Reacció per a l’esperança (Villarreal B 2-1 UE OLOT)

Després d’un inici complicat amb un resultat molt desfavorable, la Unió Esportiva Olot es refà i posa la por al cos al Villarreal B, el millor local de la categoria. Els de Raúl Garrido, que han reclamat dos fores de joc inexistents de Marc Mas i un penal no xiulat a Marc Cosme, han entrat de ple en el partit amb la diana d’Héctor Simón i un setge constant a la segona meitat davant del segon classificat del grup. Sortim sense puntuar de Castelló però amb la convicció que diumenge cal superar sí o sí l’escull del Formentera. 

L’arrencada del submarí groc ha estat la desitjada per a qualsevol equip. Els de Miguel Álvarez, que només han perdut un partit com a local, han tingut una eficàcia inaudita per situar-se amb un 2-0 en poc més de vint minuts. El primer ha arribat ben matiner, al minut dos, quan després d’una bona associació entre els atacants groguets, Dalmau s’ha quedat sol davant Ginard i no ha perdonat (2′). Els locals han desplegat el seu joc de toc habitual amb futbolistes de molta qualitat que circulaven la bola a una velocitat endimoniada. Poc després, Albert Blázquez ha fet lluir Cantero amb un xut molt potent des de la frontal. Però aquesta tarda l’encert estava de l’altra banda i el Villarreal B ha pogut fer el segon en una acció individual de Raba (21′). El jugador castellonenc s’ha desfet de la defensa amb un parell de fintes i ha etzibat un cacau molt col·locat per fer més grossa la ferida. A partir d’aqui, l’Olot ha despertat i ha començat a discutir la pilota al conjunt local, generant més sensació de perill en les transicions, com una passada d’Héctor que Marc Mas no ha pogut controlar amb comoditat. De fet, el davanter selvatà ha marcat gol en dues ocasions, accions invalidades per l’àrbitre per posició de fora de joc, jugades certament discutibles i dubtoses. Temps de descans per pair el resultat advers i intentar tocar la tecla per mirar de canviar l’escenari.

Un canvi de sistema i més convenciment de les nostres possibilitats ha estat la recepta suficient per signar una segona meitat de traca i mocador. Amb més valentia que por i amb més fermesa que dubtes, els de Garrido han monopolitzat la possessió i han anat tancant el Villarreal B en el seu propi camp. Ni molt menys havíem dit l’última paraula i estàvem decidits a deixar-nos la pell fins al final, fos quin fos el resultat. I així s’ha demostrat amb la diana d’Héctor Simón, que ens ha permès retallar diferències i sentir-nos ben vius dins del partit. Magnífica conducció de Guzmán per la dreta, centrada rasa al cor de l’àrea, Marc Mas la deixa passar molt intel·ligentment i el timó que entra com una exhalació per controlar i definir amb l’esquerra (57′). La reacció era un fet, només calia veure la intensitat i el ritme que impregnaven els olotins en cadascuna de les accions. Els joves groguets s’han començat a posar nerviosos i han notat la pressió davant d’una UEO que volia més i creixia a cada minut. Primer Guzmán, amb una vaselina, i després Xumetra, amb una canonada llunyana, han estat els següents en avisar. Garrido ha posat més llenya al foc amb Marc Cosme (objecte d’un clar penal per una agafada quan anava a rematar) Alfredo i Uri Santos.  El domini era abismal i el Villarreal B només sortia en tímides contres, perdent la frescor i atreviment del primer temps. Els garrotxins anaven a per l’empat; una falta directa de Marc Mas ha estat ben a punt d’entrar, ben rebutjada per Cantero. A continuació, Lluis Micaló no ha pogut precisar amb la testa una jugada a pilota parada. Ens mereixíem la igualada i l’hem buscat per tots els mitjans, però aquesta no ha arribat i hem sortit sense recompensa de Castelló. Una autèntica pena, tenint en compte la delicada posició que ocupem a la classificació. Passem pàgina, ens queden cinc partits i diumenge tenim un duel directíssim contra el Formentera. Una final a l’Estadi Municipal que hem de guanyar i ho hem de fer amb l’ajuda de tots els aficionats, com en l’últim partit contra l’Ebro. Això no s’ha acabat, hem rebut una altra garrotada però encara temps i motius per demostrar que ens hem de quedar a Segona B. ÀNIMS UEO!

FITXA TÊCNICA

Villarreal B: Cantero, Enric, Quintillà, Roger, Pau, Imanol, Chuca, Darío (Pedro, 65′), Dalmau (Simón, 83′) Raba i Rubén (Mario, 65′).

UE OLOT: Ginard, Micaló, Carles Mas, Barnils, Guzmán, Masó, Blázquez (Uri, 84′), Héctor (c) (Marc Cosme, 68′), Marc Mas, Pedro i Xumetra (Alfredo, 74′).

Gols: 1-0, Dalmau (2′), 2-0, Raba (21′), 2-1, Héctor (57′).

Ârbitre: Luis Collado López. Ha amonestat Imanol i Pedro (Villarreal B) i Blázquez, Xumetra i Barnils (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 33 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 600 espectadors al Mini Estadi de la Ciutat Esportiva del Villarreal CF.

Leave a Reply