Deu minuts d’inspiració (UE Figueres 1-2 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot es va imposa en el derbi gironí de Vilatenim amb dos gols en el primer quart d’hora de partit. Dues accions pràcticament calcades de Pedro del Campo i Marc Mas, rematant a boca de canó, van posar en avantatge els de Raúl Garrido, que van abaixar el ritme a la represa i la UE Figueres ho va aprofitar per retallar distàncies en una jugada afortunada. Segon triomf de pretemporada abans d’encetar la competició oficial amb la visita al camp de l’Espanyol B aquest diumenge.

El partit va arrencar amb una efectivitat insòlita de la UEO, que va veure porteria dues vegades en menys de quinze minuts. Primer va ser Pedro del Campo, un dels destacats del primer temps, que va finalitzar amb la testa una bona centrada de Xumetra (4′). El figuerenc marcava en el que havia estat la seva casa en els últims anys, igual que Pep Chavarría, que tornava a entrar de titular en el lateral esquerre. Poc abans del quart d’hora, Jose Martínez posava una altra assistència des de la banda i ara era Marc Mas qui l’endreçava a la xarxa amb el cap (14′). Un inici plàcid que semblava resoldre un matx que després es complicaria a la represa. Un primer temps de control olotí i de poc perill empordanès, a excepció d’un parell de rematades del davanter Álvaro, molt voluntariós però amb el punt de mira desviat. Un Figueres amb els ex-Olot Èric Vilanova i Albert Canal en l’onze titular, en el qual s’hi afegiria el porter Àlex Campos a la represa.

A la segona part, Garrido va moure fitxa fent entrar pesos pesants com Ginard, Carles Mas, Barnils o Héctor però l’equip va acusar el desgast físic dels últims dies d’entrenament. Les millors arribades de la represa van ser del Figueres, a les botes de Ritxi i sobretot Èric Pimentel, que va obligar al porter mallorquí a salvar els mobles sota pals. Per part olotina, l’espurna de Guzmán i el joc aeri de Barnils, amb una rematada al pal, van ser els principals arguments. Els de Joan Esteve van acostar-se en el marcador amb un gol afortunat de Marc Gelmà, que va etzibar un xut desviat per Carles Mas abans d’entrar a la porteria (58′). La segona part va tenir un ball de canvis constants que tampoc va ajudar a agafar ritme i compactar l’equip, que li va costar més associar-se i generar línies de passada per trobar profunditat ofensiva. Al final, una victòria per la mínima en el derbi que ens deixa sensacions positives sobretot per la contundència inicial i la bona imatge oferta en la primera meitat. Un estat de forma que caldrà refermar diumenge, en la primera ronda de la Copa Catalunya, a la Ciutat Esportiva Dani Jarque davant de l’Espanyol B (19h). Una prova de nivell per als de Raúl Garrido i Kevin Martínez a menys d’un mes per a començar la lliga. Això ja va de debò!

FITXA TÈCNICA

UE Figueres: Aroca, Romero (c), Canal, Carles Tena, Èric Vilanova, Álvaro, Pons, Ritxi, Èric Torres, Subi i Espuña. També van jugar Carles Puig, Pimentel, Medinilla, Campos (ps), Gelmà, Colomer, Valverde, Ivan Murillo, Owino, Bora, Dan Coll, Marimon i Caball. 

UE GLOT: Sacrest, Jose (c), Alan Baró, Aspar, Pep Chavarria, Oriol Pujadas, Pedro, David Cruz, Xumetra, Marc Mas i Nierga. També van jugar Ginard (ps), Barnils, Jordi Masó, Carles Mas, Blázquez, Héctor, Guzmán, Moha, Joel Banús i Ibra. 

Gols: 0-1, Pedro (4′), 0-2, Marc Mas (14′), 1-2, Marc Gelmà (58′).

Àrbitre: Ruben Mancera Anton.

Incidències: partit amistós de pretemporada a l’Estadi Municipal de Vilatenim amb la presència d’uns 500 espectadors.

Foto: Lluís Ribera/Empordà

Leave a Reply