotins, ha equilibrat la balança amb un bon cop de cap després d’un córner picat per Héctor (47′). Però és que un minut abans, el mateix Toril havia enviat la pilota al travesser en una jugada en que el porter Salva també ha hagut d’intervenir. Just quan s’estirava l’Olot, guanyava les pilotes dividides i trepitjava amb més assiduïtat l’àrea rival, ha arribat el penal assenyalat per Fernández Vidal. Una agafada de Carles Mas al davanter Salinas ha estat sancionada com a pena màxima. El mateix punta aragonès ha estat l’encarregat de llançar-lo i ha topat amb Xavi Ginard, que en segona instància no ha pogut evitar el segon gol de l’Ebro (56′). El refús, el maleït refús després de fer el més difícil, aturar el penal. Quedava tot un món per endavant i Pablo Rotchen, ja que Posse complia el segon partit de sanció, ha donat entrada a Guzmán, Pedro i Alfredo per refrescar la part ofensiva. Hem portat la batuta i hem generat ocasions com una rematada de Carles Mas que ha salvat el porter de l’Ebro amb una gran estirada. Ens hem bolcat amb totes les nostres forces a la porteria rival buscant si més no un punt, però avui tampoc teníem el sant de cara. Hem encaixat una nova desfeta, la cinquena consecutiva, que ens obliga a millorar, rectificar i sobretot aixecar el cap ràpidament. Diumenge ve el Villarreal B i hem d’estar a l’alçada de les circumstàncies. Això és Segona B i no hi ha temps per perdre. Orgull ferit? Que paguin els plats trencats!

FITXA TÈCNICA

CD Ebro: Salva, Regino, Diego Simón, Ubay, Alfonso, Gerrit, Cabezas, Adri Cuevas, Mainz (Diego Puig, 86′), Salinas (Teo Tirado, 77′) i Àlex Cruz (Borja, 63′).

UE OLOT: Ginard, Aspar, Barnils, Carles Mas, Bigas, Roger Vidal (Pedro, 66′), Micaló (Guzmán, 53′), Masó (Alfredo, 81′), Marc Mas, Héctor i Toril.

Gols: 1-0, Àlex Cruz (14′), 1-1, Toril (47′), 2-1, Salinas (56′).

Àrbitre: Francisco Javier Fernández Vidal. Ha amonestat Gerrit i Ubay (Ebro) i Toril (UEO).

Incidències: partit corresponent a la 13a jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 250 espectadors al camp de La Almozara de Saragossa. 

Fotos: CD Ebro

Leave a Reply