Desig de rebel·lió

La Unió Esportiva Olot visita aquest diumenge (17h, Esport3) la Nova Creu Alta amb el repte de mantenir el llistó competitiu i acostar-se, encara més, a la plaça de promoció de descens. Al davant, un històric com el CE Sabadell de Toni Seligrat que s’ha col·locat a només tres punts del play-off després de la victòria in-extremis al Martínez Valero. El valencià Marc Cosme, ja amb la fitxa preparada, serà una arma més per a l’atac de Raúl Garrido. 

Desmitificar la pujada de gener. La UEO es desplaça a la capital del Vallès Occidental amb motius suficients per intentar pescar-hi la que seria la primera victòria a domicili del curs, una assignatura pendent per solucionar immediatament. Els olotins han superat amb nota el famós Tourmalet; Villarreal B, Mallorca i Hércules han patit de valent i no han estat capaços de superar-nos a l’Estadi Municipal, bons empats a Formentera i Paterna i tres punts d’or contra el Lleida Esportiu. Ah, i una segona part de luxe però sense premi al Martínez Valero. Unes actuacions que es tradueixen en punts i que ens han deixat a només dos de la posició de promoció de descens. És el primer objectiu i l’hem d’atrapar com sigui. Perquè no hi ha temps de perdre el temps.

El rival d’aquesta jornada és el CE Sabadell, un dels històrics del futbol català que atresora fins a 14 temporades a Primera Divisió i 43 a Segona A. Seligrat, un gat vell de la categoria, s’ha convertit en el rei de l’empat (13), però l’equip s’ha enfilat fins a la vuitena posició amb 28 punts, a tres de la zona noble. El golàs de Guillemenot en l’últim sospir a Elx ha donat ales als vallesans, que compten amb ex-Girona il·lustres com Migue, Àngel Martínez (germà de Jose) o Felipe Sanchón. El menut davanter, amb sis gols, capitalitza el poder ofensiu dels arlequinats, complementat amb els Pedro Capó, Gai Assulin o Néstor.

Per part garrotxina, Raúl Garrido segueix arrossegant la baixa del jove Lluís Aspar, que podria estar llest per al duel del Badalona. En canvi, Marc Cosme ja està a disposició del tècnic i amplia el ventall de recursos ofensius amb un perfil més rematador i de referència. El partit, corresponent a la jornada 21 del campionat, es disputarà diumenge a les 17h a la Nova Creu Alta de Sabadell, un altre escenari espectacular per mostrar del que som capaços. És hora de rebel·lar-nos lluny de casa… Som-hi vermells!

La prèvia de Raúl Garrido

“Serà un desplaçament complicat, sabem que serà molt difícil, el Sabadell és un equip molt ben organitzat i que rep pocs gols. A més, ve de guanyar l’Elx i estarà ple de moral. Té un entrenador com Seligrat que sempre aconsegueix bons resultats i crea equips competitius, ens exigirà el millor de nosaltres mateixos. Visitem un gran escenari, un club històric, un camp bonic i ample que ens possibilita donar la imatge de la segona part a Elx. Hem de ser valents, sense complexos i jugant al que sabem jugar, amb la intenció de deixar el nostre segell. Sortir del descens directe seria meravellós, és pel qual estem lluitant des de l’inici i seria veure que hem donat un pas més i ens reforçaria moralment. Només sóc conscient del calendari quan ja he jugat contra els equips, s’ha de posar en valor que hem jugat contra sis grans club i només n’hem perdut un. Això indica que estem en línia ascendent, les coses estan funcionant i anem donant petits passos però segurs”.

Precedents

En campionat de lliga, només hem jugat dues vegades contra el primer equip del CE Sabadell al seu camp. La primera va ser en el curs 1993-94 en un partit que va acabar en empat (1-1). La segona, més recent (2015-16) va tenir un pitjor regust amb una derrota clara (3-0) que precipitaria la destitució de Rodri. En el duel de la primera volta, els arlequinats van vèncer a La Garrotxa amb dianes matineres de Felipe i Dani Gómez (0-2).

Baixes: Aspar, Yeray i Moha (lesió)

Foto: Isaac Morchón-UE Olot 

Leave a Reply