Alan Baró (Central Coast Mariners), reforç de proximitat en defensa

El central empordanès torna de l’aventura australiana per reforçar l’eix defensiu de la Unió Esportiva Olot. Baró, molt motivat amb el nostre projecte, també un bon currículum a Segona Divisió A a les files de la SD Ponferradina, on va jugar cinc temporades, i també a l’Albacete i l’Alacant. Als seus 32 anys, el futbolista de Darnius torna a prop de casa per aportar ofici i polivalència i s’emmarca en la filosofia del club de consolidar l’accent gironí de la plantilla. Baró serà presentat aquest migdia (14h) a la sala de premsa de l’Estadi Municipal. 

Alan Baró i Calabuig (Darnius, 22-06-1985) és la primera incorporació de la nova UEO 18-19. Un futbolista de llarga trajectòria que va iniciar la carrera al Peralada per després saltar a la UE Figueres, on es va estrenar a Segona B amb 20 anys. D’aquí va saltar a l’Alacant, actualment desaparegut, en el qual va viure un ascens a Segona A i el posterior descens a la divisió de bronze. Baró va fer les maletes cap a Pamplona per jugar en el filial de l’Osasuna. Allà va tenir el privilegi de debutar a Primera Divisió de la mà de Jose Antonio Camacho. L’any següent va fitxar per l’Albacete, en el qual no va poder evitar el descens a Segona B. El central de Darnius va canviar el Carlos Belmonte per El Toralín de la SD Ponferradina, on va gaudir dels millors anys de futbol convertint-se en el capità del club de Castella-Lleó. Un ascens a Segona A i cinc temporades a la categoria de plata amb més de 120 partits a les esquenes abans de provar sort a l’estranger. Baró va firmar pel Melbourne Victory d’Austràlia i la temporada passada va capitanejar el Central Coast Mariners FC, club de Nova Gal·les del Sud que juga a l’A-League. L’empordanès, molt motivat i engrescat amb el projecte olotí, pot jugar de central, lateral o fins i tot de pivot i aportarà ofici i experiència amb el seu extens currículum.

Ben tornat a la província i benvingut al club, Alan! Sort i èxits en el nou camí que iniciem junts!

Foto: Zimbio

Leave a Reply