Campanada còsmica (UE Cornellà 0-1 UE OLOT)

Pas de gegant cap a la permanència de la Unió Esportiva Olot, que empetiteix a la UE Cornellà i s’imposa merescudament amb un gol de cap de Marc Cosme en els últims minuts. Liderats per un Ivan Guzmán estel·lar, els olotins han superat en intensitat i oportunitats al conjunt local, un dels més durs a casa, i augmenten la distància amb el descens directe a cinc punts. El proper divendres, visita del CD Ebro a l’Estadi Municipal amb la voluntat de seguir engreixant aquests números per acariciar l’objectiu.  

Ni Mallorca, ni Vila-real B ni Lleida Esportiu havien estat capaços de treure petroli del Municipal de Cornellà. Per alguna cosa serà, doncs, que els de Jordi Roger estaven instal·lats fins al moment en posició de play-off i fent un fortí del seu estadi a còpia d’intensitat, coratge i gran cabal ofensiu en joc aeri, centrades i contraatacs. Avui, però, la UEO li ha tancat l’aixeta duent a terme una actuació molt seriosa, consistent i movent les peces com una partida d’escacs. L’inici dels locals ha estat intimidatori, ja que Carles Mas ha hagut de treure una pilota de sota pals enviada per Fito Miranda. La resta d’oportunitats, però, han vingut a l’altre costat i aplicant, en major part, la medicina dels verds; la pilota aturada. Marc Mas, després d’una jugada excelsa de Guzmán, ha disparat massa alt i després Marc Cosme ha disposat de dues bones rematades amb la testa, la segona fent lluir Craviotto amb una senyora intervenció. Els de casa tenien més la pilota però els mancava malícia i profunditat. En canvi, els olotins, amb un mig del camp enfortit amb Barnils i Roger, quan sortien ho feien de veritat, comandats per Héctor Simón al centre d’operacions i per un superlatiu Ivan Guzmán, avui de davanter, que s’ha inventat un parell de jugades de videoteca.

La segona meitat ha arrencat igual com ha acabat la primera; amb una arribada molt clara per a l’Olot. Bona combinació entre Cosme i Mas que deixa sol al selvatà, definint massa creuat amb cama esquerra. El Cornellà ha fet dos canvis ràpids buscant revolucionar l’escenari però la defensa olotina s’ha mantingut inalterable, sense fissures i expeditiva quan calia. És més, Marc Cosme n’ha tingut una altra de destacada; una vaselina que un defensa local ha pogut treure des de la mateixa ratlla de gol. Havia de caure, ho mereixíem i ho necessitàvem com l’aire que respirem. I ha arribat per banda dreta, com no, amb l’omnipresent Guzmán posant un caramel exactament al caparró de Cosme, que l’ha enfonsat a la xarxa (76′). Segon gol del valencià amb la samarreta vermella que feia embogir la vintena de garrotxins desplaçats al Baix Llobregat. D’aquí al final, a defensar el resultat amb ungles i dents i patir de forma relativa els impulsos del Cornellà. Només una acció de León, ben salvada per una mà descomunal de Sant Ginard, ha estat a punt de fer trontollar la victòria. Garrido ha regenerat l’atac amb Uri, Toril i Alfredo, que també han gaudit d’alguna opció al contraatac. I el duel ha mort aquí. I hem assaltat Cornellà de forma justa i merescuda, assolint tres punts que ens donen un oxigen grandiós. El marge sobre el descens ja és de cinc punts i sobre el play-out, de quatre. No hi ha res fet, tot està més a prop però cal fer un passet més aquest divendres contra el CD Ebro a l’Estadi (18:30h). Sabem que és Divendres Sant i que és Setmana Santa, però la processó de l’Olot cap a la salvació no admet discussió. Si volem més Segona B, divendres tots al camp. TU TENS LA CLAU!

FITXA TÈCNICA

UE Cornellà: Craviotto, Joan Oriol, Valentín (Kilian, 83′), Borja, Maureta, Fall, Xemi (Cortés, 58′), Pep Caballé (Néstor, 58′), León, Marc Caballé i Fito Miranda.

UE OLOT: Ginard, Micaló, Carles Mas, Barnils, Bigas, Masó, Guzmán (Alfredo, 87′), Héctor, Marc Mas (Uri, 80′), Roger (c) i Marc Cosme (Toril, 85′).

Gols: 0-1, Marc Cosme (76′).

Àrbitre: César Soto Grado. Ha amonestat Fito Miranda, Fall i el tècnic Jordi Roger (Cornellà) i Héctor, Roger Vidal, Micaló i Carles Mas (UEO). 

Incidències: partit corresponent a la jornada 31 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 800 espectadors al camp Municipal de Cornellà.

Fotos: Andrés Ayala/UE Cornellà

Leave a Reply