Cantar les quaranta

La Unió Esportiva Olot afronta un compromís transcendental amb la visita del Formentera (diumenge, 12h), immediat perseguidor a la classificació i un bloc sòlid i perillós fora de casa. Es compleix una volta sencera de l’arribada de Raúl Garrido a la banqueta amb la voluntat de perllongar l’estadística favorable com a local. Sense Xavi Ginard, sancionat a Vila-real per dos partits, els olotins reclamen l’energia i l’escalf de l’afició per distanciar un rival directe i donar un cop d’efecte cap a la permanència. 

Cap fred, cor calent. Entrem pràcticament en l’últim mes de competició i ho fem amb una UEO confiada de les seves possibilitats, que són moltes, de mantenir la categoria. La trajectòria de la segona volta i la implicació dels nostres jugadors i cos tècnic no ens fa pensar en res més que no sigui segellar l’objectiu. Això sí, hem de ser els de la segona part a Vila-real; sense por, amb valentia, amb convicció, amb criteri, amb futbol, amb ànima i amb aquell puntet de sort que ens va faltar per puntuar. I tot això a casa, amb la nostra gent, ho clavem a la perfecció. Tot i els últims dos empats, no hi perdem des de l’1 de novembre. Ocasions, bon futbol, rauxa i el caliu necessari per aixecar un escenari tan delicat com el que teníem. No s’ha acabat, queden cinc assalts i qualsevol equip de baix es canviaria per la nostra situació. Paella pel mànec, peus a terra i fe cega en la victòria.

El rival d’aquest diumenge la Sociedad Deportiva Formentera és un club balear de Sant Francesc de Formentera fundat l’any 1969. Estan vivint un curs històric ja que han ascendit per primer cop a Segona B després de superar el filial del Deportivo Alavés en la promoció d’ascens. Una fita gairebé impensable per una illa que viu eminentment del turisme i que a l’hivern volta els 12.000 habitants i té 83 km quadrats de superfície. Un conjunt humil i modest que a finals de gener va canviar Tito García Sanjuán per Juan Arsenal a la banqueta. La trajectòria és clarament ascendent, sobretot a domicili, on ha guanyat al camp del Lleida Esportiu i del CD Ebro i ha empatat a Son Moix. El club de les Pitiüses compta amb futbolistes interessants com Juan Antonio, màxim golejador amb 6 gols, Nando Quesada (ex-Llagostera), Garmendia o Gabri Gómez, tots dos ex-Girona FC. Ara mateix, la SD Formentera ocupa plaça de descens directe amb 36 punts, empatat amb el Llagostera i a dos punts de la salvació, que precisament marca la UEO.

Raúl Garrido tindrà la baixa sensible sota pals de Xavi Ginard, sancionat amb dos partits per protestar just acabar el matx contra el filial groguet. Entre Óscar Bastida i Guillem Sacrest sortirà el seu substitut per intentar deixar a zero la porteria i contribuir a assolir els tres punts. El duel, corresponent a la jornada 34, es disputarà diumenge a les 12h del migdia, en directe per Ràdio Olot Esports i en streaming a IB3 Televisió. Un enfrontament directíssim que pot situar-nos per sobre la quarantena i acostar-nos a la salvació. Depenem de nosaltres mateixos… i de vosaltres, indispensables. Hi tenim molt a dir! OMPLIM L’ESTADI!

La prèvia de Raúl Garrido

“No m’agrada parlar de final quan després vindran quatre partits més, és un partit molt important contra un rival directe i ens juguem moltes coses els dos equips. Passi el que passi no serà definitiu, però pot marcar el que vingui després. Estem on tots els que estan darrere volen estar, això ho hem aconseguit amb molt de treball i sacrifici i ho hem de valorar. El Formenteraés un equip molt perillós i que fa les coses molt bé i té una manera molt clara de jugar. Compta amb futbolistes experts que coneixen la categoria, venen de treure bons resultats fora de casa i haurem de donar la millor versió per aconseguir la victòria. Ells també volen ser protagonistes amb la pilota, tenen recursos i són capaços d’associar-se i replegar-se bé. Afrontem la sanció de Ginard amb tranquil·litat, els dos altres porters ens transmeten confiança, ens hem d’adaptar a una situació nova però ens donen garanties. Hem de ser consistents a casa, portem moltes jornades guanyant i empatant i això és molt bo. Estic encantat amb la resposta de l’afició contra l’Ebro, és una meravella i un orgull veure el camp així. Els demano un últim esforç, és vital que estiguin amb nosaltres perquè ens falta molt poc”.

 

Precedents

La SD Formentera s’estrenarà aquest diumenge a l’Estadi Municipal. En la nostra història han vingut rivals de Mallorca, Menorca i Eivissa, però cap de l’illa formenterenca, En el partit de la primera volta, el duel va acabar amb repartiment de punts (1-1). Marc Mas, a passada de Blázquez, va avançar els olotins, que a la represa van veure com l’àrbitre xiulava un penal molt rigorós d’Aspar a Riera, que transformava Juan Antonio.

Baixes: Ginard (sanció), Yeray i Dembo (lesió)

Foto: Isaac Planella-UE Olot

 

Leave a Reply