La corona d’Aragó

La Unió Esportiva Olot es marca com a repte tornar de Saragossa (diumenge, 12h) amb la tercera victòria consecutiva per intentar sortir de les posicions de descens. La flamant arribada de Jordi Xumetra, que fins i tot té opcions d’entrar a la convocatòria, garanteix un plus de recursos ofensius als de Raúl Garrido, que volen despenjar definitivament al Deportivo Aragón, que només ha pogut sumar una victòria en tota la lliga. Seran baixa Toril per sanció i Micaló per lesió, mentre que el porter Óscar Bastida ja disposa de la fitxa per viatjar. 

On hi caben dos, hi caben tres. El vestidor de la UEO és conscient que el partit d’aquest diumenge és decisiu a nivell estratègic. No només pel fet de seguir amb la dinàmica ascedent i, depenent de la resta de resultats, poder escapar del descens, sinó per allunyar del tot al Deportivo Aragón, que és cuer del grup i s’aferra a un dels seus últims cartutxos. Com diu el tècnic, guanyar t’obliga a tornar a guanyar i l’Olot sap que la reacció es teixeix a base de punts. Després del triomf a Sabadell i a casa contra el Badalona, el grup ha de demostrar la maduresa necessària per fer el salt definitiu. Com tot aspecte en la vida, l’experiència és un grau, i això s’ha de fer valer davant d’un filial farcit de joves promeses.

El rival d’aquesta jornada és el filial del Real Zaragoza, un Deportivo Aragón que ocupa l’última posició amb 13 punts, uns números que no s’adiuen a l’alt nivell de competitivitat i intensitat que proposen. Sinó pregunteu-li a Xavi Ginard, amb els maldecaps que li van provocar els davanters aragonesos en l’empat de la primera volta (1-1). És cert que venen de caure contundentment al camp de l’Elx (5-1) i que només han pogut vèncer en un enfrontament, com també que han empatat fins a deu partits, rascant punts de Son Moix, Paterna o Llagostera. Rubén López “Rubio”, amb tres dianes, és el màxim golejador d’un bloc, el de César Lainez, on també destaquen homes com Rotellar, Pep Biel o Carlos Nieto.

Tornant a l’Olot, Raúl Garrido té les absències de Lluís Micaló, amb una lesió muscular al soli, i Alberto Toril, que acumula cicle de targetes. En canvi, la fitxa d’Óscar Bastida ja està activada i s’estan fent tràmits per a que Jordi Xumetra, flamant incorporació en atac, pugui debutar contra el filial del seu ex-equip. La bala de l’Estartit, que avui és presentat, va firmar ahir per tres temporades i ha injectat més prestigi, il·lusió i trempera al projecte. Amb tots aquests al·licients viatgem demà a la tarda (15h) cap a Saragossa, en un compromís que es disputarà diumenge a les 12 del migdia a la Ciudad Deportiva del Real Zaragoza. Busquem la corona d’Aragó, busquem la tercera que ens impulsi, busquem la confirmació del canvi… SOM-HI UEO!

La prèvia de Raúl Garrido

“Aquesta setmana he fet incís en la maduresa que s’ha de tenir per afrontar aquesta situació. És un partit molt difícil, per mi és el més important de tota la temporada. És l’última opció que té el Deportivo Aragón d’agafar-se a la salvació, si perden estaran molt despenjats. M’espero un equip que surti a per totes i que anirà a mort per aconseguir els tres punts. Venim d’una dinàmica positiva, hem de donar un altre pas que, no seria definitiu, però que ens ajudaria moltíssim per acostar-nos a l’objectiu. El Deportivo és un equip que juga molt bé, està ben posicionat i és agressiu. Té jugadors de molta qualitat, els estan condemnats petits detalls en els quals no són del tot competitius i els haurem d’aprofitar. Es treballa amb més tranqui·litat quan veus que tot el grup respon, podria parlar d’exemples com Alfredo i Pedro que surten al camp i ens donen el millor de sí mateix. Tenim un grup compromès i tothom ho fa bé quan se’l necessita, aquesta és la nostra força. Tenim un objectiu comú, un somni i un desig i anem dia a dia a per ell més enllà del rival. Depenent dels resultats, podem estar fins i tot fora del play-out i això seria immens”.

Precedents

Hem trobat una única visita al camp del filial del Real Zaragoza. Va ser en l’inici del curs 2014-15 quan el conjunt aleshores entrenat per Arnau Sala i Xavi Punsí va caure 3-2 a la Ciudad Deportiva. Un doblet de Carlos Martínez no va ser suficient per evitar la derrota olotina. En aquell equip, on ja hi eren Héctor i Uri Santos, també hi jugaven homes com Enric Gallego, Coro, Sielva, Germán o el porter Wilfred. En el duel de la primera volta, repartiment de punts a l’Estadi Municipal amb una actuació decisiva de Xavi Ginard (1-1).

Baixes: Toril (sanció) i Micaló, Moha i Yeray (lesió)

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

 

Leave a Reply