Posar els punts sobre les is

La Unió Esportiva Olot afronta una altra jornada de vital importància amb la visita del Villarreal B (diumenge, 16:30h), un dels filials més reconeguts de l’estat espanyol. Després de cinc duels sense puntuar, sumar tres punts esdevé essencial per mantenir encesa la flama de la permanència davant del conjunt de Miguel Álvarez, tercer classificat i que només ha patit una derrota. Blázquez torna, Yeray ja està disponible i Uri Santos és dubte per molèsties al bessó en l’estrena de l’horari d’hivern a l’Estadi Municipal. 

No es pot demorar més. La mala ratxa de resultats, que no de joc ni de competitivitat, de l’Olot ha de trencar-se immediatament per acostar-nos a les posicions de salvació. Les últimes derrotes han estat especialment doloroses perquè, en aquesta categoria, els rivals s’emporten els tres punts sense fer res de l’altre món. En canvi, la nostra proposta sovint és fustigada, l’encert s’esfuma i s’ajunten totes les desgràcies, també climatològiques, per condemnar-nos sense poder sumar. Arribats aquest punt, cal un canvi de xip, un partit per sacsejar el panorama i una victòria per aixecar l’ànim general. I si pot ser contra un adversari de prestigi, molt millor.

El rival d’aquest cap de setmana és el Villarreal B, un dels planters de referència del grup tercer de Segona B. Un segon lloc i una sisena posició en els dos últims cursos plasmen el bon treball de formació del conjunt castellonenc. De la mà de l’experimentadíssim Miguel Álvarez (Javi Calleja ha fet el salt al primer equip), l’equip groguet és tercer amb 24 punts (6 victòries, 6 empats i 1 derrota). La proposta d’aquest filial sempre és llaminera per a la progressió dels joves més prometedors i aquest estiu s’hi han afegit el davanter Adriàn Dalmau (Espanyol B), autor de 3 dianes, i catalans com Roger Riera, Enric Franquesa i Xavi Quintillà. El futur està assegurat amb talents com Chuca (que ja ha marcat 5 gols), Pau Torres, Raba, Ramiro o Leo Suárez, ara lesionat, que ja s’han estrenat amb el primer equip.

Per a la seva banda, Posse recupera Blázquez després de la sanció i ja podria convocar Yeray Sabariego, que s’exercita amb total normalitat L’únic dubte, a part de la baixa del porter Moha, és Uri Santos, amb una sobrecàrrega al bessó. Una jornada en la qual inaugurem l’horari d’hivern a l’Estadi Municipal (16.30), mitja hora abans per guanyar llum i esquivar una mica el fred que ha irromput amb força. Com han d’arribar amb força les victòries olotines, les alegries garrotxines i el suport incondicional de la nostra afició. Tenim orgull, tenim arguments i tenim una ciutat que vol seguir engrescada amb la Segona B. Ens toca respondre! SOM-HI OLOT!

La prèvia de Martín Posse

“El grup està treballant molt bé i intentem arribar amb tota la força possible. Tothom hi vol ser, tothom està sumant i tothom vol aportar una mica més per revertir la situació Estic convençut que ho tirarem endavant, estem treballant fort i només ens falten els resultats. Hem de solucionar els petits detalls per ser més sòlids i canviar la dinàmica, en joc i compromís estem responent bé. El principal aspecte és reconèixer els errors individuals i col·lectius, ho estem arreglant per convertir-nos en un millor equip. Hem de ser més contundents a la nostra àrea i aprofitar les ocasions que sempre generem. El Villarreal B m’encanta com juga i tot el que proposa, té futbolistes joves, ràpids i tècnics, amb projecció de Primera Divisió. Un equip amb un joc atractiu i dissenyat per estar a la zona alta. Han canviat d’entrenador però la idea és la mateixa, són fidels a un estil i una identitat com nosaltres”.

Precedents

Tres únics precedents entre UE Olot i Villareal B a l’Estadi Municipal amb el signe idèntic de l’empat. La temporada 2013-14, el primer curs històric de la UEO a Segona B, els dos equips es van repartir els punts sense veure porteria (0-0). L’any següent (2014-15), empat a un amb gols de Cubillas (a centrada d’Albert Blázquez) i Uri Santos, un resultat que va servir per enllestir la permanència. Finalment, en el tercer any (2015-16) es va repetir el resultat amb gols de Carlos Martínez, ja vestint la samarreta groga, i el senegalès Sana N’Diaye (1-1).

Baixes: Moha (lesió).

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply