Amb més cap que pilota

Veritable prova de foc per a la Unió Esportiva Olot en la seva marató cap a la salvació. Els de Raúl Garrido, sancionat amb dos partits contra el CD Alcoyano, visiten aquest diumenge (18h) la UE Cornellà de Jordi Roger, la gran revelació d’aquesta temporada instal·lada en places de play-off. Torna Xavi Ginard sota pals per mantenir l’estabilitat defensiva i sortir amb quelcom de positiu d’un escenari tremendament incòmode per als rivals. 

La continuïtat a Segona B demana adaptar-se a tot tipus de registres, oferir variants, mutar segons l’ecosistema. Ens agrada jugar a casa, amb el caliu de la nostra gent, en una gespa en perfectes condicions i amb unes dimensions òptimes per a desplegar un futbol vistós i atractiu. Però la Segona B també és Sagunt, és Llagostera i és Cornellà. Superfície de gespa artificial, dimensions reduïdes i un joc directe que requereix un aprenentatge ràpid i efectiu. Més enllà de les disputes, de la pilota parada i del joc aeri, el més important és no perdre la concentració, l’atenció i el rigor defensiu que ens ha dut fins aquí. Perquè s’hi bades un sol segon, si et relaxes un sol instant, si patines un sol moment… El Cornellà ja te l’ha fotut i s’ha quedat amb els tres punts.

El rival d’aquest diumenge és la UE Cornellà, vell conegut dels últims anys tant a Tercera Divisió com a Segona B. Tot i la marxa del golejador Enric Gallego, el conjunt verd segueix funcionant com un rellotge suís, escombrant gegants com Mallorca o Vila-real B i liquidant el Lleida Esportiu en l’últim sospir, marca de la casa al Municipal de Cornellà. Amb el passional Jordi Roger dirigint l’orquestra des de fa un grapat d’any, els del Baix Llobregat ho fien tot a la força del col·lectiu, la intensitat dels Caballé, Valentín o Édgar i la pólvora als peus dels Leon, Fito Miranda o Mujica, cedit pel Barça i lesionat per aquest enfrontament. Tot plegat els ha conduït fins a assentar-se en posició de promoció d’ascens, un punt per sobre del Lleida Esportiu i dos del Badalona, els tres catalans més ben situats.

Raúl Garrido, que haurà de complir dos partits de sanció i cedir el seu lloc a Kevin Martínez, recupera Ginard a la porteria i hores d’ara només té les baixes de llarga duració de Yeray i Dembo. El duel, corresponent a la jornada 31, es disputarà diumenge a les 18h al Municipal de Cornellà. Presa difícil, rival exigent, partit complicat… però som l’Olot, res no ens espanta i necessitem fer coixí per aconseguir el nostre objectiu. Som-hi vermells! Junts cap a la victòria!

La prèvia de Raúl Garrido

“És la quarta sortida seguida en aquestes circumstàncies, són escenaris molt semblants davant d’equips que tenen controlat la superfície i les mides, l’experiència ens ha de servir i hem de tractar de ser molt competitius. Hem donat molt bona resposta a Eivissa, Sagunt i Llagostera, això també s’ha traduir en punts. El Cornellà té punts febles com tothom, ha perdut quatre partits a casa. Porten molts anys amb el mateix entrenador, amb un model de joc molt clar i practiquen un futbol molt directe, dominant molt bé el contraatac i sent són intensos i ordenats en defensa. Des de que estic aquí no m’he sentit inferior a cap equip, anirem a guanyar el partit. Això ha de ser un repte per a nosaltres, així és la Segona B; has de jugar al Martínez Valero i a Cornellà. Per ser un bon jugador has de donar el millor de tu mateix en qualsevol camp, ser complerts en diferents escenaris. i registres. Hem de ser el més efectius possible, que el que fem ens dugui més a prop de la victòria que de la derrota. Imagino un partit de molta pilota aturada”.

 

Precedents

Cap victòria olotina en les quatre visites més recents al Municipal de Cornellà. Les dues primeres, encara a Tercera Divisió, es van saldar amb dos empats (0-0, 2011-12 i 1-1, 2012-13). El segon any a Segona B també va finalitzar amb repartiment de punts (0-0, 2014-15), mentre que el resultat més contundent va ser fa dues temporades (5-0, 2015-16). Golejada dels verds amb gols de Lucas, Enric (2), Abraham (2) i Antonio en el curs del descens de categoria.

Baixes: Yeray i Dembo (lesió)

Foto: Andrea Bolcato

 

 

Leave a Reply