Seguir amb la partitura

La Unió Esportiva Olot rep aquest dissabte (17h) l’Atlético Levante amb la voluntat de mantenir l’esperit de Montilivi i ratificar els bons resultats de les dues primeres jornades. Els de Raúl Garrido, encara sense Marc Cosme i amb la incògnita de Jaume Pol, esperen amb delit la resposta d’una ciutat que viurà un cap de setmana intens amb les Festes del Tura. Al davant, un filial de Luis Garcia Tevenet que torna a Segona B i que sempre dóna guerra amb fornades de jugadors prometedors. 

L’OLOT: Ha signat el millor inici dels cinc anys a Segona B. Un empat i una victòria que serveixen, a part de començar a fer coixí, per alimentar un grup que desprèn seguretat i maduresa i que ja ve amb la inèrcia de la magnífica segona volta del curs passat. A Montilivi, els de Garrido van mostrar un altre registre, una versió més pràctica i que s’ajusta al que demana la categoria. Potser no tan brillant, segurament no tenen estètic, però d’un valor incalculable per aspirar a ser un conjunt complert i versàtil. Una UEO que creix en rendiment i que també vol fer-ho socialment. És per això que fem la crida que, una diada tan festiva, l’Estadi s’ompli amb més de 1.500 aficionats. L’equip rutlla, els resultats arriben i volem que l’afició ens faci vibrar i emocionar com ho va fer en el derbi gironí. És l’hora de la ciutat, és el moment de la gent. I que la festa es traslladi al camp!

EL RIVAL: L’Atlético Levante torna a la divisió de bronze després del descens de fa dues temporades. El filial granota va aconseguir l’ascens després d’eliminar la UD Ibiza en la tanda de penals de la tercera eliminatòria del play-off. A la banqueta, l’ex-jugador professional Luis Garcia Tevenet aposta fermament per la joventut i talent combinada amb futbolistes més bregats com Mongil (26), Delgado (24) o Manu Viana (23). Una plantilla amb fitxatges destacats com Javier Soler (Córdova B), Arturo Molina (Real Madrid), Eneko Jáuregui (Cádiz), Álvaro Moreno (Ponferradina) o Aitor Pascual (Racing Ferrol). De moment, una de freda i una de calenta per al conjunt valencià, que es va estrenar amb una victòria per 3-0 contra el Teruel i va caure per la mínima a Cornellà (1-0).

El PROTAGONISTA: Les Festes del Tura. Des d’aquest divendres fins dimarts vinent, la ciutat s’omple d’actes i activitats per a tots els gustos. Una de les festes més emblemàtiques de les comarques de Girona amb el ball de gegants, la turinada, les carrosses i concerts com els de Txarango o Doctor Calypso. L’Estadi, doncs, també vol ser un dels epicentres de la celebració.

LA DADA: L’Olot no perd a casa des de l’1 de novembre del 2017. Aleshores, encara amb Martín Posse a la banqueta, els olotins van caure davant de la UE Cornellà (1-3). Una ratxa d’imbatibilitat que demostra el poder i la força del Fortí Olotí des de l’arribada de Raúl Garrido i Kevin Martínez.

BAIXES: Marc Cosme (lesió).

QUAN JUGUEM? Dissabte a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot en la tercera jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B.

La prèvia de Raúl Garrido

“Volem que el partit sigui una festa dins de les festes d’Olot, que es converteixi en un al·licient més i serveixi de prèvia per gaudir de la resta d’actes. Demano que vingui molta gent, que la ciutat respongui i que siguem més de 1.500. La victòria de Montilivi ens reforça a tots, és la mostra que l’equip funciona. No seré jo el que aturi la il·lusió, però hem de ser realistes i saber qui som i on estem. L’Atlético Levante és un filial de talent amb jugadors molt bons tècnicament, té una idea de joc diferent al Peralada. Són futbolistes capaços de decidir un partit en petits detalls i saben bé al que juguen. El Levante UD és un club que aposta per jugadors de casa, treballen molt bé el futbol base. Hem d’estar desperts i atents, si la grada ens ajuda podem guanyar. Ens hem de centrar en el dia que estem i el moment que vivim, el missatge és que estem davant del partit més important de la temporada. La il·lusió i les ganes s’han d’orientar en força i intensitat per dissabte. En els dos primers partits hem pogut guanyar però també perdre, la línia és molt fina i no se’ns pot escapar cap detall. Tenim una oportunitat històrica de fer un començament que no s’ha donat mai al club. Un altre objectiu que tenim és mantenir la imbatibilitat a casa, aquí ens sentim molt còmodes i hem de treballar a mort perquè això sigui una constant”.

Precedents

La Unió Esportiva Olot només s’ha enfrontat dues vegades amb l’Atlético Levante a l’Estadi Municipal, això sí, d’un record ben amarg. La primera, en el curs 2013-14, va acabar amb derrota en un partit boig (3-4). Andy Rodríguez, amb un hat-trick, va ser el gran protagonista d’un matx en el quan van marcar Coro, David López i Arnal Llibert. El segon precedent, més recent, va certificar el descens de categoria dels olotins (1-2, 2015-16). Els valencians, que van assolir la salvació, es van avançar amb gols de Traver i Albert Blázquez en pròpia porteria, mentre que Diego Sánchez va retallar distàncies en els últims minuts.

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply