Valentia sense punteria (UE OLOT 0-0 SD Formentera)

La Unió Esportiva Olot fa tots els mèrits per aconseguir la victòria contra el SD Formentera però la manca d’encert el deixa amb el tercer empat consecutiu com a local. Els visitants, que han dominat en alguns passatges, no han xutat ni un sol cop a la porteria del juvenil Sacrest, mentre que els de Garrido han generat opcions claríssimes, sobretot a la represa, per quedar-se amb els tres punts. Un resultat que ens serveix per igualar el Saguntino i mantenir el marge de dos punts respecte el descens directe. Diumenge, a Son Moix, un nou assalt d’aquesta lluita tan aferrissada. 

El futbol està sent molt cruel amb la UEO, que ja no sap què més ha de fer per guanyar un partit. Alguns diran, de forma lògica, endreçar-la a la porteria, però és que el desencert en la definició d’avui no és normal i ens priva de fer un salt que hagués estat valuossísim. Que el duel era transcendental ja s’ha notat en l’arrencada dels homes de Garrido, en plena activitat buscant la porteria contrària. Marc Mas, Guzmán i Xumetra han disposat de les seves oportunitats abans que el tir de Marc Cosme topés amb el cos de Bonilla quan ja enfilava la xarxa. Els primers vint minuts han estat de setge constant i d’arribades notòries dels garrotxins a l’àrea balear. A partir d’aquí, el Formentera ha agafat més la possessió de la pilota i l’Olot s’ha situat ben ordenat en defensa esperant l’alternativa a la contra. Els d’Arsenal, però, no han tingut gens de profunditat i el porter juvenil Guillem Sacrest, que disputava el segon partit a Segona B per la sanció de Ginard, pràcticament no ha hagut d’intervenir. Abans del descans, Roger Barnils, amb la testa i a servei de cantonada, ha rematat fora per pocs centímetres. Més pilota pel Formentera, més perill dels de casa, que havien fet mans i mànigues per obrir la llauna.

Si el cabal ofensiu de la UEO en el primer temps havia estat considerable, a la represa encara ha anat a més, mereixent rotundament una recompensa millor que un empat. Després d’uns primers minuts de domini altern, l’entrada de Pedro del Campo ha estat el desllorigador per obrir més joc entre línies i gaudir de més oportunitats. Especialment clares han estat les dues d’Héctor Simón, pràcticament consecutives. En la primera, Marcos havia aturat el xut de Marc Mas i el refús, a peus del llançanenc, ha marxat sobre el travesser. La segona ha estat després de la centrada per l’esquerra de Xumetra, en la qual Héctor ha enviat la pilota molt ajustada al pal dret dels visitants. Però és que encara n’han vingut més, ja que l’allau era desmesurat davant d’un Formentera que intentava treure l’aigua del vaixell. Marc Mas, assistit per Pedro, l’ha etzibada massa creuat en una d’aquelles que no sol perdonar. Després el mateix migcampista figuerenc s’ha animat des de la distància amb un cacau que Marcos ha rebutjat a córner. També Barnils, des de la distància, buscava la forma de desnivellar el marcador. Per si fos poc, Garrido ha introduït Alfredo i Toril en una clara mostra que volíem la victòria. Fins al final, l’Olot ha jugat a camp contrari i ha apurat les seves opcions ofensives, però avui la inspiració ha brillat per la seva absència. A l’altre costat, Sacrest s’ho mirava com un espectador més davant de la timidesa atacant dels formenterencs, encantats amb el punt obtingut. Un empat que ens fa avançar una posició (empatats amb Saguntino però amb el gol-average a favor) però que ens manté a dos punts del perill i ara a només un de la promoció de descens. La guerra serà duríssima fins al final, quatre jornades en les quals encara tenim la paella pel mànec. Diumenge anem al camp del Mallorca, a Son Moix, on buscarem una campanada que ens enlairi ben a prop de la salvació. Avui no hem tingut punteria, però cal seguir amb aquesta valentia. Moltes gràcies al miler d’espectadors que, tot i les circumstàncies de la matinal, han remat fortíssim cap al triomf, avui ens hem fet sentir com en les millors ocasions. SEGUIM!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Sacrest, Jose (c), Carles Mas, Barnils, Guzmán, Masó, Blázquez (Alfredo, 75′), Héctor (Toril, 85′), Marc Mas, Xumetra i Marc Cosme (Pedro, 60′).

SD Formentera: Marcos, Fobi (Crespo, 28′), Agus (Bruno, 60′), Ramón, Samu, Bonilla, Maikel (c), Nando, Juan Antonio (Gori, 70′), Garmendia i Gabri.

Àrbitre: Alberto Lou Ballano. Ha amonestat Héctor (UEO) i Crespo (Formentera).

Incidències: partit corresponent a la 34a jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.008 espectadors. Abans de començar s’ha guardat un minut de silenci en memòria de Josep Serra i Macias, empresari olotí i soci número 1 del club. L’Escola de Futbol UE Olot (prebenjamins i benjamins) han saltat al camp en la prèvia per fer-se la foto amb l’onze titular. 

Fotos: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply