El zero més productiu (UE OLOT 0-0 RCD Mallorca)

La Unió Esportiva contrarresta el potencial ofensiu del RCD Mallorca i posa contra les cordes al líder de la categoria amb una lliçó de solidaritat, cohesió i solvència defensiva amb un gran Ginard. Els de Raúl Garrido, que avui ha debutat amb nota a l’Estadi davant de més de 1.400 espectadors, han plantat cara al conjunt balear i fins i tot han disposat d’oportunitats per donar la sorpresa. Tercer empat consecutiu que ens dóna esperances per seguir creient en l’objectiu i anar a buscar els tres punts a València.

Atlètic Balears, Formentera i Hércules. Aquest era el selecte grup d’equips que fins ara havien aconseguit puntuar davant d’un Mallorca que capitaneja la taula a velocitat de creuer. Un conjunt amb aroma de Segona A i farcit de jugadors d’una qualitat inigualable els quals avui han topat amb la força dels volcans en la seva màxima expressió. I ha estat més mèrit dels olotins que no pas demèrit dels balears, que han mostrat bona part del ventall de recursos dels quals disposen. Els de Vicente Moreno han arrencat decidits amb dues rematades d’Àlex López i Lago Júnior. Lògicament, el pes del partit era per al líder però poc a poc l’Olot s’ha fet sentir… i de quina manera. Poques arribades però força destacables dels de Raúl Garrido; primer un xut massa potent de Marc Mas, després una definició defectuosa de Nacho Pérez, novetat a l’onze, i finalment una incursió de Micaló, que s’ha trobat sol al segon pal i no ha pogut impactar bé la pilota. A l’altra banda, Sastre ha començat a donar feina a Xavi Ginard, que amb la punta dels dits ha enviat a córner un tir prou perillós. Temps de descans per una UEO valenta i sense complexos que ens feia ser optimistes per a la represa.

Com en la primera meitat, la posada en escena del Mallorca ha estat certament intimidatòria. No comptaven, però, amb els reflexos de Ginard per salvar el xut de Bonilla. Els de Garrido no donaven cap bola per perduda, Masó i Barnils es multiplicaven en la pressió i en defensa, Carles Mas, Jose i Aspar han estat fantàstics. Al carril dret hi havia Micaló, rellevant un Blázquez amb molèsties, i que ha tingut una altra aparició en atac centrant en safata per a Marc Mas. El tècnic valencià ha posat més energia al davant amb l’entrada d’Uri Santos, que ha disposat d’una opció claríssima des del vèrtex de l’àrea, i ha regenerat l’entramat defensiu amb Yeray i Kike Sánchez. Els balears ens han fet patir realment poc en els últims minuts, a excepció d’una jugada on ha tornat a aparèixer la Verge del Tura al costat de Sant Ginard i del pal. Els jugadors s’han buidat i han donat guerra fins al final, obtenint una recompensa meritòria i de prestigi davant del líder de la categoria. Un partidàs davant de 1.434 espectadors, una entrada de traca i mocador en una matinal amb esmorzar previ de germanor entre les dues aficions. Porteria a zero i tercer empat consecutiu que, númericament ens manté en una situació delicada però que anímicament ens infla de moral i fe per viatjar dissabte a Paterna a treure la victòria. Això d’avui ha estat un punt per a l’esperança, els pròxims vindran de tres en tres. Aquest equip està ben viu!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Carles Mas, Micaló (Kike Sánchez, 76′), Bigas, Barnils, Aspar (Yeray, 71′), Masó, Marc Mas, Héctor i Nacho Pérez (Uri, 71′).

RCD Mallorca: Reina, Sastre, Bonilla, José Àngel, Xisco Campos (c), Pedraza, Pol Roigé (Giner, 60 (Cano, 62′), Salva Sevilla, Abdón (Cedric, 86′), Àlex López i Lago Júnior.

Àrbitre: Julio Mena Gimeno. Ha amonestat Yeray, Marc Mas i Ginard (UEO) i Pol Roigé i Álex López (Mallorca).

Incidències: partit corresponent a la 16a jornada del campionat del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.434 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Avui hem rebut la visita de l’AE La Canya amb els seus 10 equips de futbol base i també hem col·locat dos llaços grocs en dues cadires buides de la llotja en record dels presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i com a acte de protesta per la situació que estan vivint. 

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply