Un marc incomparable

La Unió Esportiva Olot i el CF Peralada es citen aquest diumenge (17h) en un derbi gironí únic i especial pel fet de disputar-se a Montilivi. S’intueix una gran mobilització olotina a la capital per animar als de Raúl Garrido a conquerir la primera victòria de la temporada. Mateix objectiu per un filial del Girona FC que es troba en ple procés de construcció però farcit de joventut i talent a les ordres de Chicho. Marc Cosme, única baixa per lesió mentre s’espera l’arribada de Jaume Pol, el nou lateral esquerre cedit pel RCD Mallorca. 

L’OLOT: Segon assalt per un Olot que afronta amb les màximes garanties una cita realment excitant. No només per l’escenari, autènticament majestuós, ni per la mobilització d’aficionats, es preveu una altra Marea Vermella, sinó perquè és un derbi i això sempre requereix un valor afegit. El punt inicial contra el Cornellà de la primera jornada ens deixa més senyals positius que negatius. Com es van buidar, com van tractar la pilota, com van reaccionar a la clatellada i sobretot com van defensar per deixar el rival en pràcticament ni un tir a porteria. Un bloc amb molts automatismes que Garrido vol acabar de perfeccionar amb els nous retocs, Jaume Pol inclòs. Diumenge, davant d’un rival encara per conjuntar, s’ha de notar la cohesió d’un grup que es vol fer sentir a Segona B. I que, de moment, traça el camí correcte.

EL RIVAL: Pot semblar un tòpic però el CF Peralada-Girona B és un equip totalment en construcció. Chicho Pèlach ha hagut de fer malabarismes per confeccionar l’onze, ja sigui per les lesions, per la presència dels jugadors al primer equip (Pedro Porro, el clar exponent) o per la manca de més reforços. Fins i tot ha hagut de tirar del Girona C o del juvenil del Girona en algunes ocasions. No obstant, són joves i estan en un filial, per alguna cosa serà. I els entrena Chicho, una garantia de bon futbol i formació de talent i grup humà en temps rècord. A Sabadell ja van demostrar del que són capaços, situant-se amb un 0-2 i salvant un punt en un feu històric com la Nova Creu Alta. Destaquem noms com Miguélez, Valery, Giorgi o Mario que s’uneixen als Soni, Andzouana, Montes o Álamo, l’únic supervivent de l’ascens de fa dos anys. En les últimes hores, els xampanyers han patit la baixa del golejador Joel Arimany (Malaga B) i han rescindit a David Serrano.

El PROTAGONISTA: Jaume Pol. És el nou reforç per a la plantilla de Raúl Garrido i arriba cedit pel RCD Mallorca fins a final de temporada. De 23 anys, el lateral esquerre balear ha militat en conjunts com Llosetense, Barakaldo i Mallorca B, acumulant una experiència de 70 partits a Segona B. Pol aterrarà dilluns a La Garrotxa i serà presentat.

LA DADA: Jose Martínez ha jugat amb el CF Peralada, el Girona FC i la UEO. Es dóna la curiositat que aquest diumenge jugarà amb la UEO contra el CF Peralada al camp del Girona FC, a la seva ciutat natal. També tornaran a trepitjar Montilivi ex-jugadors com Jordi Xumetra, Carles Mas, Héctor Simón i més testimonialment Marc Mas i Jordi Masó.

BAIXES: Marc Cosme (lesió).

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 5 de la tarda a l’Estadi de Montilivi de la ciutat de Girona. Derbi gironí en la segona jornada del campionat del grup tercer de Segona B. Entrades a 15€ disponibles al web del Girona FC i a taquilles (Tribuna i Gol Sud).

La prèvia de Raúl Garrido

“Evidentment és un escenari que a tothom li agrada, un estadi de Primera amb gespa perfecta, hi haurà ambient perquè vindrà molta gent d’Olot. Són condicionats bonics per a que el jugador estigui més motivat. És un partit especial, és un derbi, estem contents de jugar aquí i espero que sigui per a nosaltres Ells estan en període de construcció, és un equip molt ben dirigit i serà molt difícil, estigui com estigui. Està molt ben treballat i ens costarà moltíssim, és un conjunt jove i de molta qualitat. En aquesta categoria s’han de fer les coses cent per cent bé per guanyar. Hi haurà més aficionats d’Olot, això és un plus i una responsabilitat. És un motiu d’orgull i satisfacció saber que vindrà tanta gent a fer-nos costat, això ens donarà força. Tenim il·lusió i convicció, poder jugar a Montilivi és una oportunitat molt gran. El fet que molts dels nostres jugadors ja hagin jugat aquí molts anys és un punt favorable ja que coneixen el camp i el club”.

Precedents

Com que és una sortida especial, ens hem centrat en els precedents de la UEO a Girona, no només a Montilivi. I és que en els anys seixanta vam visitar unes quantes vegades el Girona FC, aleshores a Vista Alegres. Les cròniques parlen de desplaçaments massius d’olotins, fins a 800 en el curs 1965-66 a Tercera Divisió (0-1). Ja en els anys vuitanta, l’Olot va trepitjar cinc vegades la gespa de Montilivi amb un balanç de quatre derrotes i una victòria (1981-82). Més recentment, les dues últimes sortides són de Primera Catalana a finals del segle passat; un triomf per la mínima en la campanya 1997-98 (0-1) i un empat a dos en l’any següent (1998-99).

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

 

 

Leave a Reply