Un empat de gust amarg (SD Formentera 1-1 UE OLOT)

En l’estrena a la banqueta de Raúl Garrido, la Unió Esportiva Olot s’avança amb una diana de Marc Mas en la primera meitat i competeix de manera digna a Formentera, però un penal xiulat de forma incomprensible de Lluís Aspar a Riera ens impedeix sortir amb els tres punts de l’illa. Segon empat consecutiu, bona actuació de Ginard sota pals i confiança intacta per rebre el Mallorca diumenge que ve a l’Estadi Municipal.  

Era un bon dia per sumar. Feia un solet espectacular a Sant Francesc, una temperatura agradable, un camp de bona gespa artificial i un rival, el Formentera, que es presumia difícil de superar després de dues victòries consecutives. Garrido, en el seu debut com a tècnic, ha inculcat caràcter i practicitat a l’equip, que ha dominat en molts passatges de la primera meitat. Les primeres arribades han estat olotines; un intent d’Héctor Simón des del centre del camp i una rematada de cap de Toril, que ha marxat per sobre el travesser. La sensació de control era important i només faltava reafirmar-ho de cara a porteria. Just abans de la mitja hora, la connexió Blázquez-Mas ha tornat a funcionar. El besaluenc col·loca una passada interior fantàstica per al de Sils, que té temps de controlar, encarar i definir al pal llarg de Marcos amb tota la calma del món (29’). Cinquè gol de Marc Mas a la lliga, fonamental per plasmar les sensacions en el resultat. Abans del descans, un parell d’ensurts a la porteria de Ginard, especialment una rematada de Garmendia que ha salvat el mallorquí sobre la línia.

A la represa les forces s’han equilibrat més, amb un Formentera que havia de fer un pas endavant i un Olot que havia d’administrar la renda per emportar-se el tresor de l’illa. I la percepció era immillorable, sòlids i expeditius al darrere i valents i lluitadors en fase ofensiva. Fins que en el minut 66 l’àrbitre s’ha inventat un penal de Lluís Aspar sobre Riera. El jove de Molló havia guanyat la posició al davanter local, que s’ha deixat caure descaradament i el col·legiat Rafa Sánchez no ha dubtat en assenyalar una pena màxima més que discutible. La incredulitat dels aficionats locals, una mostra més de la decisió surrealista que ens ha costat molt cara. Juan Antonio ha transformat el llançament des dels onze metres (65’). A partir d’aquí, el duel s’ha trencat més i els dos equips han tingut opcions per guanyar. Ginard ha hagut d’intervenir amb dues bones mans en jugades de Juan Antonio, el més perillós dels balears. Però és que a l’altra banda, els olotins també tenien fam de victòria. Un cop de cap de Marc Mas i una acció d’Uri Santos, que el defensa ha interceptat en última instància, han posat l’ai al cor al públic formenterenc. Al final, un repartiment de punts insuficient per la situació a la classificació però positiu a nivell ànimic. Segona jornada seguida sense perdre i una bona imatge que ens ha de dur a la victòria el proper diumenge. Rebem el líder (RCD Mallorca) a l’Estadi Municipal, al·licient i estímul per sortir amb més força que mai per aconseguir els tres punts. SEGUIM!

FITXA TÈCNICA

SD Formentera: Marcos, Fobi (Agus, 52’), Bonilla, Javi Rosa, Samu, Liñan, Omar, Nando (Álvaro, 74’), Juan, Garmendia (Gabri, 60’) i Riera.

UE OLOT: Ginard, Micaló, Carles Mas, Aspar (Jose, 74’), Bigas, Roger, Blázquez, Masó (Alfredo, 86’), Marc Mas (Uri, 80’), Héctor i Toril.

Gols: 0-1, Marc Mas (29’), 1-1, Juan de penal (66’).

Àrbitre: Rafael Sánchez López. Ha amonestat Javi Rosa, Liñan, Juan, Riera i ha expulsat Bonilla per doble TG. També ha amonestat Roger, Toril, Uri i Aspar (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 15 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 500 espectadors a l’Estadi Municipal de Sant Francesc de Formentera.

Foto: SD Formentera

Leave a Reply