Botí mínim, bogeria màxima (UE OLOT 2-2 Atlético Levante)

La Unió Esportiva Olot es reparteix els punts amb l’Atlético Levante en un matx de dues cares ben diferenciades. El filial granota, més despert, s’ha col·locat ben aviat amb un 0-2 però l’expulsió d’Álvaro i el gol de penal de Marc Mas han fet entrar els olotins en el partit. A la represa, monòleg dels de Raúl Garrido que ho han intentat per terra, mar i aire i s’han topat amb un Càrdenas molt inspirat sota pals. Un empat agredolç que deixa la UEO amb cinc punts i sense conèixer la derrota abans de visitar el camp del Conquense. 

Sensacions contraposades. Havia avisat Garrido que el filial del Levante era un conjunt farcit de talent i amb jugadors que podien decidir un partit en qualsevol acció. Doncs l’entrada en escena dels olotins no ha estat precisament la desitjada i els visitants han estat més vius per agafar una renda notable en el marcador. El primer gol, just en el segon minuts, ha vingut d’una indecisió de Ginard, que ha deixat la bola morta a peus de Joan que, tot i la distància, ha definit amb punteria (2′). L’Atlético Levante ha dominat el tempo i la possessió en els primers vint minuts davant una UEO perduda i que anava a remolc del rival. Per acabar-ho d’adobar, Blesa ha signat el segon després d’una jugada fins a línia de fons amb passada de la mort (22′). Semblava un malson, en plenes Festes del Tura, dues gerres d’aiguafreda que han refredat uns ànims que s’escalfarien aviat. I és que si alguna cosa tenen aquests jugadors és fe, és caràcter i és ànima per aixecar qualsevol situació. A partir de la mitja hora, Héctor ha agafat el comandament de les operacions i Xumetra i Alfredo hi han posat les oportunitats més interessants. El timó de l’Olot s’ha inventat una passada interior per Marc Mas, que ha estat agafat per Álvaro dins l’àrea quan ja preparava el fusell. L’àrbitre ha expulsat el defensa granota i el killer de Sils ha transformat la pena màxima amb molta delicadesa (42′). Una diana psicològica abans del descans per confiar en les nostres possibilitats i intentar aprofitar la superioritat numèrica a la represa.

I és que la segona meitat ha estat un monòleg de l’Olot, que s’ha fet fort al voltant de la pilota i ha fet córrer els joves valencians. La insistència dels garrotxins feia olorar un empat que hem trobat a les botes de Barnils. El central de Seva, reconvertit per moments a l’atac, ha fet gala del seu olfacte caçant i endreçant una pilota entre rebots per marcar el segon (57′). Molt de temps per endavant i amb Garrido cremant les naus amb la presència de Marc Nierga i més endavant amb Pep Chavarría, buscant profunditat per l’esquerra. L’últim tram de partit ha estat un setge sense aturador de la UEO, que ha gaudit d’opcions molt clares per culminar la remuntada. El mateix Nierga, en un 1×1 davant Càrdenas, ha xutat al cos del porter. Un porter que ha realitzat una actuació espectacular evitant també el tercer d’Héctor amb una mà providencial. Una altra de Pedro, un míssil de Guzmán, una doble de Nierga i Marc Mas… No es pot dir que no ho hagin intentat. Resposta admirable dels nostres jugadors, que han mort amb les botes posades i sense donar per bo un punt després del 0-2 inicial. Un toc d’atenció de cara a futurs compromisos, un punt d’esforç i humilitat que ens reforça moralment però que també ens exigeix tàcticament i mentalment, especialment després de la mala arrencada de partit. Tot serveix per aprendre, sumem un altre punt i ens mantenim invictes abans de viatjar a la Fuensanta de Cuenca. Gràcies al miler d’espectadors que, tot i tenir la ciutat de festa, han apostat pel futbol i per donar suport al projecte. Ens devem a vosaltres i treballarem per fer-ho millor!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Barnils (Nierga, 61′), Alan, Carles Mas, Alfredo (Blázquez, 80′), Masó, Héctor (c), Guzmán, Pedro, Marc Mas i Xumetra (Pep, 67′). 

Atlético Levante: Cárdenas, Javier Soler, Toni, Mongil (Hinojosa, 45′). Álvaro Moreno, Fran Manzanara (c), Joan, Blesa, Christian (Genís, 45′), Arturo Molina (Àlex Gil, 81′) i Manu Viana.

Gols: 0-1, Joan (2′), 0-2, Blesa (22′), 1-2, Marc Mas de penal (42′), 2-2, Barnils (57′).

Àrbitre: Alonso de Ena Wolf. Ha amonestat Barnils, Xumetra, Jordi Masó i Guzmán (UEO) i Mongil, Genís, Arturo i Javi Soler (LUD). També ha expulsat a Álvaro Moreno (LUD)

Incidències: partit corresponent a la tercera jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.005 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot en plenes Festes del Tura a la ciutat. 

Fotos: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply