Mantenir l’equilibri

La Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (12h, IB3 Televisió) l’Atlètic Balears, un altre dels implicats en el fang del descens. Garrido recupera efectius en defensa amb Barnils i Micaló per treure’s l’espina d’Eivissa i intentar obrir l’escletxa amb la zona de perill. Els balearicos, amb el nou tècnic Manix Mandiola, es troben inesperadament a tres punts de la salvació i es juguen mitja vida a La Garrotxa. La força de l’Estadi torna a prendre la paraula en una matinal decisiva per donar una altra estrebada. 

Sabíem que costaria molt, que això no seria flor d’un dia i que no fugiríem de l’abisme amb una vareta màgica. Ara bé, veure’s set punts per sota o veure’s fora del descens directe canvia la perspectiva i reforça encara més la revifada mental que estem experimentant. La derrota a Eivissa va doldre, és cert, sobretot perquè els de Garrido van fer mèrits per sortir almenys amb un punt de Santa Eulàlia. Que ens serveixi de toc d’atenció, sabem que el futbol no és just i que qualsevol detall insignificant es pot convertir en una gran ferida. I hi som a temps de curar-la, la recepta ja la tenim i porta una barreja de talent i compromís. I una ajudeta del jugador número 12, l’afició.

El rival d’aquest cap de setmana és l’Atlètic Balears, que acumula les últimes set temporades de forma ininterrompuda a Segona B. Es tracta d’un adversari directíssim a la part baixa amb 23 punts, tres menys que la UEO. Una posició que no es correspon amb el potencial esportiu i econòmic dels balearicos, que havien dissenyat un projecte per lluitar per fites més elevades. La mala dinàmica de resultats va desembocar en la destitució del tècnic argentí Gustavo Siviero. Tampoc se’n va sortir Horacio Melgarejo, l’ajudant de Siviero, que va ser acomiadat fa pocs dies. El revulsiu escollit a la banqueta és Manix Mandiola, tècnic basc amb una dilatada experiència a l’Eibar, Tudelano o Burgos, entre d’altres. Pel a fa a la plantilla, el mercat d’hivern també ha estat mogut a Son Malferit amb les sortides d’Óscar Rico i Gerard Oliva i les arribades d’Alberto Castaño “Canario” (Toledo) o Hugo Díaz (Mérida). En la darrera jornada, l’ATB va veure com l’Elche CF li empatava in-extremis (1-1) en l’estrena de Mandiola, que buscarà una bombona d’oxigen a la capital de La Garrotxa.

El partit es jugarà diumenge a les 12 del migdia a l’Estadi Municipal i en directe per IB3 Televisió. Bones notícies per a Raúl Garrido, que recupera els defenses Roger Barnils i també Lluís Micaló, superats els problemes físics. Plantilla al complert (a excepció del porter Bastida) per mantenir el to com a local i davant d’un Estadi que ens ha de donar un altre cop de mà. És diumenge, és al migdia i és una final, una altra final. Nosaltres ho donarem tot, que no en dubti ningú. I vosaltres? Hi sereu, oi? Que no hi falti NINGÚ… Ens hi juguem massa!

La prèvia de Garrido

“És el partit més important perquè és el que tenim més a prop, és vital per a nosaltres. És un rival directe i si el guanyem el deixarem a sis punts més gol average. Ho necessitem per tornar a les bones sensacions i perquè ens donaria molt a nivell de classificació. L’equip està dolgut per la derrota d’Eivissa, el més just era un empat. L’Atlétic Balears ha canviat d’entrenador fa poc, però el gruix important de jugadors són els mateixos i repetiran molts conceptes. S’estan veient en una situació que no s’esperaven, quan estàs a baix és complicat sortir-ne. Pel caràcter de l’entrenador, pot ser que vinguin a protegir-se una mica més però hem d’estar preparats per si es tanquen o si es despleguen. Ells també necessiten la victòria, però si fem bé les coses, el rival estarà en un segon pla. No ens  molesta el rol de ser protagonistes, recentment hem jugat contra Badalona i Saragossa B i hem estat justos vencedors. Ens agrada ser dominants i ens sabem adaptar al que el partit ens demana. Tenim jugadors molt bons, m’ho posen difícil per fer l’onze, la seva actitud és d’entrenar a mort i tots voler jugar. És el meu problema, espero encertar amb l’onze titular”.

Precedents

L’Atlétic Baleares ha trepitjat l’Estadi Municipal en només tres ocasions. Un escenari en el qual encara se li resisteix el triomf, ja que els precedents són d’una victòria olotina i dos empats. Aquesta victòria es va produir en el primer any a Segona B de la UEO (2013-14) amb gol sobre la botzina de Carlos Martínez (1-0). En el curs següent, repartiment de punts amb dianes de Coro i Robert Simón (2-2). I en el més creuament recent a casa (2015-16), un altre empat amb barraca de Marc Vallhonesta (1-1). En el partit de la primera volta d’aquest curs, igualtat de forces a Son Malferit amb gols de Marc Mas i Fullana (1-1).

Baixes: Bastida, Moha i Yeray (lesió).

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply