Feina feta no fa destorb

Després de l’espectacular triomf a Cornellà, la Unió Esportiva Olot rep aquest divendres (18:30h) el CD Ebro amb la voluntat d’escalar un graó més cap a la permanència. Al davant, un rival pràcticament directe que té les coses molt clares i que ha estat capaç de guanyar a Son Moix. En plena Setmana Santa, Raúl Garrido fa una nova crida a l’afició i confia en la bona dinàmica de l’equip a casa per enlairar-se als 40 punts. Alberto Toril, amb una ruptura fibril·lar, és l’única baixa confirmada. 

Set partits. Això és el que queda per posar el punt i final a una competició que tant ens emociona com ens desgasta. La UEO encara el ruix final amb relativa tranquil·litat després de la victòria a Cornellà. Van ser tres punts de valor incalculable, obtinguts amb fe, ànima i una personalitat que reforça la candidatura a quedar-nos un any més a Segona B. I si a fora ens n’anem sortint, a casa també oferim una versió plenament reconeixible. I no només és futbol a nivell estètic, sinó també són resultats, ja que fa més d’una volta que no perdem com a local (1 de novembre de 2017, UEO-Cornellà). Per tant, la revifada dels olotins no s’entén sense el joc d’associació, alternat amb moments més pragmàtics, ni tampoc sense la connexió amb el públic, que aquest divendres ens ha d’impulsar gairebé de forma definitiva. És una segona volta de play-off que demana una cirereta en forma de salvació.

El rival d’aquest divendres és el CD Ebro, que tot just compleix el seu tercer curs a la categoria de bronze. Per tant, un club relativament novell i, com la UEO, més avesat a militar en la Tercera Divisió, en aquest cas del grup aragonès. No obstant, la temporada dels de La Almozara no és gens menyspreable assolint els 40 punts i donant campanades com el triomf al camp del Mallorca. Tot i perdre Salinas i Borja Rubiato en el mercat d’hivern, els d’Emilio Larraz han mostrat un traç molt irregular i de moment no estan patint per mantenir-se un any més a Segona B. En l’última jornada van empatar 1-1 contra l’Elche CF i el màxim golejador és l’ex-Nàstic Adri Cuevas, amb quatre dianes.

Tornant a l’Olot, Garrido només tindrà la baixa d’Alberto Toril, que estarà fora de combat una setmana per una petita ruptura fibril·lar. L’extrem olotí Alfredo és dubte per unes molèsties però tot fa pensar que entrarà en la llista. El partit, en dia poc habitual i hora atípica, es disputarà divendres Sant a les 18:30h a l’Estadi Municipal. Que les circumstàncies del calendari no ens facin perdre el nord; és un matx tremendament decisiu i l’afició, per poc que pugui, ha de ser fidel als nostres colors. La crida està feta, la supervivència a Segona B està en joc. Hem de posar els volcans a mil, mereixem que ens passin coses boniques i només amb vosaltres serà possible. TU TENS LA CLAU!

La prèvia de Raúl Garrido

“M’agrada plantejar els partits com a oportunitats, sempre podem assolir coses positives i en aquest cas podem fer un salt vital cap el nostre objectiu. Hem de ser conscients que les oportunitats estan per aprofitar-les. Potser serà el partit més difícil de la temporada, és un equip molt ben treballat i ordenat, sap molt bé al que juga i no oblidem que van guanyar al camp del Mallorca. El que pensi que això està fet, està equivocadíssim, ens costarà moltíssim. El CD Ebro és molt intens, amb un joc directe i amb futbolistes ràpids per sortir bé a la contra. Domina molt bé els registres que té i haurem d’estar molt concentrats i atents per a contrarestar-los. L’important és que tothom estigui el més a prop del seu nivell, he de gestionar bé el grup per encaixar les peces i posar-ho en una balança pel bé del col·lectiu. El que vull és que l’equip estigui preparat per competir i enfrontar-nos a qualsevol rival, a Cornellà vam donar una resposta magnífica. És evident que arribar als 40 punts ens donaria una confiança brutal i ens aproparia a l’objectiu. Sempre he vist un equip convençut de guanyar, només hem perdut tres partits des de la meva arribada. Hem de ser-hi tots, quan ve tota la gent es nota. Ens hi estem jugant molt i qualsevol persona que sigui de l’Olot ha de venir a ajudar-nos i passar-s’ho bé”.

Precedents

Ni rastre de visites del CD Ebro a l’Estadi Municipal. Per tant, un debutant a La Garrotxa que ja sap el que és guanyar a la UEO. Ho va fer en el xoc de la primera volta amb una victòria per la mínima a La Almozara (2-1). Àlex Cruz, amb un gol olímpic, va avançar els de Saragossa, que van veure com a la represa Toril igualava les forces amb un bon cap de cap. Just després, Salinas aprofitava el refús d’un penal aturat per Ginard per situar el resultat definitiu.

Baixes: Toril i Yeray (lesió)

Foto: Andrea Bolcato

Leave a Reply