Cop de timó a Montilivi (CF Peralada 0-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot s’emporta el derbi gironí de Montilivi mostrant una efectivitat màxima i davant d’un CF Peralada amb més possessió però menys encert. Un gol d’Héctor Simón, aprofitant una errada del porter Marc Vito, ha donat els primers tres punts de la temporada als de Raúl Garrido, que s’han defensat amb ungles i dents amb un Ginard estel·lar per assegurar el botí més preuat. Tot i els preus abusius i el caos organitzatiu, enèsima resposta brillant de l’afició olotina a la capital gironina. 

Tot rodó. Enmig d’un escenari que feia autèntica patxoca, la UEO ha aconseguit la primera victòria del curs en un duel molt atractiu davant del Peralada-Girona B. El color vermell ha tenyit la tribuna de Montilivi i els aficionats olotins han animat de valent per empènyer l’equip a realitzar un esforç tan poc agraït com majúscul i necessari. Els primers minuts han estat de domini dels de Chicho, un filial jove i talentós que ha acaparat la pilota però sense apropar-se amb decisió a l’àrea garrotxina. Andzouana i Miguélez han avisat abans que Èric Montes disposés de l’opció més clara amb un xut per sobre el travesser. L’Olot, ben plantat i amb les idees clares, esperava el seu moment per sortir ràpid amb l’espurna de Xumetra i Alfredo. Tot i això, ha costat generar arribades de cert perill fins que hem pogut treure petroli d’una acció desafortunada. Pilota endarrere d’un defensa xampanyer cap al porter Marc Vito, que rebutja defectuosament amb els peus i la bola cau morta a les botes d’Héctor Simón, que amb suavitat i tota la intenció del món l’endreça ben a prop del pal esquerre (36′). Diana del timó de Llançà per avançar uns olotins de guió pràctic i tremendament efectiu. Abans del descans, el cap de Jordi Masó ha estat a punt cantar bingo després de la pentinada de Barnils.

Era una recompensa prou valuosa com per gestionar i saber administrar-la bé durant la segona meitat. L’Olot ha mantingut la seriositat defensiva i a sobre ha comptat amb les intervencions de Ginard, que s’ha tornat a vestir de sant per deixar la porteria a zero. Especialment destacades han estat les estirades en els tirs de Miguélez, que ja olorava l’escaire, i en la mitja volta de Kevin Soni. Mentrestant, els olotins aprofitaven les escletxes que deixava el Peralada en defensa per sortir a la contra. Alfredo, després de la passada de Xumetra, ha estat a punt de connectar-la dins l’àrea petita. El mateix Alfredo se n’ha anat de tothom en conducció i ha habilitat Marc Mas, que ha disparat fora per pocs centímetres. Ball de canvis en l’última mitja hora, amb el debut de Pep Chavarría a Segona B, per tal d’assegurar el marcador per uns i de fer saltar la banca i forçar l’empat per altres. Però ni els cinc minuts d’afegit han pogut tombar la resistència volcànica. Ni per dalt, ni per baix, ni per les bandes… El mur de l’Olot, capitanejat per Jose i Alan Baró, s’ha mantingut infranquejable per conquerir Montilivi i cantar victòria per primer cop. Un triomf del treball, de la humilitat i de la persistència. I un triomf dels que fan afició, uns seguidors que tot i les dificultats logístiques, organitzatives i econòmiques (entrades a preus abusius, menors inclosos) han fet costat als nostres futbolistes i els han ovacionat efusivament després del xiulet de l’àrbitre. Un empat i una victòria, ja tenim quatre punts al sac en un inici pletòric de lliga. Però això no para i el proper dissabte a les 17h ens visita l’Atlético Levante. Un duel en plenes Festes del Tura a la ciutat que no admet ni ressaques ni relaxacions. Això és Segona B, aquí anem per feina!

FITXA TÈCNICA

CF Peralada: Marc Vito, Valery (Pachón, 75′), Rober, Santi Bueno, Montes (c), Jofre (Paik, 65′), Miguélez, Giorgi, Andzouana, Soni i Mario (Moha, 61′).

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Barnils, Alan, Blázquez, Héctor, Masó, Guzmán, Alfredo (Pedro, 77′), Xumetra (Pep Chavarría, 67′) i Marc Mas (Nierga, 81′). 

Gols: 0-1, Héctor (35′).

Àrbitre: Miguel Bosch Domènech. Ha amonestat Rober, Bueno, Montes, Giorgi i Soni (CF Peralada) i Ginard, Alan Baró i Blázquez (UEO). 

Incidències: partit corresponent a la segona jornada de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 1.800 espectadors a l’Estadi de Montilivi.

Fotos: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply