La volta de la revolta

La Unió Esportiva Olot enceta la segona volta aquest diumenge (16.30h) amb la visita del totpoderós Hércules d’Alacant, que es troba a dos punts del play-off. Els de Raúl Garrido, sense Aspar i amb els dubtes de Micaló i Toril, intentaran recuperar les sensacions de final d’any davant d’un rival que té les absències destacades de Chechu, Checa i Miñano. Complicada serà la participació de Marc Cosme, fitxatge d’hivern a la davantera, del qual s’estan tancant els serrells de la fitxa. 

Any nou, vida nova? Ens conformem que s’assembli més o menys a la del mes de desembre, en el qual els guarismes de la UEO van deixar una aroma reconfortant entre la parròquia olotina. Les vacances de Nadal han anat bé per estar amb la família i desconnectar, però també per agafar embranzida i mentalitzar-se per a una segona volta en la qual hem de prèmer l’accelerador. Ens calen molts punts, és cert, com també que l’equip mostra una predisposició i un entusiasme que ens fan pensar en la reacció. La permanència, ara mateix, és a quatre punts, i l’objectiu no és cap altre que sumar i puntuar per anar reduint l’escletxa a mesura que omplim el nostre dipòsit de confiança. Ha de ser la volta de la revolta, i si un equip pot fer-ho és aquest Olot.

El rival d’aquest cap de setmana és l’Hércules d’Alacant CF, sens dubte, un dels peixos grossos del grup tercer de Segona B. Enguany, els blanc-i-blaus compleixen la quarta temporada consecutiva a la divisió de bronze amb la missió immediata de retornar al futbol professional. I els noms de la plantilla precisament també van en aquesta direcció: Juli, Óscar Díaz, Chechu Flores, Miñano, Peña…. Pesos pesants amb experiència i qualitat contrastada per presentar candidatura a ser un dels rivals a batre. Malaraudament, l’irregular traç de l’inici de curs va portar a la directiva del Rico Pérez a prendre la decisió de destituir l’argentí Gustavo Siviero, que ha estat substituït per Claudio Barragán. Actualment, i malgrat que només han guanyat un dels últims cinc partits, l’Hércules es situa en la sisena posició amb 29 punts, a només dos punts de la promoció d’ascens, el seu principal objectiu a final de temporada. Baixes sensibles per a Barragán les del gironí Chechu Flores i els migcampistes Checha i Miñano.

Per part garrotxina, Garrido no podrà comptar amb Lluís Aspar, encara amb molèsties, i les ja conegudes lesions de Yeray i Moha. Micaló i Toril són dubte, mentre que els dos nous fitxatges, Marc Cosme i Óscar Bastida, tenen molt difícil arribar per temes burocràtics. Oriol Pujadas, que torna de la cessió a La Jonquera i competirà amb el filial, podria entrar a la llista de 18 homes. El partit es jugarà aquest diumenge a les 16.30h a l’Estadi Municipal, que al matí viurà la presentació de tot el futbol base. L’endemà del dia de Reis, us volem fer un bon regal per arrencar l’any amb un somriure d’orella a orella. Hi creiem, hi confiem… HO FAREM!

La prèvia de Raúl Garrido

“No m’agrada mirar a llarg termini, hem de centrar-nos en l’Hércules. Em proposo millorar la puntuació i que l’equip sigui més complert, que vagi evolucionant. Estem en bona dinàmica, la puntuació està sent bona però no podem parar. Necessitem més punts i ens proposem guanyar el partit per seguir trobant motius per creure-hi. El més important és que vam acabar l’any amb molt bones sensacions, més enllà del resultat, i això ens fa creure en el nostre treball. Estic convençut que diumenge veurem un equip super competitiu. L’Hércules és un d’aquells equips que requereixen molt d’esforç i concentració. Tenen una plantilla bona i àmplia, sabem de la dificultat però també ho afrontem amb convenciment, entusiasme i força per superar-los. Ells també venen d’un canvi d’entrenador amb una idea de joc diferent. Són jugadors de molt nivell que interpreten bé el joc, tenen perill en totes les línies.  A Marc Cosme ja el coneixia d’anys anteriors, ens pot ajudar molt, estic content de la seva arribada. És un nou de referència, va molt bé de cap, aguanta i juga bé de cara. És un davanter d’equip, sacrificat i bona persona”.

Precedents

Un conjunt històric com l’Hércules CF ha trepitjat fins a tres vegades l’Estadi Municipal d’Olot. La primera, en la Copal de Rei de 1983, es va saldar amb clar triomf alacantí (0-4). Ja en l’etapa més recent, durant el curs 2014-15, els visitants també van imposar la seva superioritat (0-2). En canvi, l’any següent (2015-16), no van passar de les taules sense gols a La Garrotxa (0-0). Un valuós empat és el que va rascar l’Olot aquesta temporada en la visita al Rico Pérez d’Alacant (1-1). Un gol de Marc Mas, replicat per l’habilitat de Juli, va suposar un gran punt de partida per arrencar la lliga.

Baixes: Aspar, Yeray i Moha (lesió).

Foto: Hércules CF

Leave a Reply