Un bé de primera necessitat

La Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (17h, Esport3) el Lleida Esportiu amb el desig de transformar les bones sensacions dels últims empats en una victòria alliberadora per retallar distàncies amb la salvació. Al davant, un conjunt lleidatà irregular a la lliga però amb el plus de motivació de la Copa del Rei. Garrido no podrà comptar ni amb Héctor ni amb Aspar, però té molts números de recuperar Albert Blázquez en el carril dret. 

Última cita de l’any a casa. Un 2017 en les qual les hem vist de tots colors; la fiabilitat del bloc de Calderé, el títol de Tercera, el retorn a Segona B, un inici complicat, relleu a la banqueta… I aquí seguim, batallant per quedar-nos un curs més a la divisió de bronze. L’etapa amb Raúl Garrido ha arrencat amb més coses positives que negatives, començant pels tres empats assolits contra Formentera, Mallorca i València Mestalla. L’equip competeix, es defensa amb garanties i ataca amb criteri, quedant-se molt a prop de sortir amb el triomf sota el braç. Amb aquests ingredients, la fruita ha de madurar i caure pel seu propi pes. I la collita ha de començar aquest diumenge abans que se’ns congeli tota la producció.

El rival d’aquesta jornada és el Lleida Esportiu, anteriorment UE Lleida, un dels clubs més representatius del futbol català, jugant dues temporades a Primera Divisió, més d’una vintena a Segona A i sent un dels inquil·lins habituals de la zona mitja-alta de la Segona B. Tot i les baixes dels Casares, Miki Muñoz, Toño o Doncel, els del Segrià s’han reinventat de la mà de Gerard Albadalejo, un jove tècnic barceloní que ha ascendit del filial. Una plantilla que compta amb el davanter garrotxí Marc Nierga i que s’ha reforçat amb homes com Iván Agudo, Manu Molina, Aitor Nuñez, Jorge Félix o l’ex-Olot Musa Bandeh. Un Lleida Esportiu capaç de donar la campanada a la Copa del Rei en remuntar un 2-0 contra la Real Societat i que ara s’enfrontarà a l’Atlètic de Madrid en els vuitens. A la lliga, els lleidatans són desens amb 23 punts, a només quatre de la promoció d’ascens, i venen d’empatar a casa contra l’Elx (1-1).

El partit, corresponent a la jornada 18 del campionat, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Esport3. Garrido tindrà les baixes d’Héctor Simón, sancionat i amb una microruptura a l’isquio, i de Lluís Aspar, amb una petita fissura al dit del peu, a més dels Yeray, Moha i Dembo. Qui podria reaparèixer és el besaluenc Albert Blázquez, ja recuperat de les seves molèsties. Tot plegat, en un derbi català que esperem que es decanti cap al nostre costat. A l’afició, li demanem que desafiï el fred i que surti de casa perquè el club de la ciutat el necessita. Un club que acaba de complir 96 anys, que es fa gran en tots els sentits i que vol viure moltes més alegries amb tots vosaltres. TOTS DE VERMELL!

La prèvia de Raúl Garrido

“El Lleida Esportiu és un equip amb bons jugadors, ben dirigit i difícil de guanyar. Un equip de contrastos que va començar molt bé i que ara no estan en el seu millor moment, tot i que a classificació per la Copa del Rei els haurà donat moral i benestar. Espero que sapiguem gestionar tots els moments del partit, aprofitar els que puguem ser protagonistes amb pilota i també els moments sense pilota. Hem de treballar molt i fer un partit molt complert, volem jugar bé a futbol, amb criteri i una bona defensa. Ens falta un puntet de millora general per emportar-nos els partits.Tot el que sigui sumar i agafar sensacions positives és molt bo, estic convençut que hi haurà un moment que l’equip s’enlairarà. Si pot ser aquest diumenge millor, però estic convençut que tard o d’hora ho farem. Venim de rivals difícils i estic content de la imatge que hem donat, hem puntuat i estem capacitat per sortir-nos-en. Tinc el privilegi de formar part d’un club humil però enorme. La manera de treballar és molt bona, la gent del club mostra una predisposició màxima, estic orgullós dels meus jugadors i del club on pertanyo. Tant de bo que el club pugui estar molts anys a Segona B”.

Precedents

El Lleida Esportiu, abans UE Lleida, ha trepitjat l’Estadi Municipal en 10 ocasions amb uns registres de 4 victòries olotines, 3 empats i 3 triomfs lleidatans. En els precedents més recents, repartiment de punts en el curs 2015-16 amb gol d’Uri Santos (1-1) i tres punts per a l’Olot en la temporada 2014-15 amb dianes de Carlos Martínez i Musa Bandeh (2-0), precisament ara a les files del conjunt visitant. A l’altra cara de la moneda, alegria per al Lleida Esportiu en l’any del debut dels olotins a la categoria de bronze (0-2).

Baixes: Héctor (sanció) i Aspar, Yeray i Moha (lesió).

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply