Pilota de partit

La Unió Esportiva Olot es desplaça fins a la Terra Ferma (diumenge, 17h) amb el repte de certificar la permanència de forma matemàtica. No li posarà fàcil el Lleida Esportiu, que vol refermar la seva candidatura per classificar-se per a la promoció d’ascens. Raúl Garrido compta amb la plantilla al complert per a la primera de les dues finals que ens queden. L’expedició sortirà diumenge al matí cap al Segrià, on dinarà i descansarà abans d’un xoc decisiu per dalt i per baix. Un autobús ple d’aficionats garrotxins donaran color vermell i suport incondicional des del gol sud del Camp d’Esports. 

No hi ha marxa enrere, no hi ha marge de maniobra, no hi ha xarxa per protegir-se. La UEO és conscient que ha de sortir a Lleida a buscar tres punts que ens puguin donar la salvació… o que la deixin molt ben encarada. Al ser un dels últims duels de la jornada, els olotins ja sabran la majoria de resultats dels implicats, però això no ha de variar el nostre plantejament. I és que amb una victòria estàs pràcticament fora, fora de  qualsevol patiment, fora del neguit d’aquests últims mesos, fora de l’angoixa de principi de temporada, fora d’un precipici que semblava inevitable en el tram inicial de competició. L’efecte Garrido ens ha fet ressuscitar, ha despertat als volcans, ha recuperat la il·lusió i ha reenganxat a la gent. Massa bonic per deixar-ho escapar, massa costós per morir ofegat quan tens la platja a tocar.

El rival d’aquest cap de setmana és el Lleida Esportiu, un dels clubs catalans més potents de la categoria. Els de Gerard Albadalejo, amb una plantilla dissenyada per estar ben a prop de la zona noble, no han trobat la continuïtat de resultats desitjada però encara són a temps d’obtenir una plaça que els garanteixi el play-off. Tot i l’última derrota al camp del Elche CF (2-0), els lleidatans són a només tres punts del Cornellà, que marca la quarta plaça, per bé que Ebro, Ontinyent i Badalona també volen colar-se a la festa. Un Lleida que compta amb l’ex-Olot Musa Bandeh i amb el punta olotí Marc Nierga, autor de tres gols. Els que n’han fet més i s’hauran de collar de prop són Jorge Félix, amb nou, Juanto Ortuño, amb vuit, i Javi López, amb cinc dianes. Un conjunt temible que tindrà el suport d’un Camp d’Esports que somia amb allargar el curs una altra vegada.

Pel que fa a l’Olot, Garrido recupera Pedro del Campo i no té baixes destacades excepte les de llarga durada (Yeray i Dembo). El partit, corresponent a la jornada 37 del campionat, es disputarà diumenge a les 17h al Camp d’Esports de Lleida i es podrà seguir en directe per Esport3 i Ràdio Olot. Una UEO que no estarà sola a la Terra Ferma ja que un autobús de seguidors olotins, més els que vinguin en cotxes particulars, tenyiran el gol sud tot esperant signar un pas definitiu. L’afició ho desitja, el club hi confia, el cos tècnic hi creu… I vosaltres, jugadors? AMUNT OLOT!

La prèvia de Raúl Garrido

“Anem amb la idea que aquesta sigui la jornada definitiva. La nostra il·lusió és que matemàticament es compleixi l’objectiu complert, tot i que s’haurà de fer un gran partit per guanyar. En aquests moments, el més important és saber gestionar les emocions. Hem d’estar tranquils, fer el partit que ens toca fer i això ens donarà resultats. El Lleida ha tingut molts alts i baixos, és un molt bon equip i sap al que juga. Tenen una gran plantilla i un objectiu molt gran per assolir. Hem d’aprofitar la seva irregularitat i baixada en el joc per intentar guanyar el partit. Ells han tingut fases de la temporada molt bones i fases més dolentes, estan tractant de trobar l’equilibri per acostar-se al play-off. Nosaltres hem assolit molt bé un sistema de joc, hem millorat en prendre la iniciativa, en ser dominants a través de la pilota i en ser un equip més sòlid. Qualsevol detall és molt important, tenim el gol average guanyat amb la majoria de rivals. La millor manera de deixar-ho tot fet és guanyar, amb 45 punts és molt difícil que passem per problemes. Ho tenim a la mà, ho tenim a tocar i hem d’anar convençuts, forts i intensos. Tenim 90 minuts per complir un somni i això ens ha donar molta força. Tornar a Lleida és especial, vaig tenir l’oportunitat de jugar-hi dos anys a Segona A. És un club que m’estimo i un estadi molt bonic, però el que fa especial el partit és que si guanyem saltarem i ens abraçarem moltes vegades”.

Precedents

Hem trobat fins a 10 precedents al camp del Lleida amb un balanç total de 7 derrotes, 2 empats i 1 victòria, la majoria d’aquests enfrontaments en els any cinquanta, seixanta i setanta. L’únic triomf que es va produir recentment, en el curs 2014-15, amb els gols de Germán Sánchez i Uri Santos (2-0). L’última visita al Segrià, en l’any del descens (2015-16) es va saldar amb desfeta garrotxina (2-0).

Baixes: Yeray i Dembo (lesió).

Foto: Isaac Planella-UE Olot

 

Leave a Reply