Ment en groc

La Unió Esportiva Olot es desplaça al camp del Villarreal B (demà, 18h) amb la missió d’allargar la dinàmica positiva i fer una altra gambada cap a la meta. Allà l’espera un filial groguet farcit de qualitat, segon classificat i que només ha perdut un partit a casa en tota la lliga. Garrido, sense baixes destacades, no té por de res i mostra una confiança màxima en els seus homes per tractar de donar una altra sorpresa a domicili. L’expedició surt aquesta tarda cap a Castelló de la Plana conscienciat de tot el que hi ha en joc. 

El calendari és una mentida. Així de contundent es mostrava Raúl Garrido en la prèvia del dijous ara que entrem en el Tourmalet que ens conduirà fins al final de lliga. Precisament la setmana que ve es complirà una volta de l’arribada del tècnic valencià i els números parlen per sí sols; tres derrotes en 18 partits, 23 punts en la segona volta (posició imaginària de play-off) i imbatuts a casa des de l’1 de novembre. La realitat és que aquest equip frisa per quedar-se a Segona B i, malgrat els entrebancs que es va trobant pel camí, no en tenim cap dubte que ho aconseguirà. Venim d’un empat agredolç a l’Estadi i ara l’hem de fer bo a domicili; mitjana anglesa inversa que ja vam aplicar el dia de Cornellà. Una constatació que podem guanyar a qualsevol camp, i més si és de gespa natural, dimensions generoses i amb un contrincant amb un gust exquisit per a la pilota.

El rival d’aquest dissabte és el Villarreal B, sens dubte, el millor filial del grup. El conjunt de Miguel Álvarez, un tècnic amb un currículum envejable en aquestes categories, ocupa la segona posició amb 54 punts, un per sobre de l’Elx (contra qui van empatar sens gols en el darrer enfrontament) i sis per sota del RCD Mallorca. Amb el play-off ben encarrilat però encara per certificar, el submarí groc necessita retrobar-se amb la victòria per marcar territori respecte la resta d’aspirants. Els Adrià Dalmau, Chuca, Raba o Darío han fet del Mini Estadi un fortí amb 10 victòries, 5 empats i tan sols una derrota. Un filial, que sempre nodreix al primer equip, i que és amant de la possessió de la pilota i d’un joc associatiu que fa brotar la qualitat dels seus joves futbolistes.

El partit, que obrirà la jornada 33 del campionat de lliga, es disputarà demà dissabte a les 18h al Mini Estadi de la Ciutat Esportiva del Villarreal CF. És de les poques setmanes del curs que Raúl Garrido no té cap baixa a la plantilla, deixant de banda els lesionats de llarga durada Yeray i Dembo. Un matx que es podrà seguir, com sempre, a través dels companys de Ràdio Olot Esports i que també es podrà veure al web del Villarreal CF (enllaç: https://tv.villarrealcf.es/futbol-base/). L’expedició surt en autocar aquesta tarda cap a Castelló de la Plana, on farà nit abans d’una altra cita transcendental. Sense por, sense complexos i amb molta confiança i personalitat… Som i serem de Segona B! SOM-HI OLOT!

La prèvia de Raúl Garrido

La dinàmica que porta l’equip em dóna la confiança suficient per afrontar amb garanties el que queda, confio que la situació ens serà favorable. Veníem de molt avall i l’equip ha demostrat una maduresa molt gran, hem fet un màster en patiment, no ens sorprèn res del que pugui passar. És una categoria que cal adaptar-se en camps petits i de gespa artificials i també en camps grans i de gespa natural, sabem el que ens espera. No m’agrada parlar de por, tenim molt de respecte per un rival que va segon per alguna cosa. El que em preocupa és que l’Olot doni una bona resposta davant de qualsevol rival. El Villarreal B és un bon filial, un equip de molta qualitat amb gent jove que vol estar al primer equip.  Dominen molt bé la possessió de pilota i, tot i que els intentarem discutir la pilota, i hi haurà moments que haurem d’estar ordenats i defensar-nos bé. El futbol té moltes coses incontrolables però treballarem perquè els petits detalls caiguin de la nostra part. Anirem a per ells i a tractar de guanyar. La por s’ha de vèncer amb confiança, solidesa i un parell de pebrots”.

Precedents

Hem rescatat fins a quatre sortides a Castelló de la Plana amb una única victòria, i va ser la més antiga, en concret l’any 1979 i amb dos gols de l’actual tècnic del CF Sant Jaume, Àlex Terma (1-2). En la resta de visites, ja en l’etapa recent a Segona B, vam rascar un empat (0-0, 2013-14) i dues derrotes (1-0, 2014-15 i 2-0, 2015-16).

Baixes: Yeray i Dembo (lesió)

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply